Workshop om aktuelle behandlinger i SMA-sygdom

Der er arrangeret opdaterede behandlinger for medarbejderne
Der er arrangeret opdaterede behandlinger for medarbejderne

SMA-videnskabelige komitémedlemmer, ministeriets embedsmænd og SMA-foreninger deltog i workshop om aktuelle behandlinger i spinal muskulær atrofi (SMA), arrangeret af sundhedsministeriet via videokonferencemetode.


SMA Videnskabelige Komités medlemmer delte data om SMA-lægemidler, der blev brugt på mødet. Derudover holdt de præsentationer om de mest opdaterede videnskabelige undersøgelser af mulig genterapi, som for nylig er kommet frem.

I præsentationer foretaget af det videnskabelige råd; indtil for nylig, uden nogen behandling af SMA for første gang i 2016, at et lægemiddel blev udtrådt, blev Tyrkiet samme år udtrykt, at stofferne i verden som et af de første lande, alle SMA type 1-patienter har adgang til det gratis tilbud. Det blev også understreget, at kort tid derefter har vores type 2- og type 3-patienter, som er de mildere former for sygdommen, som ikke er inkluderet i refusionsområdet for de fleste af verdensstaterne, fri adgang til stoffet i vores land.

Påpeger, at påstandene om, at disse patienter ikke har behandling, og at de vil dø, hvis de ikke modtager genterapi, før de er 2 år, ikke afspejler sandheden, delte den videnskabelige komité følgende oplysninger:

”Vores SMA-patienter, hvis ansøgningsevaluering er afsluttet, drager stadig fordel af behandlingen, der vides at være effektivitet og bivirkninger, og som anvendes med succes i vores land.

Dataene om genterapi, som er blevet udviklet for nylig og er på dagsordenen, blev straks og omhyggeligt undersøgt af vores videnskabelige komité, som i den første proces. Kun inden for de sidste 2 måneder har vores videnskabelige udvalg samlet 5 gange og undersøgt dataene om stoffet.

Beviserne, der er offentliggjort på videnskabelige platforme om effektiviteten af ​​genterapi, er endnu ikke tilstrækkelige, og der er ingen beviser for, at de er bedre end den nuværende administrerede terapi. Nogle undersøgelser har rapporteret om alvorlige bivirkninger, især leversvigt og lavt antal blodplader (tendens til blødning).

Derudover, som en del af ansøgningsproceduren for genterapi, skal immunsystemet undertrykkes i mindst en måned, især hos nogle patienter med højere vægt, kan denne proces tage op til 1 år. Hos vores allerede skrøbelige SMA type 1-patienter udgør infektioner og undertrykkelse af immunsystemet en større risiko, og forløbet af enhver sygdom kan være dødelig uanset sygdommen. "

Videnskabelige bestyrelsesmedlemmer, der overvejer alle disse videnskabelige data; Han sagde, at anvendelsen af ​​genterapi ikke er egnet til nu, og at udviklingen vil blive fulgt med den begrundelse, at de eksisterende data er utilstrækkelige med hensyn til fordel-skadeforhold, at en behandling med kendt virkning allerede anvendes, og immunsuppression under Covid-19-udbruddet kan øge risikoen for død.

SMA's videnskabelige komité mødes hver måned for at følge udviklingen i nye behandlingsalternativer. NGO'er og familier informeres regelmæssigt.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer