Offentliggørelse fra firmaet vedrørende ulovlig søgning efter et tyrkisk skib

Offentliggørelse fra firmaet vedrørende ulovlig søgning efter et tyrkisk skib
Offentliggørelse fra firmaet vedrørende ulovlig søgning efter et tyrkisk skib

henvist af en græsk kommandør og administration udførte Eirene-operation med ansvar for en tysk fırtakeyn, som indeholdt forskellige stoffer såsom Libyen, mad og maling fra Tyrkiet Arkas Container Transport Inc. i juli af tyrkiske skibe, der stoppede i det østlige Middelhav, international lov råbte hun i timevis i modsigelse.


Arkas Container Transport S.A. afgav en erklæring vedrørende M / V Roseline A containerfragtskib ved den libyske havn Misurata, hvor militærteamet fra det tyske skib gennemsøgte skibet i 16 timer.

Udtalelserne i den skriftlige erklæring fra Arkas er som følger: ”Den 22. november 2020 omkring kl. 10 lokal tid ejede vores firma tyrkisk Bayraklı M / V Roseline Et containerfragtskib med IMO-registreringsnummer 9163984 blev udsat for et radioforhør fra en fregat med flagnummer F44, der introducerede sig som EU WARSHIP og forstod at være et tysk skib under sin kommercielle rejse til den libyske havn Misurata med sin rejse nummereret LTS20S220. Bagefter blev nogle militærpersoner landet på vores skib fra en helikopter fjernet fra det samme skib, på trods af modstand fra kaptajnen. Militært personale foretog væbnede søgninger inde i skibet og i nogle af de transporterede containere.

Det samme hold forlod vores skib med helikopter omkring 16 timer senere. Under forhørene foretaget af radioen, før soldaterne gik ud på vores skib, blev situationen overført til både den tyrkiske kystvagtkommando og MRCC Ankara af kaptajnen og til ministeriet for transport og infrastruktur i Republikken Tyrkiet af embedsmændene i vores firma. Fra 23.11.2020 genoptog vores skib sin normale kurs kl. 10 lokal tid.

Vores firma har overholdt de nationale og internationale regler og konventioner til det fineste punkt i alle sine aktiviteter indtil nu og har ikke stødt på nogen ugunstige situationer. Alle transporter, den udfører, er til menneskelige og kommercielle formål. Konfronteret med en sådan praksis har gjort vores besætning bekymret og forstyrret vores firma. På trods af soldaterne, der landede på vores skib under hændelsen, viste vores besætning, der havde mange års erfaring med åbent hav, ingen modstand og var samarbejdsvillig og harmonisk, og en trist begivenhed blev forhindret i at forekomme.

Spørgsmålet efterfølges af vores ministerium for transport og infrastruktur, udenrigsanliggender og nationalt forsvar.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer