Handelsministeriet advarer mod kreditkortsvindel

Advarsel fra kreditkortsvindel til handelsministeriet
Advarsel fra kreditkortsvindel til handelsministeriet

En advarsel kom fra handelsministeriet angående refusion af kortgebyrer, som vedrører millioner af mennesker, der bruger kreditkort meget tæt. I ministeriets erklæring; ”For nylig ved at bruge navne eller logoer på vores ministerium eller andre offentlige institutioner og organisationer over nogle sociale mediekonti,” er kreditkortafgiftsprocedurerne for bankerne startet med henvisning til den pandemiperiode, vi har passeret. Klik på linket ovenfor for at få din refusion. " Det er bestemt, at der er foretaget nogle aktier.


Det er en fordel at give følgende oplysninger for at forhindre, at vores forbrugere udsættes for svindel og lider af at bruge kreditkortoplysninger.

Med lov nr. 6502 om beskyttelse af forbrugeren er kortudstedende organisationer forpligtet til at tilbyde forbrugerne et kreditkort, som de ikke opkræver under det årlige medlemsgebyr eller lignende navn. Baseret på den nævnte lov blev de relevante artikler udarbejdet af Republikken Tyrkiets Centralbank og 7, der trådte i kraft i marts "Kommuniké vedrørende principperne og procedurerne for vederlag, der skal modtages fra den finansielle forbruger" i "Bank- og kreditkortgebyrer" med titlen, ordningerne vedrørende kortafgifterne.

Med den førnævnte artikel hedder det, at de institutter, der udsteder kort, "De skal tilbyde en type kreditkort, som de ikke opkræver et årligt medlemsgebyr for forbrugere, de vil blive opkrævet et beløb, der skal fastlægges årligt i henhold til kreditkortets karakteristika, at disse gebyrer kun kan opkræves årligt efter den første brug af forbrugerens debitor, Så længe dette kort er inaktivt, kan der ikke opkræves et årligt medlemsgebyr fra et kreditkort, der ikke har været aktiv i mindst 180 dage ”.

Vær opmærksom på kreditkortsvindel

I henhold til denne forordning kan der opkræves kreditkortgebyrer fra kreditkort, og sociale mediekonti, der hævder at blive refunderet ved hjælp af ministeriets eller andre offentlige institutioners og organisationers navne eller logoer, skal ikke respekteres, og vores borgere bør være forsigtige med sådan svindel.

I tilfælde af at der ikke opkræves noget gebyr for kortgebyret på grund af forpligtelsen til at handle og enhver praksis, der kan være i strid med bestemmelserne i den relevante lovgivning, skal den kortudstedende institution først høres.

Hvis tvisten med kortudstederen ikke kan løses, kan 'Forbrugernes voldgiftsudvalg' anvendes til tvister i henhold til den relevante lov i henhold til den relevante lov, og 'Forbrugerdomstole' kan anvendes på tvister, der overstiger dette beløb.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer