Historisk eventyr af tandbørsten! Hvornår blev den første tandbørste brugt?

Historisk eventyr med tandbørste, der brugte den første tandbørste og hvornår
Historisk eventyr med tandbørste, der brugte den første tandbørste og hvornår

En tandbørste er en type børste, der bruges til at rense tænder. En normal tandbørste har fyrre børstebunter og et gennemsnit på 40-50 børster per bundt. Generelt har syntetiske fibre været brugt i tandbørster, siden de blev udviklet, men nogle gange anvendes også børster af dyr.


Der er truffet forskellige foranstaltninger til mundhygiejne siden perioden før historien blev registreret. I mundrengøring, grene, fjer, dyreknogler, pindsvinhvirvler osv. værktøjer blev brugt. Den første tandbørste, der er kendt i historien, blev fremstillet i det gamle Egypten i 3000 f.Kr. ved hjælp af trægrene med blyantstørrelse. Tandbørster i Rom bestod af tandstikkere lavet af naturlige materialer. Tandbørster blev lavet med grene af Salvadora persica (miswak) træet i den islamiske verden. Brugen af ​​miswak, profeten, der var banebrydende for brugen, Hz. Det går tilbage til Muhammeds tid. Natriumbicarbonat og kridt har også været meget brugt i tandrensning i historien.

Den første tandbørste, der minder om nutidens tandbørste, blev fremstillet i Kina i 1498. Hårene, der blev plukket fra bagsiden af ​​svinene, der levede i det kolde klima i Sibirien og Kina, var bundet til bambus eller knoglestængler. Handlende fra øst introducerede disse børster til europæere, men de fandt svinebørsten for hård. Europæere, der børste tænder på det tidspunkt (hvilket ikke var almindeligt) foretrak blødere hestehårbørster. Men på det tidspunkt ville de fleste mennesker rense deres tænder med en hård fjer efter at have spist (som romerne gjorde) og bruge messing eller sølvtandstikkere. Denne situation fortsatte, indtil den første tandbørste af nylonbørste blev opdaget i 1938.

Den første tandbørste blev patenteret i 1857 af HN Wadsworth i De Forenede Stater (US patent nr. 18.653), og efter 1885 gik mange amerikanske virksomheder i masseproduktion.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer