Hvad er lumbal brok? Hvad er årsagerne, symptomerne og behandlingsmetoderne?

Hvad er årsagerne til lumbal brok, hvad er symptomerne og behandlingsmetoderne
Hvad er årsagerne til lumbal brok, hvad er symptomerne og behandlingsmetoderne

Mellem ryghvirvlerne er puder kaldet intervertebrale skiver. Hver skive har et blødt, gellignende center omgivet af et hårdt, fibrøst ydre lag kaldet kernen.


Lumbar brok opstår som et resultat af glide eller rive af skiverne, der fungerer som støddæmpere mellem rygsøjlen (som et resultat af tvang, fald, kraftig løft eller tvang).

Skred - herniated disk, også kaldet brudt skive, skaber et pres på nerverne, der kommer ud af rygmarven ved at tvinge den svækkede eller revne skive; dette kan forårsage svær smerte. Selvom nervekompression er i lændeområdet, kan smerter også ses i talje-, hofte- eller benområder, som er målorganerne for disse nerver.

Hvad er Lumbal Disc Herniation?

Rygsøjlens talje består af fem ryghvirvler og skiver. Dette område er kendt som det sted, der bærer kropsvægten mest.

Ryghvirvlerne beskytter på den anden side rygmarven mod at blive beskadiget. Lumbal brok opstår, når brusk mellem hvirvlerne forskydes og sprænges som følge af svær belastning (kraftig løftning, ophold i samme position i lang tid, udsættelse for belastning, fald, overvægt og for meget fødsel) og komprimerer nerverne, der kommer ud af rygmarven.

Hvad forårsager lændebeneben?

Brok opstår, når ringen på den udvendige del af disken svækkes eller rives. Forskellige faktorer kan forårsage svækkelse af disken, herunder følgende. Disse;

 • Aldring og degeneration
 • Overvægt
 • En pludselig stress fra tunge løft

Hvad er symptomerne på lumbal brok?

Lumbal brok manifesterer sig normalt med smerter, der spredes til hofter, ben og fødder, men følgende symptomer kan også skyldes herniated disk;

 • Prikken eller følelsesløshed i ben eller fødder
 • Muskelsvaghed
 • Sil, når du bevæger dig
 • Impotens
 • Lændesmerter
 • Ben smerter
 • Hurtig træthed
 • Inkontinens
 • Tab af balance
 • Vanskeligheder med at sidde og gå

Diagnosticeringsmetoder for lumbal brok

Før diagnosen herniated disk foretages, tages patientens historie af lægen, og der udføres en fysisk undersøgelse. Han eller hun kan udføre en neurologisk undersøgelse for at teste patientens muskelreflekser og muskelstyrke.

Efter fysisk undersøgelse påvises rygmarv eller nervekompression forårsaget af brok med diagnostiske enheder med høj opløsning, såsom røntgen, MR, CT eller CT-scanning. Derudover bestemmer EMG-enheden (elektromyogram), hvilken nerverod eller rødder hos patienten der er påvirket af brok.

Metoder til behandling af lumbal brok

Hvad er ikke-kirurgiske behandlingsmetoder i lumbal brok?

For en patient, der er diagnosticeret med en herniatedisk, kan lægen anbefale behandlingsmetoder som kort hvile, antiinflammatoriske lægemidler for at reducere irritation, der forårsager smerte, smertestillende midler til smertekontrol, fysioterapi, motion eller epidural steroidinjektioner.

Hvis hvile anbefales, skal du spørge din læge, hvor længe du skal have sengeleje. Fordi sengeleje, der tager længere tid end nødvendigt, kan forårsage ledstivhed og muskelsvaghed, og det vil gøre det vanskeligt for dig at udføre bevægelser, der kan reducere din smerte.

Af denne grund anbefales det ikke at hvile længere end 2 dage for lændesmerter og 1 uge for lænde brok. Derudover har liggende på en hård seng eller på gulvet ingen dokumenteret effektivitet i behandlingen af ​​brok og smerter. På den anden side skal du spørge din læge, om du kan fortsætte med at arbejde under lænde brok behandling.

Hvis din lumbal brok sygdom ikke har nået et avanceret niveau, og dit fortsatte arbejde er forsinket, bør du få oplysninger om, hvordan du gør dine daglige aktiviteter uden at overbelaste din talje ved hjælp af en sygeplejerske eller fysioterapeut.

Målet med ikke-kirurgisk lumbalbrokbehandling er at reducere nerveirritation forårsaget af herniated disk og at øge rygsøjlens generelle funktionalitet ved at beskytte patientens generelle tilstand.

Blandt de første behandlinger, der kan anbefales af lægen til herniated disc, er; Der er behandlinger såsom ultralyds opvarmningsterapi, elektrisk stimulering, varmeapplikation, kold applikation og manuel massage. Disse fremgangsmåder kan reducere smerter i lændehjertebrok, betændelse og muskelspasmer og gøre det lettere at starte et træningsprogram.

Træknings- og strækningsmetode i lumbal brokbehandling

Metoden til trækkraft (træk, strækning) i lumbal diskbrok kan give en smertelindring hos nogle patienter; Denne behandling skal dog anvendes af en fysioterapeut eller fysioterapeut. Ellers kan denne applikation forårsage irreversible skader.

Er behandling af korset effektiv ved lændebenet?

I nogle tilfælde kan din læge anbefale, at du bruger en lumbal brokkorset (en blød og fleksibel rygstøtte) for at reducere dine smerter i begyndelsen af ​​brokbehandlingen. Hernierede diskkorsetter tillader dog ikke, at hernierede diske heler.

Selvom manuelle behandlinger giver kortvarig lindring af lændesmerter af usikker årsag, bør sådanne applikationer undgås i de fleste diskbrok.

Et fysioterapi eller et træningsprogram begynder normalt med blid strækning og kropsændringsbevægelser med det formål at reducere rygsmerter og benklager. Når din smerte aftager, kan intense øvelser startes for at øge fleksibilitet, styrke, udholdenhed og vende tilbage til en normal livsstil.

Øvelser skal påbegyndes så hurtigt som muligt, og efterhånden som din lumbal brokbehandling skrider frem, skal træningsprogrammet planlægges i overensstemmelse hermed. At lære og anvende et trænings- og stretchingprogram, der kan anvendes derhjemme, er også en vigtig del af behandlingen.

Lægemiddelbehandlingsmetode i lumbal brok

Medicin, der hjælper med at kontrollere smerte kaldes smertestillende midler (analgetika). I de fleste tilfælde reagerer ryg- og bensmerter på almindeligt anvendte (i håndkøb) smertestillende midler såsom aspirin eller acetaminophen.

Hos patienter, hvis smerte ikke kan kontrolleres med disse lægemidler, kan nogle smertestillende-antiinflammatoriske lægemidler kaldet ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er) tilføjes for at kontrollere irritation og betændelse, som er den vigtigste kilde til smerte forårsaget af diskusprolaps.

Hvis du har svær og vedvarende smerte, kan din læge også ordinere narkotiske analgetika i kort tid. I nogle tilfælde kan muskelafslappende midler føjes til behandlingen. At tage høje doser af muskelafslappende midler vil ikke fremskynde dit opsving, da disse lægemidler kan forårsage bivirkninger som kvalme, forstoppelse, svimmelhed, ustabilitet og afhængighed.

Al medicin bør kun tages som beskrevet og i mængden. Fortæl din læge om medicin, du bruger (inklusive medicin købt uden recept), og hvis du har prøvet nogen af ​​de anbefalede smertestillende midler før, så fortæl dem, om de har arbejdet for dig.

Du bør følges op af din læge for problemer (maveforstyrrelse eller blødning), der kan opstå ved langvarig brug af receptpligtige eller receptpligtige smertestillende midler og NSAID'er.

Der er andre lægemidler til rådighed, der har antiinflammatoriske virkninger. Kortisonmedicin (kortikosteroider) ordineres undertiden til meget alvorlige smerter i ryg og ben på grund af deres stærke antiinflammatoriske virkninger. Kortikosteroider kan, ligesom NSAID'er, have bivirkninger. Du bør diskutere fordele og risici ved disse lægemidler med din læge.

Epidurale injektioner eller "blokke" kan bruges til at lindre alvorlige bensmerter. Dette er kortikosteroidinjektioner i det epidurale rum (rummet omkring rygmarvsnerven) af lægen.

Den første injektion kan suppleres med en eller to injektioner på et senere tidspunkt. Disse udføres normalt inden for et deltagelsesrehabiliterings- og behandlingsprogram. Injektioner foretaget til de punkter, der udløser smerte, er lokalbedøvelsesinjektioner foretaget direkte i blødt væv og muskler.

I nogle tilfælde, selvom de er gavnlige for smertekontrol, giver injektioner ved udløserpunkterne ikke genopretning af hernieringsskiven.

Lumbar Hernia Surgery

Lumbal brokkirurgi Formålet med lumbalbrokkirurgi er at forhindre irritation af herniatedisken ved at trykke på nerverne og derved forårsage klager som smerte og tab af styrke. Den mest almindelige metode i kirurgi i lænde brok kaldes discectomy eller partial discectomy. Denne metode er at fjerne nogle af hernierede diske.

For at skiven skal være fuldt synlig, kan det være nødvendigt at fjerne en lille del af knogledannelsen kaldet lamina bag skiven. (figur 2) Hvis fjernelse af knogler holdes så lavt som muligt, kaldes det hemilaminotomi. Hvis det gøres mere almindeligt, kaldes det hemilominektomi.

Derefter fjernes herniated diskvæv ved hjælp af specielle indehavere. (Figur 3) Efter at den del af disken, der komprimerer nerven, er fjernet, forsvinder irritationen i nerven på kort tid, og fuld bedring kan opnås. (Figur 4) I dag kan denne procedure almindeligvis udføres med små kirurgiske snit ved hjælp af et endoskop eller mikroskop.

Diskektomi kan udføres under lokal, spinal eller generel anæstesi. Patienten placeres med forsiden ned på operationsbordet, og patienten får en stilling svarende til en huk position. Et lille snit foretages i huden over hernieringsskiven. Derefter adskilles musklerne på rygsøjlen fra knoglen og trækkes til side. En lille mængde knogle kan fjernes, så kirurgen kan se den fangede nerve.

Hernieret skive og andre brudte dele fjernes uden pres på nerven. Ethvert knoglet fremspring (osteofytter), der kan være til stede, fjernes også for at sikre, at nerven ikke udsættes for noget pres. I denne procedure er der normalt en meget lille mængde blødning.

Hvornår kræves akut kirurgisk indgreb i lændebenene?

Meget sjældent kan en stor diskusprolaps forårsage tab af blære- og tarmkontrol ved at lægge pres på nerverne, der styrer blæren og tarmene. Dette ledsages normalt af følelsesløshed og prikken i lysken og kønsområdet. Dette er en af ​​de sjældne situationer, der kræver akut disk-herniationskirurgi, og hvis du støder på en sådan situation, skal du straks kontakte din læge.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer