Hvad er angiografi, og hvordan gøres det? Er der risiko for død i angiografi?

Hvad er angio, og hvordan gøres det? Er der risiko for død i angio
Hvad er angio, og hvordan gøres det? Er der risiko for død i angio

Angiografi er visualisering af karene som ordbetydning. Hvis hjertekarrene vises, kaldes det hjertevenen, hvis nakkeårene vises, eller benveneangiografi for benårene. I hjerteangiografi kontrolleres det, om der er stenose og obstruktion i hjertekarene, der kan påvirke liv og hjertefunktioner. Således afklares forhold, der kræver behandling i hjertekarene. Hvad er angiografi, og hvordan gøres det? Hvor lang tid tager angioproceduren? Hvilke kar bruges i angiografi? Hvor mange hviledage efter angiografi? Sove patienten i søvn, mens han udfører angiografi? Hvad er en stent?

Hvordan gøres Angio?


Mens det er lavet af lyskeårer i mange år, kan det i de senere år let udføres fra håndleddet af erfarne operatører. Når det er lavet fra håndleddet, har det mindre komplikationer og er mere behageligt for patienten, og efter proceduren kan patienten sidde og stå op, hvis det er nødvendigt. Men hvis armene er meget tynde, kan det være nødvendigt at gøre det i lysken. Begge metoder har ingen overlegenhed over for hinanden til billeddannelse og behandling.

Er der risiko for død i angiografi?

Angiografi er en invasiv procedure. Derfor er det ikke en helt risikofri applikation. De mest alvorlige risici er: død, slagtilfælde og mulighed for hjerteanfald under angiografi; disse risici er dog i alt mindre end 1/1000.

Sover patienten, mens der udføres angiografi?

Angio fra håndleddet udføres af en interventionskardiolog i koronar angio lab. Håndled er bedøvet med lokalbedøvelse.

Hvor lang tid tager angiografi?

Angiooperation tager i gennemsnit 15-30 minutter. Afhængigt af indgangsstedet bedøves armen eller den inguinal vene med lokalbedøvelse. Derefter nås hjertekarene med plastrør kaldet katetre fra den ven, og hjertekarene vises ved at give farvestof. Hvis der ikke udføres stentning eller anden indgriben, efter at hjertekarrene er visualiseret, afsluttes proceduren, og patienten føres til sengen, hvor han ligger for hvile.

Hvad er en stent?

Stenten er en struktur, der omtrent er en trådnetstruktur lavet af forskellige metaller, der er kompatible med kroppen, og som hjælper med at holde hjertekarene åbne. Efter stenosen i hjertekarene er udvidet med en ballon, er der en tendens til at indsnævres igen. Stents minimerer denne rekonstruktion. Stenter kan være i form af nøgne stenter, medikamenteluerende stenter eller opløselige stenter afhængigt af deres type. Som et resultat er formålet med brugen af ​​stents at tilvejebringe en længere åbenhed i hjertekarene og at forhindre / reducere vaskulære okklusioner såsom hjerteanfald.

Post Angio

Hvad der skal gøres efter operationen er sengeleje i 4-6 timer, og hvis du kan drikke en eller to liter vand i de første timer. Det er således rettet mod at minimere effekten af ​​farvestoffer, der bruges på dine nyrer. Du kan også konsultere din læge og bruge de medikamenter, du bruger. Hvis du mister dit håndled, vil det være hurtigere at rejse sig end fra lysken. Hvis der ikke er noget forsøg som følge heraf, og din læge ikke anbefaler kirurgi eller intervention, kan du normalt udskrives samme dag.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer