Hvad er immunsystem eller immunsystem, hvordan styrkes det?

Hvad er immunsystemet eller hvordan man styrker immunsystemet
Hvad er immunsystemet eller hvordan man styrker immunsystemet

Vi hører et nyt forslag hver dag om styrkelse af immunsystemet, som holder vores krop sund ved at bekæmpe sygdomme. Men har disse anbefalinger nogen videnskabelig sandhed? Hvordan kan man styrke immunforsvaret? Lægger de produkter og fødevarer, der præsenteres i form af mirakler, os virkelig? Hvordan ved man, at immunsystemet er svagt? Hvad er immunsystemet, og hvordan styrkes det? Hvilke organer består immunsystemet af? Hvad er immunsystemets funktioner? Svaret på alle disse spørgsmål findes i detaljerne i nyhederne ...

Hvad er immunsystemet eller immunsystemet


Immunsystemet er summen af ​​de processer, der beskytter mod sygdomme i en levende ting, genkender patogener og tumorceller og ødelægger dem. Systemet scanner en bred vifte i den levende krop, fra vira til parasitære orme, til ethvert fremmed stof, der kommer ind i eller kommer i kontakt med kroppen, og adskiller dem fra den levende krops sunde kropsceller og væv. Immunsystemet kan endda skelne meget lignende stoffer fra hinanden. Det har evnen til at skelne selv proteiner med forskellige aminosyrer fra hinanden. Denne sondring er kompleks nok til at få patogener til at finde nye måder at inficere på trods af forsvarssystemet i værten og til at tilpasse sig det. I denne kamp er der udviklet nogle mekanismer, der genkender patogener og inaktiverer dem for at overleve. Alle levende ting i naturen har forsvarssystemer mod væv, celler og molekyler, der ikke er dem selv. Selv enkle encellede væsner såsom bakterier har enzymsystemer, der beskytter dem mod virusinfektioner.

Hvilke organer består immunsystemet?

Organer i immunsystemet lymfoide er strukturerede organer. Selvom disse organer undersøges i to grupper som primære lymfoide organer og sekundære lymfoide organer, er de i konstant kontakt med hinanden. I primære lymfoide organer, mens lymfocytproduktion fungerer; I sekundære organer konfronteres lymfocytter for første gang med antigener.

Immunsystemets organer
  • Lymfeknuder: Lymfoid vævsdele, også kendt som adenoid, placeret i den øverste del af svælget bag næsehulen. De fanger infektiøse agenser som bakterier og vira og de antistoffer, de producerer.
  • Mandler: Disse er små strukturer, der danner den første barriere i munden, hvilket er en åbning i halsen, hvor lymfocytter opsamles og åbnes udefra. Lymfevæske strømmer fra lymfekarene i mandlerne til nakke- og underhagesnoder. I mellemtiden udskilles lymfocytter fra væggene i lymfekar. Mikrober, der kan komme ind i kroppen, ryddes af lymfocytter, der udskilles herfra.
  • Thymus: Det er kroppens organ i den øverste del af brystet, under skjoldbruskkirtlen, hvor umodne lymfocytter kommer ud af knoglemarven og udsættes for modningsprocessen.
  • Lymfeknuder: Dette er de centre, hvor B- og T-celler spredes gennem kroppen. De er rigelige i armhulerne, lysken, under hagen, nakken, albuen og brystet.
  • Lever: Indeholder immunologisk aktive celler, især i fosteret; T-celler produceres først af føtal lever.
  • Milt: Det er et organ placeret i den øverste venstre side af bughulen og ansvarlig for ødelæggelsen af ​​gamle røde blodlegemer. Det er et af centrene i det mononukleære fagocytiske system. Det hjælper med at bekæmpe infektioner.
  • Peyers plaques: Dette er de regioner, hvor lymfoide væv i tyndtarmens ileumområde er koncentreret. Det sikrer, at patogener i tarmlumen holdes under kontrol.
  • Knoglemarv: Det er et centrum, hvor stamceller er oprindelsen til alle celler i immunsystemet.
  • Lymfe: Det er en type væske i kredsløbssystemet, også kendt som “akkan”, der bærer celler og proteiner i immunsystemet fra en del af kroppen til en anden.

Hvor er immunsystemet i vores krop?

Der er små celler i vores blodkar, der ikke kan ses med det blotte øje, de fleste af dem er røde blodlegemer, nemlig erytrocytter, som giver vores blod den røde farve, der er færre hvide blodlegemer (hvide blodlegemer). Disse celler er lavet i knoglemarven. Immunsystemets vigtigste organer er knoglemarv og thymus. Knoglemarv har en fedtet, porøs struktur placeret midt i knoglerne og producerer stamceller, der muliggør produktion af røde blodlegemer og hvide blodlegemer. B- og T-lymfocytter, mononukleære hvide blodlegemer, er de grundlæggende celler, der fungerer i immunsystemet. B-lymfocytter fuldender deres udvikling i knoglemarven og T-lymfocytter i vævet kaldet thymus placeret i den øverste del af brystet. Efter at disse celler modnes i knoglemarv og thymus, passerer de ind i blodet, koncentreres i blodkanal- og lymfekanaler (hvidt blod), milt og lymfeknuder, men distribueres også til slimhindens lymfoide strukturer, der omgiver munden, næsen, lungerne og mave-tarmsystemet. De hvide blodlegemer på huden forhindrer fremmede skadedyr i at komme ind. Vores blod indeholder en bred vifte af hvide blodlegemer eller leukocytter. Disse er neutrofile, eosinofile, basofile, monocytter, lymfocytter, dendritiske celler og naturlige dræberceller (NK). Disse celler cirkulerer konstant i vores kroppe og rydder farlige mikrober, der kommer ind i vores kroppe.

Hvad er immunsystemets betydning?

Der er to systemer i vores krop, der er i stand til at lære, tænke og gemme i hukommelsen. En af dem er hjernen og den anden er immunsystemet. Immunsystemet bruger vores genetisk eksisterende viden overført fra vores forfædre, behandler denne information mod en mikrobe og kæmper derefter kun ved at fokusere på det område, hvor mikroben befinder sig, kæmper utrætteligt, indtil den ødelægger den og beholder denne oplevelse uden at glemme den ved at bruge denne oplevelse til hver nye situation. Det er et system, der kan producere et svar. Vi har nogle refleksresponser som en skjult form for information fra fortiden. Immunsystemet, ligesom hjernen, evaluerer og syntetiserer disse oplysninger mod den nuværende situation og producerer mikrospecifikke reaktioner eller specifikke reaktioner på kræft, sygdom og organtransplantation. Dette er en funktion, der ikke findes i noget organ, i noget andet system end hjernen og immunsystemet.

Immunsystemets opgave er at beskytte individets essens. Af denne grund kender den primært sig selv og skader ikke essensen. I denne sammenhæng kan det siges, at immunsystemet bestræber sig på at kende sig selv så meget som den krævede indsats for at bekæmpe fjenden. Forresten er det ligeglad med hver mikrobe. For eksempel lever mindst 30, og ifølge nogle undersøgelser lever der endda 100 gange flere mikrober i vores krop end det samlede antal af vores immunsystemceller. De bliver imidlertid ikke besvaret, og selv vi lever sammen med dem i en gensidig fordelagtig balance. Ligesom hjernen er vores immunsystem i stand til at lære. Det gemmer noget af det, det har lært som en oplevelse i hukommelsen, og bruger det, når det er nødvendigt. Med andre ord, ligesom et socialt væsen skjuler personlige oplevelser, gemmer immunsystemet informationen om sine egne oplevelser. For eksempel bruges immunsystemets hukommelsesfunktion i vacciner. Men ikke kun med vacciner; Immunsystemet har også flere cellulære, mere molekylære hukommelsesmekanismer. Med andre ord kan det siges, at det har kapacitet til multidimensionel tænkning og opbevaring. Dette er en anden funktion, der ligner hjernen.

Tolerance betyder tolerance for både sig selv og nogle udlændinge. Uanset hvad medlemmer af deres egen familie gør, er de en del af personen, og mange af deres egenskaber og adfærd tolereres til rimelige grænser. Immunsystemet er ligeledes tolerant over for det, der hører til det, essensen. Dette har følgende fordel: At være tolerant over for essensen betyder, at systemet opretholder sin eksistens. Faktisk er immunologi videnskaben om mig selv. Denne 'jeg' viden gør os i stand til at bekæmpe vores egne celler, ethvert organ i os og ikke at skade os selv. Formålet med dette system er at beskytte sig selv ved at kæmpe mod skadelige fremmede. Mens den kæmper denne krig, er den programmeret til at afslutte krigen med mindst skade eller fuldstændig harmløs for sig selv.

Hvornår opstår dette system?

Immunsystemet består af celler, der har spredt sig til alle organer i kroppen, samt organer som milt, lever, thymus, lymfekirtel og knoglemarv. Der er undersøgelser, der viser, at de første immunsystemceller er i vores største arterie, som vi kalder aorta. Med andre ord kan det siges, at vores immunsystem begynder at dannes med dannelsen af ​​blod. Senere blev de tidligste forløbere vist i leveren. Det er ikke let at vise præ-levermetoden metodisk. Det mest interessante punkt her er, hvordan en semi-fremmed baby kan blive i moderens livmoder i et system baseret på at skelne mellem essensen og ikke-essensen, og vigtigere, hvordan moderen med fuldt immunsystem kan skjule og vokse denne halvfremmede i ni måneder uden at afvise det. Det er det mest fascinerende, mystiske emne inden for immunologi og har mange spørgsmål, der venter på at blive besvaret. Nyfødte fødes underudviklet med hensyn til immunitet. Beskyttelsesfaktorer passerer fra moderen til barnet under det intrauterine liv. En række cellulære og humorale mekanismer relateret til immunsystemet hos den nyfødte findes på få måder, men er ikke tilstrækkelige. I denne periode beskytter nogle immunkomponenter fra moderen babyen.

Det tager 3 år at producere beskyttende antistoffer kaldet immunoglobuliner fuldt ud. Interessant er det videnskabeligt påvist, at hos børn op til 2 år, der ammes, beskytter immunglobuliner fra moderen babyen indtil 3-års alderen, dvs. babyen kan håndtere dem fuldt ud. Den fulde modning af immunsystemet med dets celler er omkring 6-7 år og slutter aldrig derefter. Han vil altid vide og lære at få nye oplevelser. Men nogle gange laver de fejl.

Hvorfor forbliver immunsystemet svagt?

Primære (primære) immunmangler opstår som følge af medfødte genetiske defekter, der fører til numerisk eller funktionel mangel på organer eller celler i immunsystemet.

Der er også sekundære immunmangler, der udvikler sig på grund af andre sygdomme. Virusinfektioner (CMV, EBV, HIV, mæslinger, skoldkopper), leukæmier, aplastisk anæmi, seglcelleanæmi, diabetes, alkoholafhængighed, nyre- og leversvigt, reumatoid arthritis, lupus, immunsuppressiv medicinsk behandling (monoklonal antistofbehandling, bestråling Immunsystemet er naturligvis utilstrækkeligt i præmaturitet, barndom og alderdom.

Hvad sker der, hvis immunsystemet laver en fejl?

For eksempel kan immunsystemet undertiden være mindre tolerant over for sig selv. Denne manglende evne til at bære sig selv kan skade sine egne celler, og autoimmune sygdomme opstår. Kort sagt kan det siges, at autoimmune sygdomme opstår, når immunsystemets tolerance ødelægges. Nogle gange kan det ikke justere dosis af tolerance og opføre sig som om det selv er mod kræften eller tumoren, der vokser i os som for tolerant. Med andre ord kan denne mekanisme, som er forpligtet til at beskytte os, desværre undertiden virke for vores egen regning. Allergiske tilstande kan forekomme, eller de accepterer muligvis ikke det organ, der er implanteret i organtransplantation. Dette er alle uønskede situationer, der ikke kan siges at være 'alle kan begå fejl'.

Er der specifikke grunde til at udløse disse situationer?

Selvom et genetisk intakt immunsystem begår lejlighedsvise fejl, gentager det dem ikke. Men hvis der er en genetisk disposition, som inkluderer mange gener og deres komplekse forhold, kan miljøfaktorer forårsage sygdommen. Hvis det er nødvendigt at give et eksempel på 'normale' fejl; Efter en meget støjende smitsom sygdom aktiverer den alle dens celler og komponenter, mens den angriber fjenden i flere retninger. Denne aktive aggressive tilstand skal slukkes efter et stykke tid for at undgå skader på essensen. Autoimmune tilstande kan forekomme, hvis han ikke kan komme op i fart og fortsætte med at kæmpe i lang tid. Der er mange grunde til immunsystemfejl, selv for hver sygdom. Et system med så forskellige mekanismer til forsvar og beskyttelse har naturligvis for mange dele til at bryde sammen. Der er meget forskning om dette emne.

Hvad påvirkes immunsystemet af børn?

Det er ikke hensigtsmæssigt at sige, at en ernæringsmæssig eller adfærdsmæssig anbefaling af børns immunsystem vil have en direkte positiv eller negativ effekt. Det vigtigste at være opmærksom på hos børn er varigheden og kvaliteten af ​​søvnen. Fordi væksthormon udskilles under søvn. Nogle flydende kropskomponenter såsom det væksthormon gør det muligt for immunsystemet at reagere godt. Stress (forresten skal vi ikke kun tage stress som psykologisk stress. En smitsom sygdom er immunsystemets stress), faktorer som hyppige infektioner og ernæringsforstyrrelser i unge aldre påvirker immunsystemets korrekte funktion, men hvis der ikke er nogen fejl i den genetiske kode, kan denne situation kompenseres. Men hvis en forstyrrelse allerede er til stede, kan en eller flere ugunstige miljøforhold komme sammen, det kan påvirke immunsystemet. Det vigtigste punkt at bemærke her er, at det ikke er sandt, at indtagelse af mad vil forbedre immunforsvaret. Denne regel gælder ikke kun for babyer i ammende alder. Modermælk er et uundværligt punkt for immunforsvaret at udvikle sig intakt. Hvis der ikke er nogen genetisk signifikant lidelse eller en tilstand kaldet immundefekt, er modermælk tilstrækkelig for babyer til et sundt immunsystem.

Lyt til din læge, ikke din nabo 

Da immunforsvaret er et multi-variabelt system med mange forskellige veje, er det ikke let at måle dets virkelige magt numerisk. Dette kan få mange til at lave ubegrundede eller mindre baserede konstruktioner om dette emne. Desværre kan disse metoder også give kommerciel gevinst, og det er ekstremt vigtigt at forhindre dem. For at kunne sige det videnskabeligt korrekte skal et produkt imidlertid testes på det valgte og numerisk matchede menneske, der bruger og ikke bruger produktet for at hævde, at det styrker immunforsvaret, antallet af forsøgspersoner skal være tilstrækkeligt, og det skal bevises, at denne effekt virkelig gør en signifikant forskel i de to grupper. Ellers er dette ikke en videnskabelig diskurs, den kan defineres som en situation, der ikke går ud over at være et 'nabo'-forslag. Det kan også ses som en kommerciel gevinstdør. Derudover er sådanne produkter ikke under sundhedsministeriets kontrol, da de ikke er stoffer og er tilladt som kosttilskud.

Den måde, hvorpå mikroben kommer ind i kroppen i immunsystemet, er meget vigtig. Hvor mikroben kommer ind, bestemmer, hvordan immunsystemet vil reagere på det. Med andre ord, en bakterie, der påvirker immunsystemet tilstrækkeligt til at forårsage mikrobielt chok, hvis den kommer ind gennem huden, blodet, åndedrætssystemet, kan muligvis ikke forårsage problemer, når det tages oralt og endda være tolerant over for dem. Hvis det siges, at nogle dele af sådanne bakterier, der vil påvirke immunsystemet, pulveriseres og sættes i kapsler, og det siges at styrke immunsystemet, laves en meget forkert retning. Fordi når det bakterielle membranekstrakt indtages, opnås tolerance.

For eksempel markedsføres pulver, der understøtter modermælk, som anbefales til kvinder, der lige har født. Der er også nogle produkter til babyer. Det hævdes, at det styrker immunforsvaret, men man skal være opmærksom på virkeligheden og de videnskabelige aspekter af dette.

Produkter, der hævdes at styrke immunforsvaret, kan undertiden forårsage meget dårlige resultater under behandlingen af ​​en igangværende sygdom. For eksempel kan en person med nyresygdom drikke en urt, der er god for sin nabo, og forårsage leversvigt i nyrerne og føre til svigt af nyretransplantation. Læger følger selvfølgelig forskningen om planternes indvirkning på sygdomme. Men selvom det annonceres som et mirakel, bør det aldrig bruges uden konsultation med en læge. Tværtimod skal ordet mirakel stilles spørgsmålstegn ved endnu mere omhyggeligt.

For eksempel er det et bevist faktum, at grøn te ikke bør indtages i visse typer kræft. Disse typer produkter siges at være meget gode for nogle, mens andre siges at have en effekt på at øge celledelingen. Nøjagtigheden af ​​denne type information skal følges videnskabeligt. Bortset fra at blive inspiceret, er det vigtigt, at disse produkter ikke mindst skader, selvom de ikke har gavn af det.

Hvordan styrkes immunsystemet?

Hver person har brug for luft, vand, sol, søvn, alle slags afbalancerede næringsstoffer, og det er vigtigt at undgå stress.

Det vigtigste krav til immunsystemet er ilt. Hypoxi (reduktion af ilt i væv) er skadeligt for alle vores systemer. At bo i byen er med andre ord en faktor, der forstyrrer immunforsvaret. Et vigtigt eksempel på ilt er relateret til arteriosklerose. Åreforkalkning er også en immunsystemsygdom. Det starter med en bakteriefri betændelse i karvæggen. Et iltfrit miljø får dårligt fedt til at komme ind og opbevares forkert i cellen. At være i iltrige miljøer så meget som muligt mindsker hyppigheden af ​​at møde mikrober og giver et robust immunsystem.

En anden vigtig faktor er god søvn. Fordi mens man sover, udskilles serotonin, og dette hormon får en af ​​vores specielle celler, som vi kalder T-lymfocytter, mere responsive. Ligesom frigivelseshastigheden er direkte proportional med dens strækning, har serotonin en sådan effekt på immunsystemet og reagerer hurtigere på en infektion, den støder på.

Solstråler og D-vitamin er også afgørende for et sundt og stærkt immunsystem. Med andre ord, tilstrækkelig og sund ernæring, ilt og solrigt miljø og en god søvn ... Alle disse styrker immunforsvaret. Motion er også godt for immunitet, når det gøres i et iltrig miljø.

Hvordan er forholdet mellem immunsystem og psykologi?

Nogle hormoner, der udskilles i stressperioden, eller alle de flydende stoffer, der giver signaloverførsel i hjernen, påvirker immunsystemet. I tilfælde af stress er immunsystemet i alarm. Det er fuldt og stærkt lydhør. I betragtning af adfærden i stresssituationen Du er meget stærkere, når du står over for en situation, som du ikke kan håndtere normalt. Selv personen selv kan blive overrasket over din styrke. Men i det øjeblik kilden til stress forsvinder, kan der være en midlertidig depression. Immunsystemet bliver også svagere efter stress, og efter et stykke tid genopretter det. Denne periode er perioden med at blive syg. Hvis den støder på en mikrobe i dette rum, kan der opstå infektiøse sygdomme. For eksempel kan mange studerende, der afslutter deres eksamen, blive syge eller endda lungebetændelse efter denne proces. Denne situation kan ses i det daglige liv.

 


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer