Hvad er kvælstof, og hvordan bruges det? Hvad er fordelene ved at pumpe kvælstofgas til dæk?

Hvad er kvælstof? Hvordan bruges det? Hvad er fordelene ved at pumpe kvælstofgas ind i dæk?
Hvad er kvælstof? Hvordan bruges det? Hvad er fordelene ved at pumpe kvælstofgas ind i dæk?

Hvad er kvælstof: Kvælstof er deoxygeneret tør luft. Luft indeholder 79% kvælstof. Kvælstofgas, som foretrækkes i stedet for iltgas i dækket, har mange fordele. Denne gas skaber ikke fugt i dækket som normal luft. På denne måde opstår der ingen korrosion i dækket og på fælgen. Sådan bruges kvælstof? Hvad gør påfyldning af dæk med kvælstofgas? Sådan fyldes kvælstofgas? Er kvælstofgas langvarig? Sparer kvælstofgas brændstof? alt i detaljerne i nyhederne ...

Sådan bruges kvælstof?

  • De fleste dæk pumpes med trykluft. Imidlertid puster nogle dækforhandlere deres dæk med kvælstof.
  • Kvælstof og trykluft kan blandes.
  • De fleste dæk kan pumpes op med luft eller kvælstof, så længe det dæktryk, der anbefales af bilproducenten, følges.

Hvad betyder fyldning af dæk med kvælstofgas?


Når kvælstof erstatter ilt, lækker dine dæk mindre luft, og dæktrykket forbliver højere i længere tid. Kvælstofgas, som foretrækkes i stedet for iltgas i dækket, har mange fordele. Denne gas skaber ikke fugt i dækket som normal luft. På denne måde opstår der ingen korrosion i dækket og på fælgen.

 Hvordan udfyldes det?

Under fyldningen af ​​dæknitrogen udledes iltet i det prioriterede dæk fuldstændigt, og den første nitrogengas presses. Efter denne proces forbliver endda lidt ilt i dækket. Fyldnings- og afladningsprocessen udføres for anden gang, og 100% nitrogengas presses.

 Langvarig?

Denne gas, der bruges i dækket, giver et langvarigt dæk. Kvælstofgas til dæk Når det tilføjes, forlænges forhindring af fugtdannelse stålremmene, ringtrådene, fælge og ventiler inde i dækket.

 Giver det brændstofbesparelser?

Et af spørgsmålene i tankerne er holdningen til denne gas, der tilbyder kvalitetskørsel, på det sted, hvor brændstofbesparelsen sker. Ved at pumpe dækkene med kvælstof forlænges dækkets levetid med 30-35%. Denne gas giver også brændstofbesparelser på ca. 2%.

Dækinspektion

Desværre er der mange andre mulige årsager til luftlækager (dæk / hjulgrænseflade, ventil, ventil / hjulgrænseflade og hjul). Derfor er der ingen garanti for, at dæktrykket opretholdes med luft eller kvælstof. Dæktrykket og dækkets generelle tilstand bør kontrolleres hyppigt.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer