Hvad er Smart Lens? Er der nogen bivirkninger af smarte linser?

Hvad er smarte linser? Er der nogen bivirkninger af smarte linser?
Hvad er smarte linser? Er der nogen bivirkninger af smarte linser?

Under kataraktoperationer fjernes patienternes naturlige linser, og kunstige linser placeres i øjet.


Tri-focus linser, som har været brugt i et stykke tid, kaldes "smarte linser" blandt offentligheden. Populariteten af ​​disse linser, hvis rigtige navn er "Trifocal Lens", øges gradvist. Repræsenterer tyrkiske øjenlæger, den tyrkiske oftalmologiske forenings præsident Prof. Dr. İzzet Can henledte opmærksomheden på, at disse linser er ret avancerede, men ikke smarte på den måde, de tænkes på. At sige, at hovedformålet er at slippe af med briller, Can afklarede forskellige spørgsmål om smarte linser.

Hvad er en smart linse?

Det rigtige navn på de linser, der kaldes smarte, er "trifokale linser", det vil sige trifokale linser. Disse linser er fastgjort til øjet med grå stæroperation og gør det muligt for øjet at se nær (35-45 cm), mellemliggende (60-80 cm) og langt (5 meter og derover) afstande uden behov for patienten at bære briller. Sammenfattende sigter de mod at gøre personen uafhængig af brillerne.

Hvilke øjendefekter behandles med smarte linser?

Trifokale linser korrigerer tre grundlæggende betingelser: 1) Katarakt; 2) Presbyopi, dvs. manglende evne til at se nære slægtninge på grund af alder; 3) Astigmatisme, når det er nødvendigt.

Faktisk giver alle intraokulære linser, hvad enten de er enkelt- eller multifokuserede, behandling af grå stær sygdom, der forhindrer lys i at komme ind i øjet og skaber et sundt billede. Kataraktkirurgi hjælper med at eliminere det nævnte problem ved at erstatte vores linseorgan, som bliver tæt og ikke transmitterer lys ind i øjet med en kunstig linse.

Den kunstige linse, der bæres på øjet under operationen, kan have andre funktioner end at genoprette gennemsigtigheden. For at tilvejebringe disse funktioner, ud over langt fokus, tilføjes nær- og mellemafstandsfokuserne til linsen, ikke kun afstandssyn uden briller, men også nær- og mellemafstandssyn opnås.

Hvorfor kaldes disse linser smarte?

Faktisk er der ikke noget sådant navn som "smart lens" i medicinsk terminologi. Denne navngivning er desværre introduceret som en markedsføringsmetode, men det har ganske vist været yderst vellykket. Faktisk betyder brugen af ​​ordet "smart", at det tilpasser sig til skiftende forhold og tilpasser sig disse forhold. Disse linser, der bæres inde i øjet, har imidlertid ikke evnen til at tilpasse sig afstanden, dvs. deres fysiske egenskaber ændres ikke alt efter situationen. De delte kun lyset for tre separate foci.

Som Turkish Ophthalmology Association (TOD) har vi ingen indvendinger mod at navngive den smarte linse på den betingelse, at den forstås korrekt af offentligheden. Problemet her er, at dette blandt de kommercielle medicinske tjenester introduceres til patienter med unøjagtige oplysninger. For eksempel så vi, at en patient, der sagde 'Jeg fik smarte linser på øjet', ikke vidste, at han rent faktisk havde fået kataraktoperation og troede, at han havde noget, der let kunne indsættes og fjernes, såsom en kontaktlinse. Sådanne eksempler bør ikke opleves, og patienter skal informeres korrekt.

Kan linser anvendes på alle?

Denne operation skal udføres efter 45 år, alderen med presbyopi. Den ideelle aldersgruppe kan siges at være 55-70. Disse linser kan dog bruges i en ung alder i tilfælde såsom fjernelse af linsens organ på grund af traume eller sygdom i en ung alder eller i tilfælde af ungdoms grå stær.

Forberedelsen til operationen, der skal udføres ved at planlægge brugen af ​​linser, er måske meget vigtigere end selve operationen. Disse linser passer muligvis ikke til alle. Patienternes livsstil skal stilles spørgsmålstegn ved lægen. Trifokale linser skaber et let tab af kontrast. Derfor bør patienten ikke tilhøre et erhverv, der beskæftiger sig med visuelle detaljer. Eller det er måske ikke egnet til nogen, der kører tungt om natten. Fordi der efter disse operationer kan forekomme urolige optrædener i form af forlængelse af lys hos ca. en ud af ti patienter, og dette problem kan fortsætte i flere måneder.

Hvor mange typer smart linse er der?

Vi kan beskrive linserne til at levere brillefri fjern-, mellem- og nærsyn i to grundlæggende undergrupper. 1) Trifokale linser; 2) Linser, der øger fokusdybden (EDOF). Mens trifokale linser er mere visuelt vellykkede, men har flere bivirkninger, har EDOF-linser færre bivirkninger, men kan være utilstrækkelige, især i nærsyn.

Hvordan skrider kirurgi og behandlingsproces frem?

Den præoperative forberedelse og patientinformationsprocessen kræver yderligere tests, der tager længere tid end et normalt præparat til grå stæroperation. Imidlertid er selve operationen ikke forskellig fra en traditionel phacoemulsification operation. Efter operationen fortsættes behandlingsprocessen med øjendråber i 2-3 uger som i klassiske operationer.

Er der nogen bivirkninger af smarte linser?

Først og fremmest er kataraktoperationer på verdensplan operationer med 1,5 procent komplikationer. Den korte varighed af operationen får normalt patienterne til at opfatte denne operation som en on-the-go, let og ubetydelig operation. Imidlertid er phacoemulsification kirurgi en meget vanskelig operation, der kræver stor indsats for at lære og udvikle sig fra lægens perspektiv og kræver erfaring.

Ud over alle disse er der også specifikke problemer med trifokale linser. De vigtigste af disse er de problemer, der kaldes dysfotopsi, som skaber ringe omkring lys, blænding eller stjerneformede lysstrækninger. Derudover kan patienter være nødt til at bære briller eller gennemgå laseroperationer for denne ekstra defekt på grund af den brydningsfejl, der forbliver fra tid til anden efter operationen.

Som Turkish Ophthalmology Association, anbefaler du brugen af ​​disse linser?

Hvis de præoperative evalueringer foretages korrekt, vælges de korrekte linser i henhold til patienten, og der udføres en god operation, brugen af ​​disse linser er selvfølgelig funktionelle og sikre behandlingsmetoder, da de giver grå stær og presbyopi-behandling. Der er teknisk og teknologisk udvikling med hensyn til disse linser, som tilføjes hver dag, og det er ikke svært at forudsige, at alle kataraktoperationer vil blive udført med sådanne multifunktionelle linser i en ikke alt for lang proces.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer