Hvorfor du skal holde din Netflix-adgangskode for dig selv

Hvorfor skal du holde din Netflix-adgangskode for dig selv
Hvorfor skal du holde din Netflix-adgangskode for dig selv

Ifølge cybersikkerhedsorganisationen ESETs undersøgelse deler 60 procent af dem, der bruger medietjenester som Netflix, Amazon Prime eller Spotify deres adgangskode med andre.


Denne deling kan dog forårsage andre problemer, som vi aldrig havde forventet. Jake Moore, ESET Security Researcher, forklarer i den følgende gennemgang, hvorfor vi skal holde vores Netflix-adgangskode for os selv.

Hvis vi skulle spørge dig, om du delte din adgangskode til din e-mail-konto med en anden, ville du sandsynligvis sige "absolut nej". Men når det kommer til medietjenester som Netflix, Amazon Prime og Spotify, er adgangskodedeling faktisk ret almindelig.

Det kan virke uskyldigt, men hvis folk bruger det kodeord, de bruger i medietjenester til andre konti, bliver det alarmerende farligt, og sikkerhedsrisikoen ved kontiene øges.

Bortset fra den måde, hvorpå folk deler deres medieservicekonti med deres venner og familie, er det også et spørgsmål om, hvad der sker med kontiene, når partnere forlader eller venner holder op med at tale med hinanden.

Undersøgelse med deltagelse af 2 700 mennesker

For at komme til bunden af ​​problemet gennemførte vi for nylig en undersøgelse i Storbritannien, der fik over 2 svar på Twitter, som gav os et indblik i, hvordan folk bruger deres adgangskoder.

Hvilken medietjeneste bruger de?

Vi spurgte først, hvilke medietjenester de brugte. Ikke overraskende var de to store tjenester Amazon Prime (50%) og Netflix (47%). YouTube TV fulgte med 28% og Spotify 23%.

60 procent delte med mindst en person

For det andet spurgte jeg, om de delte deres medietjeneste med nogen, og interessant nok deler 60 procent af deres konti med mindst en person som familiemedlemmer og venner. En ud af tre kontohavere deler deres tjenester med to eller flere personer.

Hvordan deles adgangskoder?

Dernæst spurgte vi, hvordan disse adgangskoder blev delt. Overraskende sagde 21,5 procent af respondenterne, at de sagde adgangskoden højt. 8.1 procent sendte adgangskoden via tekst eller e-mail.

I dette tilfælde gav de fleste villigt deres adgangskoder til en anden, og ofte er der en slags skriftlig registrering af dette. Dette lyder måske ikke alarmerende, når du lærer den anden part at kende, som du deler adgangskoden med, men hvad hvis de videregiver den til en anden? Vil dit barn f.eks. Dele familiekonti med venner, der ikke er heldige nok til at have medietjenesten, som alle taler om i skolen?

Genbrug af adgangskode

Endnu mere foruroligende fandt vi ud af, at 14 procent af mennesker brugte de samme adgangskoder til flere konti online. Så deres konti er blevet lette mål for kriminelle. Selvom adgangskoden er kompleks, er genbrug en dårlig idé. Komplekse adgangskoder er stærkere mod angreb, som hackere bruger social engineering og open source-forskning til at bestemme dit kodeord. Brug af din adgangskode andre steder på internettet øger dog risikoen for, at din konto bliver kompromitteret.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer