Resultater af Istanbul-skrøbelighedskort inden for omfanget af bekæmpelse af Covid-19 er blevet offentliggjort

Inden for rammerne af kampen med covid blev resultaterne af Istanbul kirilganlik-kortet offentliggjort
Inden for rammerne af kampen med covid blev resultaterne af Istanbul kirilganlik-kortet offentliggjort

Resultaterne af projektet "Istanbul Sårbarhedskort" udført af Bimtaş, et af İBB-associerede selskaber, inden for rammerne af "Combating Covid-19" er offentliggjort. Socioøkonomisk skrøbelighed blev fundet at være højere i landdistrikter end i bykvarterer. Ifølge resultaterne af det transportrelaterede skrøbelighedsindeks var risikoen højere i Istanbuls vigtigste transportakser som E-5 og E-80 og i de kvarterer, hvor metrolinjer passerer. Kvarteret med den højeste risiko på grund af bydensitet er Başakşehir Ziya Gökalp; Kvarteret med den højeste skrøbelighed på grund af den geografiske spredningsrisiko var Zeytinburnu Beştelsiz.


Støttet af Istanbul Development Agency og udført af BİMTAŞ, et af İBB-datterselskaberne "Istanbul-sårbarhedskort inden for omfanget af bekæmpelse af COVID-19" projekt afsluttet. Inden for projektets omfang udarbejdede IMM Istanbul Statistical Office data indsamlet fra 961 kvarterer og undersøgte kvarterernes karakteristika fra socioøkonomisk status til transportforbindelser, fra bydensitet til demografisk struktur. Kort blev oprettet under fire hovedoverskrifter og XNUMX undertekster. De undertekster, der blev brugt til oprettelsen af ​​kortene, blev beregnet med den lige vægtede indeksmodel og bidrog til dannelsen af ​​hovedtitlerne. Derudover blev indeksresultaterne for underteksterne beregnet og kortlagt indbyrdes.

Med disse kort var det rettet mod at identificere risikable, skrøbelige områder og områder, der kræver hurtig indgriben, at bruge ressourcer rationelt og optimalt til at bekæmpe epidemien, at prioritere beslutningstagende byinteressenter på beredskabsområder og at bidrage til reaktionspolitikker.

Resultaterne af skrøbelighedskortet baseret på den geografiske spredningsrisiko, det socioøkonomiske skrøbelighedskort, skrøbelighedskortet på grund af transport og skrøbelighedskortet på grund af bytæthed er som følger:

Højere socio-økonomiske risici i landdistrikterne

Ved oprettelsen af ​​det socioøkonomiske sårbarhedsindeks blev indikatorer for husstandsstørrelse, antallet af husstande, der ansøgte om IMM-socialhjælp, antal bankkontorer, lejeboliger, indkomstniveau, universitetsgrad, anvendt under Covid-19-epidemiprocessen, som påvirkede epidemirisiko og sårbarhed. I betragtning af resultaterne af det socioøkonomiske skrøbelighedsindeks blev det set, at risikoen for regioner defineret som landdistrikter var højere end kvartererne i byens centrum. Çatalca, Silivri, Arnavutköy på den europæiske side; Det blev bestemt, at den socioøkonomiske risiko var høj i kvartererne Beykoz, Pendik og Şile på den anatolske side. Kadıköy, Ataşehir, Beşiktaş, Bakırköy og Şişli-distrikterne har lave socio-økonomiske skrøbelighedsværdier. Fatih (Arnavutköy), Yunus Emre (Arnavutköy), Atatürk (Arnavutköy), Pirinççi (Eyüpsultan), Şahintepe (Başakşehir), Oklalı (Çatalca), Yavuz Selim (Arnavutköy), Arca ) kvarterer blev bestemt som kvarterer med den højeste socio-økonomiske risiko.

Transportrelateret risiko er højere i hovedtransportakserne

Ved oprettelsen af ​​det transportrelaterede skrøbelighedsindeks blev indikatorerne for antallet af ture, der påvirker skrøbeligheds- og epidemirisikoen, andelen af ​​offentlige transportture i køretøjsture, busstoppestedets passagerer, antallet af handicappede passagerer og antallet af passagerer over 65 anvendt. Ifølge resultaterne af det transportrelaterede skrøbelighedsindeks blev det observeret, at risikoen for kvartererne på de vigtigste transportakser i Istanbul er høj. Skørhedsværdier viste sig at være høje, især i de kvarterer, hvor den europæiske motorvej (E-5), den transeuropæiske nord syd motorvej (E-80) og metrolinjer passerer. Mens kvartererne på den europæiske side er mere risikable end de på den anatolske side, blev indeksværdierne fundet højere i distrikterne Bakırköy, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bayrampaşa og Şişli. Kvartererne med den højeste transportrelaterede skrøbelighed er henholdsvis; Mimar Sinan (Üsküdar), Aksaray (Fatih), Esentepe (Şişli), Center (Şişli), Caferağa (Kadıköy), Osmaniye (Bakırköy), Acıbadem (Kadıköy), İçerenköy (Ataşehir), Ünalan (Üsküdar), Topçular (Eyüpsultan).

Manglen på åbne og grønne områder øger risikoen

Ved dannelsen af ​​skrøbelighedsindekset baseret på bytæthed blev indikatorerne for bybefolkningstæthed, antal indkøbscentre, antal turistområder, offentlige grene, antal studerende pr. Klasselokale, antal dage etableret på søndage og kommercielle områder brugt. Ifølge resultaterne af urban densitetsindeks blev risikoforholdene for kvartererne i centrum og undercentre i Istanbul generelt bestemt til at være høje. Det blev bemærket, at kvartererne i Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Güngören, Başakşehir, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa og Sultangazi distrikter, hvor befolkningen er koncentreret, bydynamikken er høj, eller der er en handelsstrøm er høj. På den europæiske side, hvor servicesektoren og forretningsområderne er koncentreret i Istanbul, var risikoen på grund af bytæthed meget højere end den anatolske side. Dette resultat blev også påvirket af den utilstrækkelige mængde åbne og grønne områder i nogle distrikter på den europæiske side i henhold til distriktsbefolkningen og distriktets størrelse og tætheden af ​​bolig- og kommercielle områder. Kvartererne, hvor skrøbelighed på grund af bytæthed er højest, er; Ziya Gökalp (Başakşehir), Karadeniz (Gaziosmanpaşa), İçerenköy (Ataşehir), Şenlikköy (Bakırköy), Hürriyet (Bahçelievler), Şirinevler (Bahçeliever), Soğanlı (Bahçelievler) Cevizli(Maltepe).

I kvarteret Zeytinburnu Beştelsiz med den højeste risiko for spredning

Risikonniveauerne for indbyggerne i applikationen "Life Fit Home" med indekset knyttet til geografisk spredningsrisiko blev bestemt i henhold til forklaringsniveauerne på kortet. Indekset relateret til den geografiske spredningsrisiko blev skabt ved at beregne højden eller de lave niveauer af spredningshastigheden for epidemien i forskellige regioner og forudsige, at tætheden af ​​befolkningen, der bor i risikable områder, ville være høj. 15 underindikatorer blev brugt til at oprette indekset baseret på geografisk spredningsrisiko. Disse indikatorer er risikointensiteten ved "Hayat Home Fit" -praksis, antallet af familiens sundhedscentre, antallet af indkøbscentre, antallet af apoteker, antallet af tilbedelsessteder, antallet af servicearealer såsom caféer, antallet af markeder, antallet af biblioteker, antallet af parker og grønne områder, sundhedsinstitutionen. antallet af turistområder, antallet af børnehaver og grundskoler, antallet af stoppesteder for offentlig transport og antallet af kommercielle områder. Det blev observeret, at kvarterer med høj befolkningsmobilitet og tæthed havde høj skrøbelighed. Det blev bestemt, at kvartererne på den europæiske side er mere risikable end den anatolske side, og tilstedeværelsen af ​​sundhedsinstitutioner og organisationer på den europæiske side har en indvirkning på denne situation. Kvartererne med den højeste skrøbelighed på grund af geografisk spredningsrisiko er henholdsvis; Beştelsiz (Zeytinburnu), Kemalpaşa (Fatih), Kalenderhane (Fatih), Gökalp (Zeytinburnu), İskenderpaşa (Fatih), İsmetpaşa (Sultangazi), Mesihpaşa (Fatih), Barbaros Hayrettin Paşa (Gaziosmanpaşa) Bahçelievler).


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer