Løfte om at undersøge OPP-projekter kaldet Deli Dumrul-projekter

Minister Elvandan undersøgelse løfte om koi projekter såsom hospital motorvej og bro
Minister Elvandan undersøgelse løfte om koi projekter såsom hospital motorvej og bro

Finans- og finansminister Lütfi Elvan sagde, at de vil undersøge OPP-projekter såsom hospitaler, motorveje og broer, der er garanteret i dollars med en rationel metode.


Ifølge nyheden om Erdoğan Süzer fra SÖZCÜ; ”Der var klager i parlamentet over de broer, de ikke krydsede, motorvejen, de ikke brugte, de offentlig-private samarbejdsprojekter (OPP), der fik dem til at betale i dollars for den lufthavn, de ikke brugte. Under hensyntagen til klagerne én efter én lovede finans- og finansminister Lütfi Elvan, at de ville undersøge projekterne, der blev foretaget med OPP-metoden, på en rationel og sundere måde og handle i overensstemmelse hermed.

Under forhandlingerne om budgetforslaget fra 2021 fra finansministeriet kom den mest intense klage til den nye minister Elvan for OPP-projekter. På møderne i TBMM-plan- og budgetudvalget krævede parlamentsmedlemmerne, at OPP-kontrakterne, der begyndte at blive omtalt som 'Deli Dumrul-projekter', blev offentliggjort, og betalingerne konverteres fra fremmed valuta til TL. Parlamentsmedlemmerne krævede også, at hemmelige kontrakter forklarede mængden af ​​valutagæld, offentligheden er under, og at kontrakterne ændres til gavn for offentligheden.

Minister Elvan erklærede derimod, at garantibetalinger foretages af staten til projekter som Osmangazi-broen, som garanteret passerer køretøjer, men at antallet af passerende køretøjer konstant øges. Af denne grund sagde Elvan, at der ikke vil være behov for løbende høje garantibetalinger i 15 år.

OMFATTENDE BETJENING

Elvan sagde: ”Vi er selvfølgelig nødt til at undersøge og undersøge OPP-investeringerne. Vi har et ekstremt solidt og stærkt team både i strategibudgetafdelingen og på finanssiden. Jeg har allerede sagt, at der er sat visse grænser for 2021. Vi vil undersøge, evaluere og handle i overensstemmelse med vores venner i en mere rationel og sundere tilgang. "

OFFENTLIG FAKTUR 820 MILJARDER LIRA

CHP-stedfortræder Abdüllatif Şener sagde, ”Den fremtidige belastning for byhospitalerne på offentligheden er 820 milliarder TL, og belastningen af ​​Osmangazi Bridge er 100 milliarder TL. At passere fra Osmangazi Bridge er 40 dollars. Det giver 308 lira til TL. 118 lira af dette beløb betales af dem, der krydser broen, 190 lira til statsbudgettet. Da 14 millioner 600 tusind køretøjer garanteret passerer årligt, er det værd at omkring 22 milliarder dollars på 13 år. Dette er 100 milliarder TL. Han sagde, "Ikke en, men 100 broer er bygget til 100 milliarder lira." IYI-partiets stedfortræder Erhan Usta sagde: ”Hr. Minister, se for Allahs skyld, der er en stor fortjeneste her. Du skal helt sikkert ændre disse kontrakter, ”sagde han.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer