Opmærksomhed på knoglebrud i pandemiperioden!

Vær opmærksom på knoglebrud i pandemiperioden
Vær opmærksom på knoglebrud i pandemiperioden

Knogler, der kan brydes som følge af trafikulykker, sportsskader og fald, defineres som det stærkeste organ i menneskekroppen.


Forekomsten af ​​knoglebrud under pandemiprocessen får patienterne til at bekymre sig mere. Hos mennesker, der ikke ønsker at gå på hospitalet på grund af Covid-19, forårsager forkert forening af brud større problemer, mens ubevidst praksis med hensyn til brud kan forberede jorden til alvorlige kvæstelser. Professor i ortopædi og traumatologi, Memorial Ankara Hospital. Dr. Hakan Özsoy gav oplysninger om knoglebrud og deres behandling i pandemiperioden.

Nogle gange kan et simpelt fald, nogle gange en alvorlig ulykke medføre brud.

Forstyrrelsen af ​​knoglens integritet, som er som et organ med de omgivende muskler, væv, led og nerver, og det omgivende væv kaldes brud. Brud opstår som følge af udsættelse for belastninger, som knoglen ikke kan bære. Da knoglerne er meget stærke hos unge mennesker, mens belastninger som ulykker, alvorlige fald eller alvorlige sportsskader og høj energi forårsager brud; Hos børn med fleksible knogler kan brud opstå ved enklere fald. Frakturer kan dog forekomme med enklere skader såsom at falde hjemme hos mennesker over 75-80 år og med osteoporose (knogleresorption).

Guldstandard i detektion af røntgenfrakturer

De fleste af brudene kan påvises ved hjælp af røntgenfilm. Imidlertid udføres computertomografi også i nogle specielle frakturer såsom intraartikulær og ledomkreds, rygsøjle og bækkenfrakturer. I tilfælde af skade på blødt væv, såsom ledbåndsskade i knæet sammen med brud, kan der anmodes om et yderligere MR-billede.

Metoden til brudbehandling bestemmes af alder.

Behandlingsmetoden og metoden for brud varierer efter alder. De fleste af frakturerne undtagen nogle specielle ledbrud hos børn, og visse brud hos unge voksne behandles i operationsstuen under anæstesi eller med lokalbedøvelse efter fjernelse og anbringelse i gipsstøbning. Imidlertid kræves kirurgi for visse brud, såsom ledbrud, nogle brud på lange knogler, benbrud, nogle brud på bækkenet og hofteleddsfrakturer hos unge voksne og ældre patienter. Målet med operationen er at genoprette formen på knoglen og forhindre deformation under behandlingen ved at fastgøre knoglen fast.

Mens håndleds- eller armbrud kan behandles med gips hos ældre patienter, skal de mest almindelige hoftebrud behandles med kirurgi. Målet med denne operation er at få patienten op og gå væk straks.

Tag din maske-afstandshygiejne foranstaltning mod coronavirus

Hvis patienten, der støder på en brud under pandemiprocessen, er i stand til selv at nå en sundhedsinstitution, skal han først og fremmest pakke bruddet på en pap eller et rent stykke træ og rette det ved at forbinde det. I betragtning af at miljøet vil være intenst i sundhedsinstitutionen, og der er andre mennesker rundt omkring, bør der bæres masker, briller eller visir. Imidlertid bør miljøet ikke berøres for meget, hænderne bør vaskes ofte, eller et desinfektionsmiddel skal bruges.

Du skal ikke bekymre dig om beslutningen om operation

Nogle af de brud, der opstår, behandles kirurgisk og andre uden operation. Patienter behøver ikke at bekymre sig, især i koronavirusperioden, hvis en kirurgisk metode skal anvendes til frakturbehandling. I denne proces udføres alle kirurgiske procedurer med patienternes sundhed og sikkerhed i den første plan.

Folk, der tester negativt, udføres ved at tage særlige beskyttelsesforanstaltninger.

I tilfælde, der kræver kirurgisk behandling, evalueres patienten først ved at følge maske- og afstandsreglen, og derefter tages coronavirus-testen straks. Operationen af ​​patienten, hvis coronavirus-test er negativ, udføres i private operationsrum og ved at træffe særlige beskyttelsesforanstaltninger for operationsteamet. Efter operationen udskrives patienten til hjemmemiljøet på det mest passende tidspunkt. Patienten, hvis hjemmetræningsprogram er arrangeret, skal følges med regelmæssige intervaller for påklædning.

Kirurgi bør udsættes, hvis der ikke er nogen livstruende risiko for dem med Covid

Kirurgisk behandling bør undgås, medmindre det er afgørende for dem, der har en positiv coronavirus-test og har en aktiv sygdom. Fordi patienter med Covid-sygdom kan have ekstra problemer efter operationen. Disse patienters generelle tilstand kan forværres meget hurtigt efter operationen som følge af anæstesi eller slagtilfælde. Men nogle sygdomme og brud kan true patientens liv. I sådanne tilfælde træffer anæstesi, infektion, brystsygdomme og ortopædiske læger beslutningen om operation som et team. Efter beslutningen om operation er taget, skal denne operation udføres i et privat operationsrum med undertryk. Målet her er ikke at skade patienten og forhindre, at sundhedspersonalet får infektion fra patienten.

Forsinket frakturbehandling forårsager permanent skade

Manglende behandling af patienter med en fraktur i nogen af ​​deres lemmer på hospitalet på grund af bekymring fra Covid-19 og ikke at udføre deres behandling kan få de brækkede knogler til at heles forkert. Denne situation, som kan forårsage permanent skade og smerte i fremtiden, kan blive vanskeligere og besværlig at rette op på.

Styr dine knogler for at undgå brud

I Covid-19-pandemiprocessen kan følgende foranstaltninger træffes ved at tage de nødvendige beskyttelses- og hygiejneforanstaltninger for at styrke knogler og forhindre brud:

  • Især hos ældre får faldet i bevægelse og gåafstand knogler og muskler til at svækkes. Af denne grund bør folk i alle aldersgrupper regulere deres aktiviteter. Mellem 5 tusind og 7 tusind 500 trin skal tages dagligt i eller uden for huset.
  • At forblive stille og ligge i lang tid medfører, at personens balance forringes, og forringelsen af ​​balancen medfører risiko for at falde. At lave jordøvelser på en blød overflade hjælper med at opretholde balance.
  • At bruge pandemiprocessen indendørs forhindrer tilstrækkeligt D-vitaminindtag. Det skal sikres, at arme og ben udsættes for sollys på balkonen i 20 minutter hver dag.
  • Fødevarer, der indeholder D-vitamin, skal indtages, og hvis det er nødvendigt, skal der tages supplerende vitaminer og mineraler, hvis det er nødvendigt.
  • At bruge mere tid i køkkenet under coronavirusprocessen forårsager vægtøgning hos mennesker. Mens man tager på i vægt øger belastningen på muskler og led, forårsager denne situation forkalkning af knæ og hofte i senere år. At spise for meget derhjemme bør undgås, og mad med en høj kalorieværdi som wienerbrød og stegning bør ikke indtages.

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer