Jordskælvsøvelse i Istanbul Metro

jordskælv ansøgning i istanbul metro
jordskælv ansøgning i istanbul metro

Tyrkiets største IMM-jernbanesystemoperatør, 14 undergrundsbanelinjer og jordskælvsboringen blev udført i 173 stationer samtidigt. METRO İSTANBUL General Manager Özgür Soy erklærede, at Istanbuls undergrundsbaner er modstandsdygtige over jordskælv på 9 størrelser, og at de planlægger hvert skridt, de vil tage i en nødsituation.


Tyrkiets per dag med mere end 2 millioner passagerer, der er den største bybane jernbanesystemoperatør Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) IMM som formand Ekrem İmamoğlu Start "Mobiliseringsplan for jordskælv" parallelt med fortsatte forberedelser til mulige katastrofer.

I denne sammenhæng blev der foretaget en jordskælvøvelse under ledelse af IMM AKOM ved 14 linjer og 173 stationer i Istanbul Metro. Der blev anvendt 420 forskellige scenarier i aksen med jordskælv på 7.5 og tsunami i øvelsen, som blev udført med aktiv deltagelse af 5 ansatte om natten. De ting, der skal gøres under et jordskælv, og den sunde evakuering af køretøjerne og stationerne bagefter blev vist praktisk.

I samme periode blev oplysninger om jordskælv og tsunami rapporteret af AKOM via whatsapp. Krisebordet blev kaldt op via satellittelefonen, og det blev anmodet om, at oplysningerne blev bekræftet og oplysningerne om skaden, driftsstatus, passager- og personalestatus til AKOM. Alle arbejdstrin i øvelsen blev delt gennem koordineringsgrupperne. Oplysninger blev bekræftet mellem kontrolcentre og skades- og redningshold ved hjælp af radio- og telefonkanaler.

DEN MEST UDVIDENDE JERNBANESYSTEMØVELSE

I en erklæring om, at det vigtigste problem i Istanbul er jordskælv, erklærede METRO ISTANBUL General Manager Özgür Soy, at de havde mulighed for at teste de planer, de udarbejdede på papir og den uddannelse, personalet modtog, og at øvelsen, der blev gennemført med deltagelse af 420 ansatte og i 5 forskellige scenarier, er den mest omfattende test udført i metroen indtil videre. fortalte. Under henvisning til, at øvelsen er et spejl, der viser manglerne, udviklingsområderne og de pligter, der påhviler dem, fortsatte Soy sine ord som følger:

”På denne måde vil vi studere vores lektion bedre. At være forberedt på et jordskælv og tage vores forholdsregler er et af vores største ansvar over for Istanbuliterne. Der er en bred fordomme om, at undergrundsbaner er farlige, fordi jordskælvet opstod under jorden. Men metrolinjer er sikre. Metrolinjer i Istanbul blev designet og bygget til at være modstandsdygtige over for jordskælv på 9 størrelser. Alt jordskælv i Izmir, Tyrkiet den 30. oktober, drukner loven, alle fra institutionerne til borgeren, det skal gøre sit for at øge bevidstheden om jordskælv og mindes om igen. Izmir Metro AŞ. Vi er også i kontakt med. Vi kaldte på dem efter jordskælvet og sagde, at vi altid vil være sammen med dem, hvis de har brug for det. "

At sige, "Hvert skridt, vi tager i en nødsituation, er planlagt på forhånd, simuleringer er blevet undersøgt og fiktioneret inden for en bestemt disciplin", sagde Özgür Soy, at de regelmæssigt uddanner personale med akutte handlingsplaner for jordskælv, brand, kemiske, biologiske, radiologiske og nukleare katastrofer.

Özgür Soy mindede om, at alle har forskellige pligter for at overvinde jordskælvet med mindst mulig tab, ”I tilfælde af en katastrofe er det ikke nok for os kun at være forberedt. "Hvis vores passagerer bliver fanget i et jordskælv på stationer og køretøjer, vil det handle i overensstemmelse med anvisningerne gøre det muligt for os at styre processen bedre."

KLAR TIL KOMMUNIKATION MED "PRESS TALK"

Da for det meste mobiltelefoner og internetlinjer ikke fungerer i metroen, er der et push-to-talk-intercom hver 200 meter. Direkte kommunikation med kontrolcentret kan etableres ved hjælp af enhederne placeret i begge ender af platformområdet. Uafbrudt kommunikation vil blive leveret inden for og uden for virksomheden med satellittelefoner i kommandocentret og krisebordet.

ALLE MULIGHEDER BESØGES

Muligheden for jordskælv, der udløser katastrofer som brand, tsunami og oversvømmelse, tages i betragtning. Station eller tunnel brand scenarier vil blive aktiveret i tilfælde af brand. Alt system og udstyr vil arbejde for at evakuere passagerer fra stationen. Automatiske meddelelser vil blive sendt, så snart krisescenariet begynder. Det vil være nok for passagererne at følge meddelelserne og manuskriptet.

GENERATORER KOMMER Igang i løbet af 3 minutter

Elektricitetsnedskæringer forventes ikke i undergrundsbaner under et jordskælv. I tilfælde af større ødelæggelser, hvis energibehovet pludselig falder over hele landet, kan elektricitet dog afbrydes i hele byen for systemsikkerhed. METRO ISTANBUL er i den klasse af virksomheder, der vil prioritere energi efter AFADs styring af systemerne. I tilfælde af strømafbrydelse fungerer systemer, der giver belysning primært i køretøjerne og i stationen. Derefter aktiveres generatorerne. Alle relevante områder får energi inden for 3 minutter.

BRÆNDSTOF LAGER ER TILGÆNGELIGE I 7 TIMER

I henhold til yderligere instruktioner fra AFAD og AKOM kan køretøjer betjenes i en begrænset periode i nødsituationer. Hvis et enkelt køretøj startes, og interne behov deaktiveres, vil brændstofbeholdningen være tilstrækkelig i op til 7 timer.

METROLAR KAN BRUGES SOM ET LOGISTIKSTØTTEVÆRKTØJ

Metroene spiller ikke kun en vigtig rolle som transportmiddel i byen efter jordskælvet, men også i at yde logistisk støtte. Motorveje skal efterlades tomme, så skadesvurderings- og reaktionstjenestegrupper såsom ambulancer og brandvæsener kan nå katastrofeområder så hurtigt som muligt. Af denne grund bør beboere i Istanbul foretrække metroen til transport efter jordskælvet. I en sådan situation spiller undergrundsbaner en vigtig rolle i processen efter jordskælvet. Om nødvendigt vil undergrundsbaner blive brugt i logistikken for byens vitale behov såsom mad og medicinske forsyninger.

Ting at gøre i jordskælv

Inde i køretøjet;

 • Hvis du er fanget i metroen, skal du tage en føtal position ved siden af ​​sæderne, hvis det er muligt, hvis ikke, hold fast i håndtagene inde i køretøjet. Beskyt dit hoved ved hjælp af din taske eller arme.
 • Forlad ikke køretøjet ved at handle i overensstemmelse med meddelelserne og anvisningerne, medmindre der meddeles i den modsatte retning. Køretøjer vil gå til den nærmeste station, eller passagerer evakueres direkte.
 • Når du aflæsser køretøjer, skal du følge personalets anvisninger.
 • Operation manager under evakuering Han er lokomotivfører i køretøjer.

På stationen;

 • Hvis du er på platformen under et jordskælv, skal du beskytte dit hoved mod faldende genstande og knæle ved siden af ​​den nærmeste søjle for at undgå at falde på jernbanelinjen. Når rysten er stoppet, skal du følge anvisningerne fra stationens personale.
 • Operation manager under evakuering Han er stationsleder på stationen.
 • Hvis du ser nogen, der har brug for lægehjælp eller bemærker en potentiel fare, skal du straks rapportere dette til personalet.
 • Rulletrapper og elevatorer stopper ikke under et jordskælv. Hvis du er på rulletrappen under jordskælvet, skal du holde håndremmene godt fast med begge hænder. Hvis du er i elevatoren, skal du holde håndtaget inde i bilen og trykke på knapperne på alle etager. Gå af på gulvet, hvor elevatoren først stoppede. Brug intercom-knappen til at bede om hjælp, hvis elevatoren er i mellemste etage. Elevatorerne deaktiveres i et bestemt tidsrum efter et større jordskælv, men de aktiveres igen bagefter.
 • På vej til jorden efter jordskælvet kan vores handicappede passagerer bruge den handicappede platform under opsyn af det ansvarlige personale, hvis der er en handicappet platform, rulletrapper, hvis der ikke er nogen handicapplatform, og endelig elevatoren, hvis de arbejder i obligatoriske situationer.
 • Hver station har en kørestol, båre, nødudstyr og førstehjælpskasse.
 • Hvis du er i fællesarealer som masjider og toiletter på stationerne under et jordskælv, skal du oprette en livstrekant i bunden af ​​væggen, beskytte dit hoved med din taske eller arme og følge officererens meddelelser.

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer