Den sydlige ringvej vil bryde Giresuns skal i det kommercielle og sociale område

sydlige vej vil bryde kløftens skorpe i kommercielle og sociale områder
sydlige vej vil bryde kløftens skorpe i kommercielle og sociale områder

Giresun Chamber of Commerce and Industry Formand Hasan Çakırmelikoğlu berørte transformationsprocessen i Ordu-Giresun Airport-projektet til investering og pegede Giresun South Ring Road som et mål.


Formand Çakırmelikoğlus erklæring er som følger: ”Selvom Ordu-Giresun lufthavnens investering virker almindelig i dag, var det et mega investeringsprojekt, der syntes umuligt i går. Giresuns sydlige ringvejsprojekt, der virker som en drøm i dag, står også foran os. Absolut vil blive investering i dette projekt, men vores forventning er at starte processen med investeringsbeslutningen i 2021. Projektet, der starter ved indgangen til Ordu-provinsens Gülyalı-distrikt lufthavn, mødes med stranden fra Giresun-provinsen Keşap-distriktet Yolağzı. Hvis dette projekt gennemføres, vil byen Giresun se fremtiden mere robust og med håb ved at bryde sin skal på kommercielle og sociale områder.

Projektet, hvis investeringsbeslutning forventes nu, vil være flugt fra Giresun fra vejen, der har skåret forbindelsen til havet siden 1965. Motorvejen, der blev åbnet i 1965 og fortsætter parallelt med Sortehavskysten fra Samsun til Hopa, er blevet omdannet til en delt vej, hvis standard blev øget i 2000'erne.

Motorvejen, der begyndte at tjene som Black Sea Double Road siden 2007 og adskiller skarpt hav og bycentre, er stadig i brug. Ved at flytte denne transportakse syd for byen planlægges internationale overfarter at være mere uafhængige af bytrafikken.

I denne henseende har Giresun, som har mistet sin søforbindelse gennem Black Sea Double Road og til en vis grad har taget havet ud af sin sociale livsstandard, at fjerne denne mangel gennem den sydlige ringvej. Giresun South Ring Road vil bidrage til integrationen af ​​det sociale liv med det naturlige liv ud over de kommercielle og zoneinddelte jordfordele samt at øge transportstandarderne.

Inden for rammerne af fordelen ved Giresun South Ring Road til at betjene det internationale vejnet vil vi have mulighed for at fjerne dæmningen mellem byen og havet, der startede i 1960'erne og nåede det øverste niveau i 2007 med opgivelsen af ​​den eksisterende Sortehavskystvej som en byvej til den lokale administration.

Derfor skal det være kendt, at Giresun sydlige ringvej ikke kun vil blive vist som en transportakse, men vil give en fordel med hensyn til kommercielle, zoneinddelte områder og sociale integrationsområder. I dag er Giresun Southern Ring Road Project løsningen på de klager, der opleves på grund af manglen på organiserede sektorområder og industrianlæg og de høje omkostninger i boligsektoren. I denne henseende har vi som et resultat af det fælles arbejde med Giresun Chamber of Commerce and Industry og Giresun Chamber of Architects været en trinvis tilhænger af dette projekt, som vi bragte offentligheden i 2012, og vi anså det som vores prioriterede pligt at dele sine gevinster med offentligheden, hvis denne investering blev levende.

Når vi ved, at Giresun Southern Ring Road Project ikke kun er ansvaret for to NGO'er, vil fordelene dække alle dele af vores by, vi forventer og ønsker at støtte processen. "


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer