Cykelbrug øget for at beskytte mod virus, mangler afsløret

Cykelbrug steg for at beskytte mod virus, mangler dukkede op
Cykelbrug steg for at beskytte mod virus, mangler dukkede op

Det stigende antal borgere, der henvender sig til cykling i stedet for at bruge offentlig transport til beskyttelse mod virussen, har afsløret de eksisterende infrastrukturmangler i denne henseende i byer.


Borgerne måtte henvende sig til cykler for ikke at bruge offentlig transport på grund af stigningen i sager om koronavirus. Rahime Çelen, præsident for Eskişehir Cycling Association (Velesbid), forklarede, at hvis de nødvendige forskrifter og inspektioner ikke foretages, kan ulykker, der kan resultere i personskade og endda død, øges, ”De mangelfulde infrastrukturtjenester bør være afsluttet i denne henseende. I denne retning skal der foretages cykelstier, nødvendige markeringer, signalering og hastighedskontrol. Vi forventer, at indenrigsministeriet indfører de nødvendige sanktioner. Mangel på disse får folk til at handle uregelmæssigt og dermed til ulykker ”.

"Cykeldødsfald steg"

Eskişehir Bicycle Association's præsident Rahime Çelen sagde, at cyklen er et meget nyttigt transportmiddel, fordi det ikke skader miljøet og får kroppen til at fungere. At det er en forpligtelse for folk at henvende sig til cykler for ikke at bruge offentlig transport på grund af pandemien, sagde Çelen, ”Folk foretrækker transport på cykel. Antallet af cykeldødsfald og ulykker er imidlertid også steget. Fordi der ikke er nok infrastruktur til cykeltransporttjenester i Tyrkiet. Når vi siger dette, forventer vi cykelstier, nødvendige markeringer og signalering, hastighedskontrol og de nødvendige sanktioner fra indenrigsministeriet for sikker transport. Mangel på disse får folk til at handle uregelmæssigt og dermed til ulykker ”.

"Byer skal organiseres med fokus på mennesker"

Præsident for Eskişehir Bicycle Association fortsatte med at tale om, hvordan problemerne med cykeltransport i bytransport kan løses: ”For at løse problemerne med cykeltransport i bytransport skal byer først og fremmest organiseres med fokus på mennesker snarere end motorkøretøjer. Prioritet bør altid være fodgængeren og det mest uskyldige transportmiddel, cyklen. Hvis dette sker, aftager køretøjstrafikken i byen, især i centrum. For eksempel er der ingen krydsforbindelser for cykler i Eskişehir. I Europa er der cykelvenlige lande som Holland og Danmark, som vi altid nævner som eksempler. Da densiteten steg i år på grund af pandemien, blev der arrangeret arrangementer på alle kryds der. Der er truffet foranstaltninger for at sikre, at cykeltransport er mere flydende, og cyklister kan krydse kryds mere sikkert. Ansvarlige for at gøre dette er Transport Coordination Center (UKOME) og kommunerne. Jeg håber, at alle problemer løses hurtigst muligt ”.

"Cyklister skal også følge reglerne"

Sagde, at cyklister også er forpligtet til at overholde alle trafikregler som alle chauffører og fodgængere i trafikken, understregede Çelen nogle regler og sagde: ”At køre i rødt lys, bruge en telefon eller bære noget andet under cykling, køre med én hånd, forstyrre en anden, trafik Opfører sig på en forstyrrende måde. Alt dette er forseelser, forbudt, de har strafferetlige sanktioner. Der mangler og mangler information i vores cykellove. For eksempel er cyklen i vejtrafikloven et vejkøretøj, og den kan ikke køre, hvor den vil. Hvis der er en cykelsti, skal han bruge den. Ellers kan op til to cyklister bruge den yderste højre bane på kørebanen. Andre bevægelser er forkerte. Derudover kan cykelrytteren rejse højst tredive kilometer i byen, men ikke længere. Denne grænse er 45 kilometer på vejvejen. Bortset fra det er der strafferetlige sanktioner for den modsatte adfærd ”.

"Tag din hjelm på"

Handle på cykler, mens man bærer en hjelm Rahim, der angiver, om forpligtelsen Çelen, "cykelrelaterede ikke-statslige organisationer som os, Tyrkiets hjelme i et land, der er risikabelt med hensyn til brugen af ​​cykler, gerne bliver et lovkrav. Hvis cyklister ikke overholder lovgivningen i trafikken, er der en straffesanktion. Cykler og andre køretøjer sidestilles med overtrædelser som at krydse det røde lys og komme ind på gågaden. Med andre ord skal cyklister også overholde disse regler, ”advarede han.

"Bilens og cykelchaufførens ansvar er lige"

Sagt, at bilføreren og cyklisten stod over for de samme straffesanktioner, sagde Çelen: “Selvom der er en separat cykelsti, er sanktionerne for forbrydelser som at cykle på motorvejen, krydse gangstien, køre mere end to cykler side om side på motorveje, cykle ved at give slip på deres hænder og overtage last og passagerer er 288 lira. Derudover er sanktionen for at køre med en telefon i hånden den samme som for at begå den samme forbrydelse på cykel. Dette gælder også for opførsel som at drikke alkohol, køre på rødt lys, ”sagde han.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer