Hvad er en bremseklods? Hvornår skal der udføres vedligeholdelse af bremseklodser?

Hvad er bremsebelægningen, når vedligeholdelse af bremsebelægningen skal foretages
Hvad er bremsebelægningen, når vedligeholdelse af bremsebelægningen skal foretages

Bremsebelægning, en af ​​komponenterne i køretøjers bremsesystem, er den del, der udfører decelerations- og stopprocessen og indleder friktionen.


Bremseklodser (også kendt som friktionsblokke) spiller en meget vigtig rolle i bremsesystemet. Friktionsbelægninger har en kompleks materialestruktur bestående af mange forskellige komponenter (kompositmateriale) for at opnå optimale bremseresultater under forskellige driftsforhold. Dette materiale bør under ingen omstændigheder mislykkes.

Bremseklodsens rolle

Opgaven med køretøjsbremser er at bremse køretøjet sikkert og komfortabelt og stille det stille, når det er nødvendigt. Dette gøres ved at konvertere kinetisk energi på grund af friktion mellem bremsen.

Opgaven med køretøjsbremser er at bremse køretøjet sikkert og komfortabelt og stille det stille, når det er nødvendigt. Dette gøres ved at konvertere kinetisk energi til termisk energi på grund af friktion mellem bremseklodser og bremseskiver eller tromler. På denne måde reduceres køretøjets hastighed efter ønske fra føreren.

Hvad er bremseklodsens levetid?

Mange ændringer bestemmer bremseklodsens levetid.

  • Mærke af bremseklodser
  • Bremseklodsens struktur, hårdhed eller blødhed
  • Den måde, du kører køretøjet på, hvor ofte du bremser.
  • De variabler, jeg har talt ovenfor, bestemmer bremseklodsens levetid. Men for at give et gennemsnit er det mellem 20.000 km - 40.000 km.

Pleje af bremsebelægning

Spørgsmålet om, hvornår man skal udføre vedligeholdelse af bremseklodser, er et ofte hørt problem. Hvis du vil have en generel tidsramme, ses de kendte 6 måneder til 1 år som en normal tidsplan. Det skal dog bemærkes, at udskiftning af bremseklodser ikke skal ses som en rutine, der kun skal udføres inden for en bestemt tidsramme. Årsagen til dette er, at der er forskellige funktioner for forskellige køretøjer, hvor køretøjet bruges varierer, og mange faktorer såsom brugsmetoden afhængigt af føreren vil ændre sig, så vedligeholdelse skal udføres i betragtning af disse forhold, der påvirker bremseakserne. Den generelle anbefaling fra eksperterne er, at bremseakser skal udføres med meget hyppige tidsintervaller og ved anvendelse af kontrol, der har brug for opmærksomhed. Her udfører folk, der kender jobbet, nemlig eksperter, kontrollen ved at vise bremseakserne til steder som automatisk vedligeholdelse, opdage mulige funktionsfejl, før en vigtig og irreversibel funktionsfejl eller begivenhed opstår og forhindre de uheld, der kan opstå.

Bilejere kan selv udføre operationer som kontrol og vedligeholdelse af bremseakser, men køretøjsejeren kan tage en stor risiko ved at ignorere eller overse enhver funktionsfejl i bremseakserne, mens han selv udfører disse kontroller. Eksperternes forslag er at føre disse kontroller til en kyndig person og sikre, at fuld kontrol udføres af eksperter.

Når vi ser på i dag, med teknologisk udvikling, er der for det meste en advarselslampe for bremsebelægningsmekanismen i nyproducerede køretøjer. Hvis dit køretøj ikke har denne advarselslampe, skal du rutinemæssigt have vedligeholdelse af bremseklodsen udført og kontrolleret. Der kan opstå ridser på bremseskiverne, når man ser på de almindelige årsager til funktionsfejl. I dette tilfælde vil køretøjets foringsomkostninger blive afholdt, og disse omkostninger vil stige, da bremseskiverne også forværres. Dit køretøjs bremseskive kan gå i stykker eller forårsage problemer med dækket. Hvis køretøjet er bremset i tilfælde af fart, kan bremseskiven gå i stykker og forårsage mange ulykker. Køretøjets stopafstand vil være høj under bremsning, og dette kan forårsage en ulykke.

Når du rejser lange afstande, skal du være særlig forsigtig med tilstanden af ​​bremsebelægningen. Fordi enhver ugunstig situation, som vi forklarede i vores artikel, er enhver funktionsfejl i bremsesystemet vigtig primært for dig og enkeltpersoner ved siden af ​​dig i køretøjet og derefter for køretøjerne omkring dig.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer