Hvad er typerne af iltcylindre? Sådan bruges?

Hvad er typerne af iltrør, og hvordan man bruger det
Hvad er typerne af iltrør, og hvordan man bruger det

Der er cirka 21% iltgas i luften i atmosfæren. Iltgas gør det muligt for mange levende ting at overleve på jorden. Iltgas er blevet brugt til sundhed siden 1800-tallet. I dag er det blevet næsten uundværligt, især i behandlingerne i åndedrætsområdet.

Under normale forhold er iltmængden i luften tilstrækkelig for en sund person. Personer med åndedrætsbesvær kan dog have brug for ekstra iltstøtte end luftbåren ilt. Der er 2 typer medicinske produkter, der leverer iltgas i overensstemmelse med helbredet. Disse er iltflasker og iltkoncentratorer. Brugsmåden er ens i begge typer enheder. Iltflasker kan genopfyldes, mens iltkoncentratorer ikke behøver genopfyldning. Fordi iltkoncentratorer producerer den iltgas, der skal gives til patienten. Der er ingen sådan funktion i iltrør. Disse fås i forskellige kapaciteter. Iltgassen i den falder, når den bruges og skal fyldes igen, når den er færdig. Iltflasker har sorter efter materialerne, de er fremstillet af, og deres vægt og anvendelsesformål varierer. Tilbehør, der bruges sammen, afhænger af hvor og til hvilket formål røret skal bruges. Iltflasker kan bruges alene eller sammen med andre enheder.

Rørene, hvor iltgassen, der anvendes til medicinske formål, er fyldt kaldes iltrør. Disse rør er modstandsdygtige over for højt tryk. Densiteten af ​​iltgas i iltcylinderen er ca. 98%. Oxygenkoncentratorer producerer ilt ved cirka 90-95% tæthed. Denne forskel påvirker ikke brugeren. Nogle brugere siger imidlertid, at de får mere effektivitet, når de bruger iltflasker end iltkoncentratorer.

Medicinske iltflasker produceres i forskellige kapaciteter. Denne kapacitet udtrykkes i liter. Jo større kapacitet, jo større er rørets dimensioner. Der er stål- og aluminiumtyper alt efter det materiale, som røret er fremstillet af. Aluminium er lettere.

Iltflasker med en kapacitet på op til 10 liter, uanset om de er aluminium eller stål, er bærbare. Cylindre med en kapacitet på mere end 10 liter er næsten umulige at bære af en person. Bærbare iltflasker bruges generelt i ambulancer, hospitaler og enheder. Da aluminiumene er lettere, er de også lettere at bære og foretrækkes især under patientoverførsel.

Hospitaler har et centralt gassystem. Takket være installationen installeret på hospitalet kan medicinsk iltgas leveres til ethvert behov såsom patientrum, lægehus, intensivafdelinger og operationsstuer. Gassen, der bruges i det centrale system, opbevares enten i store ilttanke eller i mange store iltflasker (20, 30, 40 eller 50 liter) afhængigt af hospitalets kapacitet.

Hvad er ilttupes? Hvordan bruges det?

Der er højtryksgas inde i iltflaskerne. Som sådan er det ikke muligt at anvende direkte på patienten. Trykket skal reduceres og gøres egnet til brug. Manometer til medicinske rør anvendes til dette. Da de generelt er lettere i aluminiumsrør, anvendes pinindeks (pinindgang) aluminiummanometre. Disse er lettere end standardtype manometre. Hvis det ønskes at bruge standardmanometre i aluminiumrør, skal forbindelsesdelen ændres. Alle typer manometre kan bruges i alle typer medicinske rør, uanset aluminium eller stål. Til dette er det tilstrækkeligt, at forbindelsesdelen er kompatibel.

Alle iltindretninger skal anvendes med lægens anbefaling. Når der påføres iltflasker på patienten, medmindre en anden parameter er angivet i rapporten eller recept, skal strømningshastigheden justeres til maksimalt 2 liter pr. Minut. Generelt anbefales det ikke at blive brugt over dette.

Oxygenrør kan også bruges ved tilslutning til et andet åndedrætsapparat. I sådanne tilfælde justeres mængden af ​​ilt, som patienten har brug for, enten på enheden eller på manometeret. Ved tilslutning til nogle åndedrætsværn kan iltflasken forbindes direkte til enheden uden et manometer. Denne situation varierer afhængigt af den anvendte enhed.

Nogle forbrugsvarer og tilbehør er nødvendige, når du bruger iltcylinderen. Disse er materialer såsom en iltmaske, iltkanyle, iltkateter eller vandbeholder. Markedspriserne for disse materialer er generelt ikke dyre. Den skal sikkerhedskopieres klar til brug. Masken, der er fastgjort til iltrøret, påføres ansigtet på en måde, der inkluderer brugerens mund og næse. Det er fastgjort til hovedet takket være dets gummi. Nasale iltkanyler og katetre bruges ved at placere dem i næseborene. Vandbeholderen skal fugte iltgassen, der kommer ud af røret. Det er forbundet til manometeret.

Ilt er en brændende gas. Derfor må der ikke kontaktes ilt med ild, maskineolie, olieprodukter eller olieagtige sæber. Der er iltgas med højt tryk i iltflaskerne. Disse rør kan være farlige, hvis de ikke produceres i overensstemmelse med de krævede standarder. Hvis cylinderen sprænges som følge af en ulykke, og den frigivne intense iltgas kommer i kontakt med ild eller olie, kan der opstå en enorm eksplosion. I tilfælde af en punktering kan den også blive til en raket på grund af højtryksgassen inde i den og beskadige de steder, den rammer. For at forhindre disse risici er produktion og salg af iltflasker reguleret af nye regler. Produktion og salg af rør, der ikke opfylder visse standarder, er forbudt. For at forhindre gentagelse af de ulykker, der førte til mange materielle og moralske tab, er det nødvendigt at levere standarder og kvalitetsprodukter.

Hvad er ilttupes? Hvordan bruges det?

Hvad er typerne af iltcylindre?

Iltflasker er lavet af stål eller aluminium. Aluminium-iltflasker er meget lettere end iltflasker af stål. Det kan let transporteres, fordi det er let. Iltflasker varierer alt efter det materiale, de er lavet af, og mængden af ​​ilt fyldt i liter.

Hvad er typerne af iltcylindre af stål?

 • 1 liter
 • 2 liter
 • 3 liter
 • 4 liter
 • 5 liter
 • 10 liter
 • 20 liter
 • 27 liter
 • 40 liter
 • 50 liter

Hvad er typerne af iltcylindre af aluminium?

 • 1 liter
 • 2 liter
 • 3 liter
 • 4 liter
 • 5 liter
 • 10 liter

Hvad er typerne af medicinsk rørmanometer?

 • Manometer i aluminiumsrør med ventil
 • Stiftindeks aluminiumrørmanometer
 • Manometer med stålrør med ventil
 • Pin index stålrør manometer

Hvad er ilt spray?

Oxygen sprayersvarer til nedskrevne iltflasker. Den indeholder en lille mængde iltgas. Dens pakke er lille og let. Det kan passe i posen. Det kan bruges i nødsituationer. Der er modeller med 20, 40, 50, 80, 100 og 200 åndedrætskapacitet. Den har en maske på sig. Masken placeres i ansigtet for at inkludere mund og næse, og vejrtrækningen tages. Nogle modeller registrerer automatisk brugerens åndedræt og afgiver ilt. I nogle betjenes mekanismen manuelt. Mens brugeren trækker vejret, trykker han på sprøjteknappen for at lade iltet komme ud af røret, og den udsendte iltgas kan inhaleres med masken.

Hvor lang er brugen af ​​iltcylindre?

Varigheden af ​​brugen af ​​iltflasker afhænger af rørvolumen og flowindstilling. For eksempel kan en 10 liters iltcylinder bruges i ca. 2-6 timer ved 7 liter / minut strømningsindstilling og 5 liter i ca. 3-3,5 timer.

Hvordan man fylder iltcylindre?

Der er certificerede faciliteter, der fylder iltflasker. Visse standarder skal overholdes for at opnå dette certifikat. Certificeret faciliteter inspiceres regelmæssigt. Rørpåfyldning kan udføres sikkert i disse faciliteter. Da iltflasker bruges til medicinske formål, bør de ikke fyldes med industriel iltgas. Industriel iltgas kan skade brugeren.

advarsel

Ingen iltindretning kontaktes med ild, maskineolie, olieprodukter og olieagtige sæber mod fare for forbrænding og eksplosion.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar