Tyrkiet med den lokale og nationale produktionskapacitet for elektriske køretøjer

Tyrkiet lokalt og nationalt elbil med produktionskapacitet
Tyrkiet lokalt og nationalt elbil med produktionskapacitet

Elbiler bliver mere synlige i trafikken over hele verden sammen med vores land. Altınbaş University Dr. Foredragsholder Medlem Atilla Contemporary East, Tyrkiet, understreger, at tilstrækkeligt potentiale til produktion af elektriske køretøjer og besvarede spørgsmål, der var meget nysgerrige omkring elektriske køretøjer.


Med deres miljømæssige identiteter og meget økonomiske strukturer er hele verdens øjne rettet mod elektriske køretøjer. Mange lande fra Amerika til Fjernøsten har afsat enorme budgetter til elektrisk køretøjsteknologi. Mens investeringer i mere effektive elmotorer fortsætter med F & U-undersøgelser, tager de første elektriske køretøjer deres plads i trafikken. Altınbaş University Dr. Foredragsholder Medlemmer af East Contemporary Atilla evaluerede Tyrkiet med den globale udvikling inden for elbiler og elbiler af forbrugere for at besvare spørgsmål om de mest nysgerrige.

"Der er offentlige incitamenter til elektriske køretøjer"

Salg af elektriske køretøjer i verden parallelt med udviklingen i Tyrkiet sidste år, hvilket indikerer øget statsstøtte til udvikling og produktion af Dr. Contemporary East Atilla, "Vores stat, Tyrkiets Automobile Enterprise Group (TOGG) har igangsat flere aktiviteter, herunder investeringer og projekter. I denne sammenhæng er vores land i stand til at gennemføre disse undersøgelser både med hensyn til akademiske og tekniske og tekniske kvalifikationer og til at producere det ønskede kvalitetsprodukt ”.

Dr. Atilla sagde, at de fleste spørgsmål om elektriske køretøjer drejer sig om deres brændstofforbrug og rækkevidde: ”Det køretøj, der omtales som et elektrisk køretøj blandt offentligheden, er faktisk et elektrisk batteri (BEV). Dette køretøj har ikke en forbrændingsmotor, og al den strøm, der leveres til elmotoren, leveres af den elektriske energi, der er lagret i batteriet. Batteriets kapacitet i dette køretøj er meget større end i hybridmodellen (både elektrisk batteri og forbrændingsmotor), og deres rækkevidde er mellem 400 og 700 km. Derudover er hastighedsgrænsen for den elektriske motor ikke lav, som i hybridbiler, og dens parametre som drejningsmoment, effekt, acceleration og maksimal hastighed kan være meget højere end forbrændingsmotorer, og deres forbrug er meget lavere.

Hvor meget er el-køretøjers brændstofforbrug?

Om, at brændstofforbruget i elektriske køretøjer er meget nysgerrig, siger Dr. Atilla sagde, ”Når elektriske køretøjer undersøges over en rækkevidde på 100 km sammenlignet med hybrid- og forbrændingsmotorer, ses det, at de har betydelige fordele i forhold til deres konkurrenter. For eksempel, hvis et køretøj har en batterikapacitet på 75 kWh og en rækkevidde på 520 km som fabriksdata, vil det forbruge 100 kWh energi pr. 14 km. Når køretøjet beregnes over boligtariffen (70 kr / kWh), kører dette køretøj 10 km for cirka 100 TL. I betragtning af at et forbrændings benzin køretøj forbrænder 6,5 liter i blandet forbrug, vil det forbruge 100 TL brændstof pr. 40 km ”.

"Urban hybrid, intercity elektrisk køretøj er mere egnet"

Om, at det ikke er muligt at rejse lange afstande med elektrisk energi i hybridbiler, siger Dr. Eastern Çağdaş Atilla sagde: ”Hybridkøretøjer kan foretrækkes til 40-50 km daglig og bybrug. Elektriske køretøjer til batterier har derimod en rækkevidde på over 400 km og har ingen emissioner. Jeg vil gerne nævne her; Spørgsmålet om nulemission er også kontroversielt. Når du producerer den elektriske energi, vi modtager fra netværket med cyklusser af konventionelle brændstoffer, er det ikke muligt at sige direkte nulemission, men indirekte kan udtrykket nulemission bruges. Når vi vender tilbage til rækkevidden, er en af ​​de to vigtigste grunde til, at elektriske køretøjer ikke udbredes meget hurtigt, at rækkevidden er mindre end for et forbrændingskøretøj, og på grund af manglende infrastruktur siger brugerne "Hvad hvis jeg ikke kan oplade? er spørgsmålet. Med den nuværende teknologi kan den foldes i en enkelt opladning i henhold til fabriksdata mellem Istanbul og Ankara. Afhængigt af køre- og vejforhold kan rækkevidden altid variere i alle køretøjer, men måske i den nærmeste fremtid kan det være muligt at rejse fuldstændigt med elektriske køretøjer på en enkelt ladning mellem Istanbul og Ankara. " han snakkede.

Omkostningssammenligning ...

Med angivelse af, at hybridbiler har både en forbrændingsmotor og en lille elmotor og batteripakke, er deres rækkevidde næsten den samme som et konventionelt forbrændingsmotorkøretøj. Doğu Çağdaş Atilla sagde, at rækkevidden i elektriske køretøjer med batterier er direkte proportional med omkostningerne. Dr. ”I et batteri elektrisk køretøj er den dyreste komponent køretøjets batteri. Jo større batteriet er, jo længere er køretøjets rækkevidde. Rækkevidden af ​​elektriske køretøjer, der aktuelt er på markedet, er dog omkring 400 km. I fremtiden forventes dette interval at stige med udviklingen af ​​batteriteknologi. " brugte udtrykkene.

Hvad er opladningsinfrastrukturen i Tyrkiet?

Understreger, at opladningsinfrastruktur og stationsnetværk også er et vigtigt spørgsmål i elektriske køretøjer, siger Dr. Doğu Çağdaş Atilla formidlede følgende oplysninger: “Selv om det ser ud til, at Istanbul-Ankara og Istanbul-Izmir kan køres med et batterielektrisk køretøj, kan fabriksdataene kræve endnu en fuld opladning afhængigt af kørselsforholdene. Der er ladestationer på motorveje, i forskellige indkøbscentre og på forskellige institutioners parkeringspladser. Det bemærkes, at dette netværk er tilstrækkeligt i mængde til hybrid- og batterielektriske køretøjer, der er registreret i trafikken, men det er ikke på det ønskede niveau med hensyn til dækning. Med stigningen i markedsandelen for denne teknologi i vores land, vil dette være det mest efterspurgte investeringsområde og det problem, der skal fokuseres mest på. "


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer