Flash-erklæring om fredagsbøn fra Diyanet

flas beskrivelse om fredags bøn
flas beskrivelse om fredags bøn

Det øverste råd for religiøse anliggender afgav en erklæring om fredagsbønnen, der skal udføres i ugunstige vintervejrforhold under Kovid-19-udbruddet.


På grund af kombinationen af ​​epidemiske tiltag og ugunstige vejrforhold og den nylige stigning i antallet af tilfælde krævede følgende forklaring:

Islamens religion har lavet meget klare bestemmelser til beskyttelse af liv og sundhed og eliminering af de ting, der kan skade dem. Muslimer er forpligtet til at opfylde kravene i disse bestemmelser og træffe relevante foranstaltninger. Det er et krav fra vores religion at tage de nødvendige forholdsregler især mod smitsomme sygdomme.

Derudover er det en kendt bestemmelse, at sygdomme er en undskyldning, der fjerner forpligtelsen til en vis tilbedelse. I denne sammenhæng er en af ​​betingelserne for at være forpligtet til at udføre fredagsbønnen, at der ikke er nogen undskyldning, der forhindrer deltagelse i menigheden. Eksistensen af ​​en legitim undskyldning gør fredagsbønnen mindre obligatorisk. Ud over ugunstige vejrforhold som sygdom, kraftig regn, ekstrem varme og kulde, er epidemier også inden for rammerne af sådanne undskyldninger, der reducerer fredagen.

Foranstaltningerne i forbindelse med Kovid-19-udbruddet, som påvirker hele verden kombineret med de ugunstige vejrforhold, der er bragt i vintersæsonen, kan medføre, at nogle af menigheden ikke kan finde et sted i moskeen og udføre fredagsbønnen. Det er ikke rigtigt for dem, der ikke kan finde et sted i moskeen, at imødekomme afstandskravet om at gå ind på en måde, der sætter både dem selv og samfundet i fare. På denne måde er det obligatorisk at udføre middagsbønnen for dem, der ikke kan udføre fredagsbønnen, som i andre legitime undskyldninger. Derfor er mennesker i denne situation forpligtet til at udføre middagsbønnen hvor de kan. Hz. Dette er det dekret, der vides at være fastlagt i profetens tid (pbuh) og er blevet anvendt i alliance indtil i dag.

Her er det igen og med stor vægt, at det er religiøst obligatorisk for dem, der lider af smitsomme epidemier, og dem, der er i kontakt med dem, ikke at slutte sig til menigheden og overholde karantænevilkårene.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer