Kun udgravnings-, transport- og opbevaringsomkostningerne ved Kanal Istanbul er lige så meget som det tildelte budget!

kanaliser istanbuls udgravningsforsendelses- og lageromkostninger så meget som hele budgettet
kanaliser istanbuls udgravningsforsendelses- og lageromkostninger så meget som hele budgettet

Istanbul-filialen i minedriftsteknikerkammeret annoncerede rapporten Kanal Istanbul. Det blev understreget, at kun udgravnings-, transport- og opbevaringsomkostningerne nåede 75 milliarder lira, hvilket blev bestemt som hele kanalens omkostninger.


Istanbul, Marmara-regionen, Marmarahavet og Sortehavet står over for et irreversibelt projekt med hensyn til dets virkninger og skader. Talrige planlægningsundersøgelser og videnskabelige forskningsdata produceret af hundredvis af forskere og fagfolk, universiteter, brancheorganisationer, kommuner, offentlige institutioner og organisationer med mange års erfaring ignoreres; Hensigten med byggekapital tæt på magt prioriteres. Et projekt, som Istanbul og folket ikke har brug for, serveres ved at skjule sandheden. "Kanal Istanbul", som forsøges legitimeret ved at indlede diskussion gennem diskurser og antagelser, der ikke har en videnskabelig og teknisk kvalitet; Geografisk, økologisk, økonomisk, sociologisk, urban, kulturelt kort sagt, det er et vigtigt ødelæggelses- og katastrofeprojekt.

En teknisk evalueringsrapport blev udarbejdet i overensstemmelse med oplysningerne i VVM-rapporten1 om emnerne "Udgravning, sprængning og transport", der falder ind under minedriftsteknisk felt sammen med "Channel Istanbul Working Commission", der er oprettet i vores TMMOB Chamber of Mining Engineers Istanbul Branch. Rapporten blev også delt med TMMOB Kanal Istanbul Science Board og blev brugt i VVM-annullationssagen. Den evalueringsrapport, vi har udarbejdet, er begrænset til udgravnings-, sprængnings- og transportproblemer, der falder inden for vores erhverv. At undersøge evalueringerne af de faglige kamre inden for ingeniør- og arkitekturdiscipliner inden for TMMOB2 og Istanbul Metropolitan Municipality3 og forskellige forskere med hensyn til Kanal Istanbul-projektet, som er et økologisk ødelæggelses-, leje- og ejendomsprojekt, vil være mere sundt med hensyn til forståelse af emnet som helhed.

Kanal Istanbul-projekt foreslår at forbinde Marmarahavet med Sortehavet ved at fortsætte ad en 45 km rute efter Küçükçekmece-søen, Sazlıdere Dam-Terkos Dam. Det forventes, at kanalen bliver 45 km lang, 25 m dyb og 250 m bred.

Ifølge VVM-rapporten foretages en udgravning på 1.1 milliarder kubikmeter inden for projektets anvendelsesområde; Det er planlagt, at de fleste udgravninger skal udføres med rendegraver konstruktionsudstyr, og kun 3,8% vil blive udført med sprængt udgravning, og materialet opnået efter udgravningen vil blive transporteret med 200 m3 stenvogne til minedrift. Udgravningerne af Kanal Istanbul-projektet er planlagt som den åbne minedrift i minedrift. Det er planlagt at udgrave skråningerne på begge sider af kanalen med elektriske rebskovle og eksplosionsudgravning og transportere det udgravede materiale til fyldningsområdet på Sortehavskysten med rockbiler. I vores land med denne type entreprenørmaskiner i mere end 50 års udgravninger udføres i forskellige minedrift, herunder hovedsageligt Tyrkiets kulvirksomheder. Af denne grund var Channel Istanbul-projektet beregnet til at blive vurderet videnskabeligt og teknisk inden for udgravningssprængningstransport relateret til minedriftsteknisk disciplin, men de tekniske data og planer, der var nødvendige for evalueringerne, blev ikke tydeligt inkluderet i VVM-rapporten, og detaljerede oplysninger om projektets gennemførelse var Det blev ikke delt transparent med fagfolk og offentligheden. I undersøgelserne foretaget på VVM-rapporten ses det tydeligt, at projektomkostningerne vil være meget højere end den specificerede, og endda kun kanaludgravnings-, transport- og opbevaringsomkostningerne vil overstige de omkostninger, der er specificeret for hele kanalen. Det er hverken hensigtsmæssigt med hensyn til ingeniøretik eller juridisk med hensyn til offentlighedens ret til information at holde de tekniske detaljer i et projekt som Kanal Istanbul, som kan udgøre store miljømæssige, økonomiske og politiske problemer i gennemførelsen og de afsluttende faser, fra offentligheden. Det er en forbrydelse at skjule information for offentligheden, forskere og fagfolk.

Detaljerede tekniske oplysninger / data vedrørende beregningen af ​​udgravningsstørrelsen, som udgør den største post i projektomkostningerne, er ikke delt. Alle disse oplysninger om projektets levetid, udgravningsmønstre og derfor mulige ændringer i miljøpåvirkninger bør deles med offentligheden. Selvom de geologiske formationer af udgravningsområderne er specificeret, er hævelsesfaktoren, som har en direkte indvirkning på lastning og transport, beregnet forkert. Sprængningsdesignet og beregningerne af projektet var teknisk ukorrekte. Den skødesløse forberedelse af sprængningsdesignet i et så stort projekt giver spor om de tekniske projekter af det samlede projekt. Udgravnings-, sprængnings- og forsendelsesfrister strider mod hinanden i forskellige dele af rapporten. Den planlagte frist fra indkøb af entreprenørmaskiner til afslutning af udgravnings- og transportarbejder, der er specificeret i VVM-rapporten, vil overstige de perioder, der er specificeret i rapporten. Fristen for hele projektet er angivet til 7 år og udgravningsperioden som 4 år, men det vil tage 200-3 år at anskaffe kun 400 rockvogne på 3 m4. Projektets planlægning, deadline og omkostningsberegninger, hvis detaljer deles i resten af ​​rapporten, præsenterer ikke integritet.

Den tekniske evaluering af problemerne i forbindelse med minedriftsteknikken i Kanal Istanbul deles i detaljer i resten af ​​vores rapport inden for rammerne af "informationen i VVM-rapporten". Kanal Istanbul er ikke et transportprojekt, men et projekt for fast ejendom og leje. Til annullering af Kanal Istanbul-projektet, der er en byforbrydelse, der skal begås mod Istanbul, offentligheden og naturen, er der indgivet en VVM-annulleringssag af Istanbul Metropolitan Municipality, politiske partier og demokratiske masseorganisationer, især TMMOB og dens komponenter. I denne proces blev retten anmodet om eksperter fra universiteterne. I andragendet til anmodningen fra retten til universiteterne blev der anmodet om ekspertudtalelse om emnet "Eksplosionsudgravning" under overskriften "Miljø". Udtrykt som "eksplosiv udgravning" falder specialiteten ved "eksplosiv udgravning" under disciplinen minedrift i vores land. Sprængningstræning gives ikke i ingeniørafdelinger bortset fra minedriftsteknik, og ingeniørdiscipliner bortset fra mineingeniører udfører ikke sprængning. Imidlertid er der ingen minedriftsteknisk afdeling blandt de afdelinger, som formandskabet anmoder om ekspertudtalelse for (bilag 1). Af denne grund skal der anmodes om en ekspert fra minedriftsteknikafdelingen for at evaluere "sprængningsudgravningsberegninger, sprængningsplaner, sprængningsarbejder, miljøeffekter af sprængning, udgravning og transport" -værker af Kanal Istanbul-projektet, både videnskabeligt og teknisk. Som TMMOB blev der gjort indsigelse mod domstolens foreløbige afgørelse i denne sag.

Den eksploderede udgravningsproces, som har været brugt i minedriften i mere end et århundrede i verden og i vores land, er en metode, der er blevet brugt ofte i udgravninger i de seneste år. TMMOB Chamber of Mining Engineers har videnskabeligt organiseret boring og sprængning i udgravnings- og sprængningsområder; Udgravninger med åbne brønde, underjordiske udgravninger, symposier inden for minedrift, kongresser, videnskabelige bøger og rapporter og vores lands viden inden for dette område er blandt de største institutioner. Evalueringerne, der er specifikke for Kanal Istanbul VVM-rapporten, håndteres også inden for rammerne af denne viden og videnskabelige fakta. I denne ramme skal to hovedpunkter overvejes, når et projekt evalueres. Den første er, om den offentlige fordel ved projektet, det vil sige, om det er nyttigt med hensyn til befolkningens behov / fremtid, byen og boligarealerne, og det andet er, om projektet inkluderer tekniske rettigheder med hensyn til teknik. Kanal Istanbul-projektet er uacceptabelt i disse to grundlæggende punkter. Derfor bør Kanal Istanbul VVM-rapport og projekt annulleres.

Til Kanal Istanbul-udgravnings- og transportrapport om teknisk evaluering KLIK HER


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer