Psykoteknisk certifikat bliver obligatorisk! Bøden er 1180 Lira

psykoteknisk certifikat bliver obligatorisk.
psykoteknisk certifikat bliver obligatorisk.

Med indenrigsministeriets cirkulære er det blevet gjort obligatorisk for erhvervskøretøjsførere at have et psykoteknisk certifikat pr. 31. december. Fra 01. januar 2021 pålægges chauffører, der ikke har en psyko-teknisk testrapport, en straf på 1180 lira, som anvendes til at minimere trafikulykker forårsaget af menneskelige faktorer og til at måle førerens opførsel og reaktioner i tilfælde som hukommelse, hastighedskontrol og aggression fra det øjeblik, føreren kører på vejen. Derudover får de ikke køre.


Tyrkiet i de sidste 10 år, hvor omkring 12 millioner trafikulykker fandt sted, mistede mere end 50 tusind mennesker deres liv. Det faktum, at 96 procent af de trafikulykker, der opstod, var forårsaget af chaufførfejl, har endnu en gang afsløret, hvor vigtig den psykotekniske eksamen er.

Den psykotekniske test udføres i selskab med psykologer i 60 til 90 minutter. Inden for rammerne af den psykotekniske undersøgelses- og vurderingsrapport, 12 forskellige tests inklusive kontinuerlig opmærksomhed, ræsonnement, koordination, selektiv opmærksomhed, hastigheds- og afstandsestimering, kollisionsforudsigelse, visuel opfattelseshukommelse, personlighed, visuel kontinuitet, perifer visuel vision, reaktionshastighed og trafiksynstest. implementeres.

Det er forbudt for dem, der ikke består de psykotekniske undersøgelses- og evalueringsrapporter, at bruge erhvervskøretøjer, før risikoen er elimineret.

Efter 90-dagesperioden kan chauffører dog ansøge om testen igen til en psykoteknisk rapport. Det krævede gebyr for det obligatoriske dokument er 170 TL.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer