Vertiv bliver global leder af det hurtigt udviklende marked for køling af datacenter

vertiv blev den globale leder af det hurtigt udviklende marked for køling af datacenter
vertiv blev den globale leder af det hurtigt udviklende marked for køling af datacenter

En undersøgelse foretaget af Omdia afslører, at bæredygtige og innovative teknologier som kølet vand og fordampningskøling er mere vidtgående, såvel som former for væskekøling.


 Vertiv (NYSE: VRT), en global udbyder af kritiske digitale infrastruktur- og kontinuitetsløsninger, rangeres af teknologianalytikerfirmaet Omdia som den største globale leverandør af datacenterkøling. Forskning, der for nylig blev offentliggjort af Omdia, fremhæver, at indbyggede teknologier til afvisning af varme som direkte ekspansion (DX), kølet vand og fordampningskøling forbliver mere bæredygtige, samtidig med at de opretholder en stærk tilstedeværelse på markedet. Nye teknologier såsom flydende kølingstyper forudsiges at vokse, da datacenteroperatører søger at øge effektiviteten yderligere og håndtere stadig mere energiforbrugende beregninger.

Baseret på Omdias data offentliggjort i slutningen af ​​2020 og 2018 og 2019 Data Center Thermal Management Report 2020Angiver, at Vertiv har en andel på 23,5 procent på det globale marked for køling af datacenter. Det er 10 procent højere end Vertivs nærmeste konkurrent. Ifølge Omdia forventes det datacentermarked for termisk teknologi, der er $ 2020 mia. I 3,3, at vokse til over 2024 mia. $ I 4,3. Vertiv er også førende på markedet for perifere termiske teknologier med en markedsandel på 37,5 procent. Desuden har den med denne position 20 procent større andel end den næststørste leverandør i sektoren.

Ud over at analysere markedspositionen giver rapporten også indsigt og information om, hvordan datacenterkøleteknologi udvikler sig. Etablerede teknologier som køle- og miljøkøling udgør fortsat en stor del af markedet. Split DX er stadig den primære form for varmeafvisning i datacentrets termiske styring, men nedkølet og direkte fordampningsvarmeafvisning vinder også fart, ifølge Omdia. Lufttransportenheder (AHU) oplevede også tocifret vækst med det hurtige momentum, der er fanget af cloud- og serverhostingudbydere. Omdia forudsiger en stærk vækst i væskekøletyper (nedsænkningskøling og direkte-til-chip-køling) til at fordobles mellem 2020 og 2024. Forskellige faktorer som stigningen i chip- og serverenergiforbrug, kantvækst, kabinetætheder samt krav til energieffektivitet og bæredygtighed bidrager til denne ændring.

"Markedet for datacentrets termostyring er øverst på et vendepunkt," siger Lucas Beran, hovedanalytiker for Omdias sky- og datacenterforskningsapplikation og forfatter til rapporten. I øjeblikket driver luftbaserede termiske produkter og løsninger til vækst. Imidlertid er disse produkters muligheder begrænset til afkøling af 10 kW + kabinetætheder. Nye teknologier, produkter og design kommer til markedet for at understøtte disse højtæthedsimplementeringer og mere effektive operationer, der vil ændre markedets dynamik inden 2024. ”

Giordano Albertazzi, præsident for Vertiv Europe, Mellemøsten og Afrika (EMEA) sagde: ”Vertivs permanente lederskab inden for termisk styring; viser, at vores kunder værdsætter vores feltekspertise, brede portefølje og øgede investeringer i teknologi, forskning og udvikling, "siger han." Vores fremadrettede innovationskøreplan med de køleprodukter og løsninger, vi lancerede i hele 2020; vil fortsætte med at give vores kunder førende teknologier, der gør det muligt for dem at nå højere effektivitets- og bæredygtighedsmål. ”

Vertiv annoncerede de sidste par innovationer inden for termisk teknologi. I EMEA annoncerede Vertiv den nye og højt udviklede oliefrie turbo-kompressorkøler Vertiv ™ Liebert® OFC, udviklet i partnerskab med Geoclima. Liebert OFC er designet til at bruge kølemiddel med lavt GWP, inklusive R1234ze, og for at opnå høj energieffektivitet. Hvad mere er, hele sortimentet af gulvmonteret luftkøling - inklusive Vertiv Liebert PDX med hurtige kompressorer og den nyeste Vertiv Liebert PCW i kølet vandområdet - er for nylig blevet redesignet for at opnå maksimal effektivitet.

Ud over innovationer, der er foretaget internt, arbejder Vertiv også med ledelsesgrupper inden for branchens tankegang og er for nylig blevet Platinum Fellow af Open Computing Project (OCP). Vertivs rolle her vil omfatte støtteinitiativer til vedtagelse af væskekøling gennem Advanced Cooling Solutions (ACS) og Advanced Cooling Facility (ACF) -projekter. Målet er at bringe retningslinjer og bedste praksis for direkte-til-chip og nedsænkning af væskekøleteknologier samt gøre det muligt for applikationer til datacenterfaciliteter at vedtage væskekøling.

Vertivs egen forskning inden for termiske teknologier peger også på fremtidig innovation. I henhold til Vertivs "Data Center 2025: Closer to the Border" -rapporten oplever datacenterindustriens hyperscale-operatører et massivt bælte for at være økonomisk drevet af colocation-udbydere, mens de samtidig understøtter højtæthedsskabe, der ofte bruges i højtydende computing (HPC) -faciliteter bragte varmefjernelse tættere på serverne gennem bagdøren og flydende kølesystemer designet til Af de mere end 800 datacentereksperter, der svarede på undersøgelsen, forventer 42 procent, at fremtidige kølekrav skal opfyldes af mekaniske systemer, mens 22 procent siger, at væskekøling og udeluft vil blive opfyldt. Dette resultat skyldes sandsynligvis de ekstreme kabintætheder, der observeres i dag.

 


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer