37 kilometer betonvejsarbejder afsluttet i Sakarya

Kilometre med betonvejsarbejder er afsluttet i Sakarya
Kilometre med betonvejsarbejder er afsluttet i Sakarya

Det første rullekomprimerede betonvejsarbejde, der dækker 9 kvarterer i Geyve og Taraklı af Sakarya Metropolitan Municipality, er afsluttet. Borgmester Ekrem Yüce sagde: ”Vores betonvejsarbejder med en samlet længde på 37 kilometer i vores landdistrikter er nået til en ende. "Må de konkrete vejarbejder, som er mere økonomiske og langvarige, være gavnlige for vores kvarterer og borgere".


37 kilometer betonvejsarbejder iværksat af Metropolitan Kommune og dækker distrikterne Geyve og Taraklı er afsluttet. Med vejvedligeholdelses- og infrastrukturkoordineringsafdelingen udførte de rullekomprimerede betonvejsarbejder i Burhaniye, Saraçlı, Güney, Ahibaba og Aydınlar distrikterne Geyve og İçdedeler, Dışdeeler, Avdan og Esenyurt distrikterne i Tarakli en ende, og de udførte arbejder skabte tilfredshed i kvarteret.

37 kilometer betonvejsarbejde er afsluttet

Borgmester Ekrem Yüce, der ønsker, at de har samlet 9 kvarterer i Taraklı- og Geyve-distrikterne med komprimerede betonveje, og at værkerne vil være gavnlige, sagde: ”Vi realiserer nye investeringer i mange områder inden for transport, vi fortsætter med at bringe vores veje til asfalt med bydesign og gadefornyelsesarbejder. Vi implementerede en rullekomprimeret betonvejsapplikation for første gang i vores landdistrikter. Vi afsluttede vores konkrete vejansøgning, som vi startede i Pamukova Karapınar på en 9 kilometer lang rute i 37 kvarterer i Geyve og Taraklı. Jeg ønsker held og lykke til vores bymænd ”.

Alternativ til vejnet i landdistrikterne

Borgmester Ekrem Yüce sagde opmærksom på, at komprimerede betonvejsarbejder er mere økonomiske og langvarige, og sagde: ”For det første produceres betonveje udelukkende med vores nationale ressourcer. Vi brugte cirka 37 tusind kubikmeter beton i vores 9 kvarterer, der dækker 40 kilometer ruter. Vi vil forhåbentlig sprede den konkrete vejapplikation, der producerer et alternativ i vejnet i landdistrikterne og har en længere levetid, til et bredere område og spare økonomisk. "


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer