80 procent af dem, der forlader arbejdet i pandemi

% af dem, der holder op med pandemien, er kvinder
% af dem, der holder op med pandemien, er kvinder

The Great Place to Work Institute undersøgte mere end 400 arbejdende forældres erhvervserfaring under pandemien. I undersøgelsen blev det bestemt, at arbejdende mødre er 28 procent mere tilbøjelige til at opleve udbrændthed end arbejdende fædre.


I undersøgelsen foretaget af Great Place to Work Institute, der har bestemt de bedste arbejdsgivere globalt siden 1992, og med mere end 400 tusind deltagere, blev det bestemt, at ca. 60 procent af de arbejdende forældre ikke modtog støtte fra deres arbejdsgivere i børnepasning i pandemiperioden. 78 procent af Great Place to Work-certificerede virksomheder støtter deres medarbejdere i børnepasning. Forskningen er den mest omfattende forskning om arbejdende forældre.

En fjerdedel af de arbejdende kvinder overvejer at holde op

Ifølge undersøgelsen, hvor det fremgår, at arbejdende mødre er 28 procent mere tilbøjelige til at opleve udbrændthed end arbejdende fædre, er 80 procent af dem, der holder op i pandemiperioden, kvindelige ansatte. Ifølge andre bemærkelsesværdige data i undersøgelsen mener en fjerdedel af kvinderne at arbejde i et mindre stressende job eller at trække sig helt tilbage fra arbejdslivet på grund af Covid-19.

Hvis der ikke er stress, stiger medarbejderens nuværende jobprocent med 20 procent

Virksomheder, der investerer i deres medarbejdere, de giver høj innovation og forretningseffektivitet 5,5 gange mere omsætningsforøgelse, der deler detaljer om den specificerede forskning, de giver Great Place to Work Tyrkiet General Manager Eyüp jord, "Arbejdende forældre foreslår muligheder for andre deres arbejdsgivere, når de er væk fra følelsen af ​​udbrændthed og stress 35 gange øges deres sandsynlighed for at blive i arbejde 20 gange. Når virksomheder reducerer følelsen af ​​udbrændthed, tilpasser medarbejderne 12 gange hurtigere til ændringer og 10 gange mere villige til at være mere effektive. 94 procent af forældrene, der arbejder i virksomheder med en medarbejderorienteret og stærk virksomhedskultur, roser deres virksomheder. Mens virksomheder, der deltager i certificeringsprogrammet Great Place to Work maksimerer deres medarbejderpotentiale, styrkes medarbejdernes følelse af at tilhøre deres virksomheder. sagde.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer