F & U-center i Bursa former fremtiden

F & U-center i Bursa styrer fremtiden
F & U-center i Bursa styrer fremtiden

IKMAMM, der tilbyder test- og F & U-tjenester til de sektorer, der producerer og bruger avancerede kompositmaterialer, realiseret inden for BUTEKOM med visionen om BTSO, udfører prøveproduktion, 20 typer test og 5 forskellige metoder inden for kompositfeltet.


I Advanced Composite Materials Research and Excellence Center (IKMAMM), der tilbyder test- og F & U-tjenester til de sektorer, der producerer og bruger avancerede kompositmaterialer i Bursa, udføres prøveproduktion inden for kompositter, 20 typer test og 5 forskellige metoder.

Etableret af Bursa Chamber of Commerce and Industry (BTSO) med en investering på 17 millioner lira med støtte fra Bursa, Eskişehir, Bilecik Development Agency (BEBKA) og åbnet den 30. oktober 2020 med deltagelse af minister for industri og teknologi Mustafa Varank, IKMAMM leverer F&U og fungerer som et testcenter.

FREMTIDENS TEKNOLOGI

IKMAMM, under taget af Bursa Technology Coordination and R&D Center (BUTEKOM), der opererer i Demirtaş Organized Industrial Zone (DOSAB) på et område på 13 tusind kvadratmeter, bidrager til bæredygtigheden af ​​de sektorer, der producerer og bruger avancerede kompositmaterialer, samt styrker sektorens F & U-infrastruktur. Inden for kompositmaterialer, der beskrives som fremtidens teknologi, udføres undersøgelser i en bred vifte af ekspertise, lige fra prototypeproduktion til test- og analyseaktiviteter, i centrum, der tjener med det formål at flytte Bursa til en teknologibase og fremskynde overgangen fra arbejdskrævende produkter til videnintensiv og høj merværdiproduktion.

I midten, hvor prøveproduktion, 20 typer test og 5 forskellige metoder til prototypeinfrastrukturtjenester leveres i det sammensatte felt, udføres også afbrændingstest af udstyr, der anvendes i jernbanesystemer, bil- og luftfartssektorer.

BUTEKOM General Manager Mustafa Hatipoğlu sagde, at IKMAMM blev oprettet for at gøre Bursa til en "bilbase" og bidrage til luftfarts- og forsvarsfeltet med sine værker.

Hatipoglu, "TAI, der har muligheden for denne størrelse, kan være i Tyrkiet, et datterselskab af Sabanci University i Istanbul har en İKMAMM i BUTEKOM-webstedet. Her er der foretaget en seriøs investering. Vores mål er pilotproduktion, ikke masseproduktion. Gennemførelse af F & U-projekter, test af projekter med testlaboratorier. På denne måde har vi til formål at tjene branchen. " sagde.

Center Hatipoglu slående opfylder et vigtigt behov i Tyrkiet, sammensætningen af ​​at gå i bilindustrien, dette center, ikke kun bilproduktionscenter i Bursa, der udvikler projekter relateret til bilindustrien, forskning, fortalte laboratorietjenesten, der er blevet et center.

"26 DOKTORSTUDENTER BRUGER 3 DAGE UGE HER"

I ikmamm af en sjælden enhed, der transmitterer i Tyrkiet Hatipoglu, fortsatte han:

”Vores arbejde stiger konstant. 26 ph.d.-studerende i vores center tilbringer 3 dage om ugen her, hjælper vores projekter og laver deres egne projekter. Vores personale under taget af BUTEKOM har fået seriøs erfaring inden for både laboratorie- og produktionsudstyr. Vi begynder at producere, når vi har aftalt de projekter, vi har. Vores produktionskapacitet vil øges endnu mere med nye kommende og fremtidige enheder. Mange projekter kommer her uden for byen. Virksomheder medbringer test, hvis nogen, og får dem testet her. Hvis noget skal udvikles, siger de 'Lad os lave et F & U-projekt'. På dette tidspunkt skrives et TÜBİTAK-projekt sammen. Derefter udvikles og testes det. Med andre ord kan de både lave projektskrivning og undersøge og teste her. Vi følger nøje indenlandske og nationale teknologiundersøgelser. Bursa producerer mange dele til forsvarsindustrien. Landingsudstyr og støddæmpere af helikoptere begyndte at blive lavet i Bursa. Dette center er meget vigtigt for udvikling og test af sådanne produkter. "

Hatipoğlu erklærede, at forbrændingstest af udstyr, der blev brugt i jernbanesystemer, bil- og luftfartssektorer, blev udført i forbrændingslaboratoriet i centrum.

Hatipoğlu sagde, at der er mange forskellige forbrændingsformer, ”Vi har muligheden for at teste dem alle. Derudover anmodes der også om data om toksiciteten af ​​røg, der kommer ud af det brændende produkt, hvordan produktet udsender røg, når det brændes. I Tyrkiet er der en enhed med mindre. Med dette bestemmer vi forbrændingens egenskaber og skader. " brugte udtrykkene.

"KOMPOSIT UDSKIFTER STÅLET"

Med angivelse af, at komposit er mere holdbart og lettere end stål, og dets omkostninger er højere, sagde Hatipoğlu, ”Automotive kom hurtigt ind i denne forretning, men nu går de ikke meget hurtigt. Hvis de høje omkostninger kan løses, erstatter kompositten stålet. I skinnesystemer var vognene stål, nu aluminium. Transformationen fra aluminium til komposit er startet igen. " fandt vurderingen.

Hatipoğlu erklærede, at de forventer en transformation fra metal til komposit i industrien.

Påpegede, at komposit er et produkt, der foretrækkes med hensyn til lethed, uanset hvor der er stål, sagde Hatipoğlu:

”Når du bruger det i en bil, bliver bilen lettere. I batterikøretøjer har især batteriet meget vægt. Det er nødvendigt at afhjælpe dette. Derfor er det nødvendigt at dreje fra stål til komposit. Kompositter øger omkostningerne, men før eller senere vender komposit tilbage. Omkostningerne vil falde på en eller anden måde. Du er nødt til at reducere køretøjets vægt, så dets ydeevne øges. Alt gøres for at reducere vægten. Især luftfart er meget udbredt i flyindustrien. Der er en konvertering fra aluminium til komposit, da det er let i mange dele såsom flyskrog. På samme måde er det i forsvarsindustrien muligt at anvende komposit, uanset hvor der anvendes stål.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer