Lev vinteren sundt ved at spise korrekt

Har personen sund ved at spise rigtigt
Har personen sund ved at spise rigtigt

Eksperter anbefaler, at især voksne og ældre spiser mad rig på vitamin D og calcium, da vintersæsonen viser deres ansigt, og solen begynder at se mindre ud.


Arbejds- og pandemistress, byens udmattende daglige liv og mange andre grunde, den mest effektive måde at styrke immunforsvaret er gennem en afbalanceret diæt. Eksperter påpeger, at med fremkomsten af ​​vintersæsonen er D-vitaminmangel, hvis største kilde er sollys, en vigtig risikofaktor for mange sygdomme, herunder Covid-19, hos voksne og ældre.

Muratbey Ernæringskonsulent Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu understregede, at D-vitamin og calcium er uadskillelige for knoglesundhed og immunitet på dette tidspunkt. At bemærke, at der er behov for D-vitamin, for at det calcium, der tages ind i kroppen, kan sætte sig i knoglerne med forbrug af mejeriprodukter, fortsatte Garipağaoğlu sine ord som følger:

D-vitamin, en kilde til sundhedsmangel i fødevarer

”D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin. Det er meget sjældent i naturlige fødevarer. D-vitamin findes ikke i andre fødevarer end fisk, fiskeolie, lever og æggeblomme. Det er især vigtigt for ældre at forbruge mad beriget med D-vitamin i vintermånederne for både at styrke deres immunforsvar og imødekomme deres D-vitaminbehov. I de senere år anbefales det at øge offentlighedens bevidsthed om vigtigheden af ​​D-vitamin, som er almindeligt og forbundet med mange sundhedsmæssige problemer, og at give D-vitamin-tilskud eller at berige fødevarer med D-vitamin, også i lande hvor solen er rigelig. "

Vær opmærksom på disse risici

Påpeger, at mindre salte oste bør foretrækkes, fortæller Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu sagde: ”Ost, som i vid udstrækning indtages i det tyrkiske samfund, er en mad, der konserveres ved bejdsning. Med denne funktion kan mange typer ost indeholde store mængder salt. Saltostforbrug skader knoglesundheden og øger risikoen for hypertension. Af denne grund er det vigtigt at indtage mindre saltost i avancerede aldre.

D-vitaminrige oste på bordet

Beriget med Muratbeys D-vitamin; Stærkt med hensyn til calcium, protein og fosfor fungerer Muratbey Plus-oste som et skjold især for voksne og ældre i denne periode, hvor solen er mindre synlig. Kun 100 gram Muratbey Plus- og Muratbey Misto-produkter indeholder 5 mcg D-vitamin. Begge produkter end 100 gram, Ministeriet for Sundhed i Tyrkiet Ernæringsretningslinjer (TUBE), end opfylder 2 procent af det daglige D-vitaminbehov, som alle personer over 33 år. Muratbey Plus og Muratbey Misto giver sammen med deres unikke smag den ekstra vitaminstøtte, der er nødvendig under pandemiprocessen.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer