Hvilke oplysninger kan WhatsApp og lignende applikationer bruge?

Hvilke oplysninger kan whatsapp og lignende apps bruge?
Hvilke oplysninger kan whatsapp og lignende apps bruge?

I dag ved alle, hvor vigtig information eller data er. Med andre ord er vi nu klar over, at det mest værdifulde er "data". Så hvordan bruges disse data eller til hvad-hvorfor?


At sige, at data er som de mest værdifulde mineraler, siger kommunikationsforfatter Barış Karaoğlan, at hele salgs- og marketingverdenen forfølger "data" og foretager alle sine investeringer på disse områder.

Fortsat med sine udtalelser om dette emne henledte Barış Karaoğlan også opmærksomheden på spørgsmålet om datamining og gav oplysninger, der yderligere ville løse forvirringerne om WhatsApp-aftalen, som vi nu læser og deler med hinanden.

Forholdet mellem store virksomheder, reklameverden og personlige data

De fleste af de store virksomheder forsøger først at bestemme "målgruppen", når de opretter deres salgs- og marketingstrategier. Fordi det er målgruppen, der ønskes nået og værdifuldt. Den nemmeste og hurtigste måde at opnå dette på i den digitale tidsalder er data. Når man prøver at nå dataene, kaldes det "personlige data" for at nå det ønskede nøjagtige. Dette er grunden til, at det kom så meget frem med WhatsApp-kontrakten, fordi personoplysninger er endnu mere værdifulde, end vi tror.

Når vi tror, ​​at vi alle laver selv de mest private indlæg over messaging-applikationer, bør vi ikke glemme det faktum, at der er "disse applikationer", der kender selv vores mest hemmelige hemmeligheder. Disse specielle hemmeligheder viser desværre, at vi er et markedsføringsprodukt i algoritmen for vores vaner sammen med vores personligheder.

Hvad vi uskyldigt skriver til vores nærmeste ven i vores indlæg;

"Jeg er meget utilfreds, vi slog op med min kæreste"

eller det modsatte eksempel; "Jeg er så glad, jeg er gravid, lad det være mellem os, jeg lærte nu"

Når du overvejer deres meddelelser, tilmelder du dig en annonceliste, der skal vises til nogen med dataene "adskilt fra hans ulykkelige kæreste". Ligeledes er du på annoncelisten for at blive vist til nogen med "glade, nyfødte" data.

Salgs- og marketingstrategier er direkte knyttet til reklameverdenen. Hvis målet skal nås, skal den målrettede person få vist den ønskede reklame eller forfremmelse. Selvfølgelig accepteres markedsføring gennem kanaler som tv-avis-magasin-billboard, som vi kan kalde som traditionelle medier, stadig på markedet. Men nu kan vi sige, at reklamemodeller har ændret sig fuldstændigt. Da annoncøren, der ønsker at vise reklamen eller promoveringen af ​​sit produkt til den rigtige person, vil holde annoncøren ansvarlig for dette, ved annoncøren (reklame- og mediefirmaer), at han skal gå til den korrekte anvendelse af budgettet for at se eller vise reklamen (video, visuel osv.) Til den nøjagtige målperson. Fordi en kampagne, der kan styres ordentligt med budgettet, er vellykket, er der højst sandsynligt alvorlige og mislykkede resultater.

Ifølge korrespondentforfatter Barış Karaoğlan er det vigtigste "Personlige data"

Lige her kommer "personlige data" i spil. Hvis man lægger de traditionelle og dyrere måder til side som fjernsyn-avis-magasin-billboard, søger annoncøren at få den rigtige person til at se sin annonce, når han vil. Dette er muligt med data behandlet som det skal.

Hvis vi forsøger at uddybe dette med nogle eksempler, ønsker et byggefirma at reklamere for et masseboligprojekt, det har lavet, antager, at projektet er i Istanbul, Sarıyer-distriktet, dets markedsføringsmetoder er sikre, det vil enten give annoncer til Sarıyer-gader med Billboard eller prøve at bruge traditionelle modeller, eller sociale medier med den mest foretrukne metode i dag. vil sigte mod at bruge områder. Det er også i dette eksempel, at den mest værdifulde del af denne målretning er "data". Han har hidtil søgt efter en husannonce i Sarıyer-distriktet, hvis gennemsnitlige indkomst eller akkumuleringsniveau er i stand til at købe det hus, der stadig fortsætter denne type søgning i det sidste år, der øgede disse søgninger mindst en eller to gange om ugen, hvis gennemsnitsalder er i det følgende interval osv. Annoncen, der vises til brugeren gennem sådanne oplysninger og et datafilter, er blevet den annonce, der kan få det mest nøjagtige resultat.

Selvfølgelig, når vi multiplicerer disse eksempler og tilpasser dem til alle former for sundhed, sport, mad og drikke, tøj, hvidevarer, elektronik, møbler og mange sektorer, vil emnet blive forstået tydeligere.

Vi lever alle, efter at have søgt efter et produkt fra et shoppingwebsted, ser vi lignende produktannoncer, og i nogle tilfælde kan vi endda lide det, måske "se, jeg ledte efter dette, stop, lad mig se på denne annonce" vi ser på alternativer med vores indre stemmer. Dette er en målretningsmetode, der også fanger brugeren og aldrig giver slip. Reklameverdenen skal udvikle metoder omkring disse metoder.

Ligeledes markedsfører virksomheder, der markedsfører kanalerne, og de rigtige personer til at se den pågældende annonce (dvs. virksomheder, der leverer den service, der sikrer, at brugeren kan se den pågældende annonce) med udsagnet "Jeg lader personen se din annonce". Denne indsats for at "holde øje med den rigtige person" afslører værdien af ​​datamining. Fordi virksomheder, der markedsfører den person, som annoncen skal overvåges til, ønsker en betaling pr. Visning, når de beviser for dig, at de overvåges. Så de siger; Jeg viser din annonce til den person, du målretter mod, og du betaler for den annonce, jeg har set. Denne metode er, hvad annoncøren ønsker og kan lide mest. At lade målgruppen se din annonce. Alle udsagn fra reklamemarkedsføringsfirmaerne i den digitale tidsalder er nu i denne retning; De markedsfører deres produkter ved at udtrykke, at "i traditionelle reklamemodeller er du muligvis ikke i stand til at lade din målgruppe se reklamen, du ved aldrig, hvem der så dine annoncer".

Barış Karaoğlan, som også er kommunikations- og mediekonsulent hos Prof Law Firm, fortsatte sine udtalelser og talte om reklamemodeller.

Der er nu to typer reklamemodeller, der viser annoncen til den målrettede person. Enten indstiller du et nummer til at se annoncen og siger, at så mange mennesker ser min annonce. Eller du bestemmer personens egenskaber for at vise annoncen til den (målrettede) person, du ønsker. Brugeren opretter den person, hvis egenskaber vil blive bestemt. Vi overlader vores personlige aktier, hvem vi er, hvad vi kan lide, vores alder, vægt, højde, hårfarve, til algoritmen for datatrafik selv, og al vores information betyder, at vi bliver et produkt og markedsføres.

Data Engineering vil være et mere foretrukket erhverv

Vores vaner i al den mad, vi spiser eller de drikke, vi drikker, bestemmer de annoncer, der skal vises for os. Med andre ord bestemmer vi vores egen annonce. Situationen kaldet Big Data, som kan fremstå som “Advanced Information Management”, når vi går videre, kan øge muligheden for mere alvorlige farer. Derfor kan vi sige, at datateknikfaget vil være et erhverv, som vi vil høre meget og blive foretrukket i de kommende år. Fordi det er en uundgåelig kendsgerning, at denne forretning går ud over teknik.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer