Hvordan vil sikkerheden være under rejser efter pandemi?

Hvordan vil sikkerheden være i rejsen efter pandemien
Hvordan vil sikkerheden være i rejsen efter pandemien

COVID-19-pandemien har haft en enorm indflydelse på vores forretnings- eller fritidsrejseradfærd. At henvende sig til digitale alternativer til møder og andre former for kommunikation kan dog ikke imødekomme alle behovene i den moderne verden.


I nogle tilfælde er vi stadig nødt til at rejse. Det samme gælder for ferien i de kommende år, især i lyset af de succeser, der skal opnås med vaccinen. Rejser kan dog tage en lidt anden form i fremtiden. Virkningen af ​​COVID ses ikke kun i de fysiske aspekter af rejser, men også i det digitale rum, og nye trusler vil dukke op. Måske er det største problem, der venter os i fremtiden, privatlivets fred.

Lavet af glas, gennemsigtig global borger

For at følge spredningen af ​​epidemien og kontrollere pandemien er der udviklet forskellige metoder til at følge mennesker i den nuværende periode. For at spise i restauranten skal du registrere dig online, når du går ind i baren, bliver du bedt om at skrive dit navn og adresseoplysninger på et stykke papir, som alt sammen får dig til at dele dine personlige data med ukendte personer. Selvom lægepersoners adgang til sådanne data er gavnlig for at bekæmpe spredningen af ​​epidemien, er det også blevet observeret, at uautoriseret adgang til sådanne data er opnået for eksempel af sikkerhedsstyrker eller andet personale. Den uundgåelige sporing af fysisk placering udgør en enorm trussel mod privatlivets fred. Dette skyldes, at kriminelle kan få adgang til sådanne data og bruge dem til andre angreb, såsom phishing, spam eller malwareangreb såsom ransomware.

Desuden kræver nogle lande, at rejsende deler deres private oplysninger omfattende og tvinger dem til at installere ikke kun medicinske tests, men også spore apps, der gør det muligt at sætte dem under permanent, målrettet overvågning. Selv om det er vanskeligt at forudsige, hvor længe sådanne politikker har været på plads, synes det sandsynligt, at det i nogle lande endda forbliver permanent.

Overvågningsapps kan tilbyde et stort antal funktioner. For eksempel kan det ikke kun indhente lokalitetsdata i realtid, men også få adgang til lokale data på din smartphone. Indtil nu kan vi ikke forudsige, hvor længe sådanne applikationer vil blive brugt, og hvordan deres fremtid vil være, når pandemien aftager. Der kan være andre anmodninger i fremtiden om en lignende opfølgning, såsom kriminelle eller nye sundhedskriser. Det er også nødvendigt at overvåge, hvordan applikationer og data indsamlet på denne måde vil blive brugt fra nu af.

De begrænsninger, der pålægges under og efter epidemien, kan også øge privatlivets fred i andre henseender. Sidste år gennemførte Kaspersky en undersøgelse af "visuel og lydhacking" (aka "shoulder surfing"), hvilket er et almindeligt problem, når man rejser. På grund af de obligatoriske politikker for social distancering, der stadig er aktive i mange lande, vil overvågning af denne type information være vanskeligere, hvilket kan reducere privatlivets fred i nogen grad. Selvfølgelig, hvis social afstandsbegrænsning lempes, er rejsende nødt til at gribe ind for at undgå "skulder surfing" igen.

Naturligvis begyndte digitaliseringen af ​​rejsebranchen ikke som et resultat af epidemien. Fra at købe billetter til udstyret på dit hotelværelse bliver rejser en stadig mere digital oplevelse og medfører flere og flere risici.

Kaspersky lister nogle vigtige punkter, du skal huske på, når du forlader dit hjem for at rejse:

Dit sted - ikke dit hjem

Du er sandsynligvis bekendt med sætningen "føles som hjemme", som hoteller og andre udbydere af indkvartering ofte bruger. For at være ærlig skal du forstå, at dette ikke er dit hjem. Med stigningen i smarte teknologier kan du mestre al den teknologi, du har i dit hjem, men du har ingen kontrol over IoT-enhederne omkring dig på steder, der ikke tilhører dig. Er der et smartTV med kamera på dit værelse? Hvad med smarte luftkontroller, stemmeassistenter, underholdningstilbud og alle de andre små hjælpere integreret i moderne opholdsrum? Alle kan være en trussel mod dit privatliv eller udgøre et sikkerhedsproblem, hvis du forbinder dine egne enheder til dem. Selv en stikkontakt med en USB-port til opladning af din telefon kan udgøre en risiko for enhedens sikkerhed eller fysiske sundhed. Hoteller og arrangementslokaler bruger denne periode med få turister til at forny deres spillesteder. Det betyder, at vi kan se, at sådanne teknologier er mere integreret i indkvarteringsfaciliteter i den nærmeste fremtid.

Hjem er, hvor din telefon automatisk opretter forbindelse til dit WiFi-netværk

Du kan rejse med en række forskellige enheder såsom smartphones, tablets, laptops, e-boglæsere og lignende. Det er også meget behageligt at bruge lokal WiFi på hoteller, restauranter eller andre steder. På denne måde kan du have tilstrækkelig forbindelseshastighed og ikke behøver at bekymre dig om høje kommunikationsregninger, selv når du er uden for dit roamingnetværk. Nå, har du nogensinde tænkt på, hvem der styrer det netværk, du har forbindelse til? Hvilken type data deler du, hvilke websteder åbner du? Ikke kun operatører, men også kriminelle kan spionere på din trafik, indsamle følsomme data og forsøge at angribe dine enheder. Brug af kryptering ikke kun på din lokale enhed, men også på fjernforbindelser er lige så vigtigt som ikke at miste din flybillet.

Selvbetjening concierge

Ikke alle kan lide digitale billetter, nogle gange er et udskrevet boardingkort uundgåeligt. Hoteller og placeringer tilbyder i dag offentlige selvbetjeningskiosker, normalt tablets eller en computer. På disse kiosker logger du ind på din e-mail-konto eller åbner og udskriver, hvor du har din billet gemt. Denne proces kan tage et par minutter, men har du ikke glemt noget? Du kan springe over at trykke på "Exit" og "Clear browsing data" på grund af stress under logout. Mange sådanne enheder kan opstå, når du bruger konti fra visse globale tjenesteudbydere med en stor portefølje, idet der opretholdes fuld adgang til alle data såsom e-mails, dokumenter og din kalender. Ikke kun er dette en trussel mod dine data, det medfører også risikoen for, at dine data misbruges af kriminelle. De kan sende spam- eller phishing-e-mails til dine kontakter og sociale netværk.

Hvem sidder ved siden af ​​dig?

Som et resultat af COVID-19 er mange tjenester, især billetsalg og reservationer, gået fra offline til online. Allerede før epidemien var det svært at få dig til at "tale" med den rigtige person i den digitale verden, og i mange tilfælde misbrugte phishere og andre kriminelle problemet. Folk er blevet endnu mere sårbare i 2020. Sådanne kriminelle klæbte sig også til epidemien for at bedrage folk og tjene overskud ved hjælp af social engineering. I denne periode var der tilfælde af falske e-mails om annullerede flyrestitutioner, falske meddelelser fra regeringsorganer og endda forsøg på at sælge falsk udstyr såsom masker.

resultat

Da den fysiske og digitale verden fortsætter med at fusionere, er sikkerhed vigtigere end nogensinde. Pandemien har tvunget nye begrænsninger og digitale processer til at beskytte borgernes sundhed, og dette har formet rejsenes fremtid. Virkningerne af 2020's rejsetransformation vil fortsætte langt ud over pandemiens afslutning. Dette betyder, at det er vigtigt at tage sig af din egen sikkerhed, og din beskyttelse i den fysiske og digitale verden er dit vigtigste aktiv. Den mest grundlæggende forholdsregel at tage er at være opmærksom på risiciene og være opmærksom på dine data og adfærd.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer