Forårsager Coronavirus neurologiske problemer?

coronavirus kan forårsage neurologiske problemer
coronavirus kan forårsage neurologiske problemer

Coronavirus, der spreder sig over hele verden på kort tid med start fra Kina og rammer hundreder af tusinder af mennesker, kan ramme mange systemer i kroppen, selvom det er en luftvejssygdom. Coronavirus, som siges at forårsage bivirkninger i organer som hjerte, lever og nyrer, kan også forårsage neurologiske problemer. Professor i neurologisk afdeling for mindesmærke Şişli Hospital. Dr. Dilek Necioğlu Örken gav oplysninger om de neurologiske virkninger af coronavirus.


Da antallet af patienter steg i coronavirus, der spredte sig fra Wuhan, Kina til hele verden og ramte hundreder af tusinder af mennesker, begyndte mange træk ved sygdommen at dukke op. Covid-19 er en systemisk vaskulær sygdom og bør aldrig fortolkes som bare en viral lungebetændelse (lungeinddragelse). Virussen kan også påvirke dele af kroppen såsom hjerte- og vaskulære system, hjerne-nervesystem, bugspytkirtel, nyrer, skjoldbruskkirtel, tarm og lever.

Kan være tydeligt ved nedsat bevidsthed

For eksempel anføres det i en undersøgelse udført i Kina, at der blev observeret nogle neurologiske fund på grund af coronavirus i fordelingen af ​​214 tilfælde. Det anføres, at der opstår neurologiske symptomer hos 214 procent af 36 patienter, og især akut slagtilfælde, bevidstløshed og muskelnedbrydning forekommer hos svære patienter.

De neurologiske symptomer set med hensyn til coronavirus kan angives som følger:

1. Tegn og symptomer på centralnervesystemet: Hovedpine, svimmelhed, nedsat bevidsthed, ubalance, akut slagtilfælde og epilepsi.

2. Perifere nervesystems tegn og symptomer: Smags- og lugtforstyrrelser, neuralgi.

3. Skeletmuskulatur symptomer

Nogle neurologiske symptomer i den tidlige periode er muligvis ikke specifikke for denne sygdom. Således kan diagnosen forsinkes, eller sygdomsbehandlingsplanen kan foretages uhensigtsmæssigt. Det bør ikke ignoreres, at disse mennesker er tavse bærere.

Covid-19 tests er vigtige for differentieret diagnose

 Det kan siges, at coronavirus giver symptomer fra nervesystemet. Nervesystemets symptomer ses normalt i mere alvorlige infektioner. Iskæmisk slagtilfælde og hjerneblødning kan også forekomme med denne infektion. Sygdommen er kendt for at skade koagulationssystemet. Blodpladeabnormiteter kan udvikle sig med et stof kaldet "D-dimer", der opstår ved blodproppsnedbrydning, og dette kan forårsage problemer forårsaget af blokering eller blødning af de blodkar, der fodrer hjernen. Hos nogle patienter kan hurtig klinisk forringelse også skyldes slagtilfælde. Af denne grund bør Covid-19-test inkluderes i differentieringsdiagnosen hos patienter, der viser tegn på slagtilfælde i coronavirusperioden.

Kan bane vejen for hjerneblødning

Blandt coronaviruspatienter udgør mellem- og ældre patienter, især dem, der er alvorligt syge, størstedelen af ​​tilfælde af slagtilfælde. De fleste af disse patienter har også andre risikofaktorer såsom hypertension, diabetes, højt kolesteroltal, rygning og tidligere slagtilfælde. Da Covid-19 binder sig til ACE-2-receptorer, kan blodtryksudsving ses hos patienter med hypertension. Mens et alvorligt fald i trombocyt kan forekomme hos nogle kritisk syge patienter; dette kan være en anden høj risikofaktor for hjerneblødning.

Nogle symptomer kan give spor, selv uden lungefund

Coronavirus kan vise symptomer som hovedpine, epileptiske anfald og forvirring, hvilket tyder på en hjerneinfektion. Sygdommen kan begynde med disse symptomer hos meget få patienter uden lungefund. Derfor skal der udvises forsigtighed med hensyn til disse symptomer hos Covid-19 patienter med neurologiske problemer. I et sådant tilfælde udføres magnetisk resonans (MR) -billeddannelse, og en medicinsk hjernefilm evalueres. Vand kan tages fra taljen for at vise virussen i cerebrospinalvæsken.

Dem med neurologiske sygdomme bør være ekstra opmærksomme

Derudover er dem med neurologiske sygdomme også i fare. Patienter med Alzheimers, epilepsi, MS, Parkinsons og ALS skal også være meget forsigtige. Disse personer skal også nøje overholde beskyttelsesadvarsler for at forhindre og kontrollere transmission af coronavirus. Det er vigtigt for dem med neurologiske sygdomme, at de ikke udsætter deres udnævnelser til neurologilægerne og holder kontakten med deres læger, når de viser symptomer på forkølelse. Derudover skal masker, afstand og hygiejneregler nu være en livsrutine.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer