Hvilken CPAP-BPAP maske er velegnet til patienten?

Hvilken CPAP bpap-maske er egnet til patienten?
Hvilken CPAP bpap-maske er egnet til patienten?

CPAP-BPAP-enheder anvendes til behandling af sygdomme som søvnapnø eller KOL. Disse er åndedrætsværn og er forbundet med patienten gennem en maske. Åndedrætsparametre bestemt af læger til behandling justeres på enhederne. Forskellige parametre kan anvendes i henhold til typen og niveauet af sygdommene. Trykluft fra enheden når patienten gennem en slange og en maske. Der er forskellige typer masker på forskellige måder. Disse er næsepudemaske, næsekanyle, næsemaske, oral maske, ora-nasal maske og hel ansigtsmaske. For effektiviteten af ​​behandlingen skal den masketype, der bedst passer til patientens ansigtsstruktur og sygdomsniveau, anvendes. Ellers kan patienten muligvis ikke bruge enheden eller ikke have gavn af det, selvom han / hun bruger det. I nogle tilfælde kan det forkerte valg af maske endda skade patienten. Hvilket udstyr vil blive brugt med hvilken maske, hvilke respiratoriske parametre bestemmes af lægerne som et resultat af testene. Kompatibiliteten af ​​de masker, der anvendes til behandling af luftvejssygdomme, påvirker direkte effektiviteten af ​​behandlingen. Masker er lige så vigtige som enhederne.

Der er nogle ting, du skal overveje, når du vælger en ny maske eller bruger en eksisterende maske. Disse er: Oplysninger om behandling, enhedstype og brugerens fysiske tilstand. Personen kan evaluere maskenes pasform ved at stille følgende spørgsmål:

  • Er størrelsen på masken kompatibel med patientens ansigt?
  • Har du rødme i huden, der ikke forsvinder i timevis, efter at du har fjernet masken?
  • Er der sår på næsen, panden og ansigtet?
  • Forårsager masken fikseringsbånd på bagsiden af ​​hovedet smerter?
  • Er der nogen lækage fra de dele af masken, der rører ansigtet?
  • Er der nogen smerter i de dele af masken, der rører ved ansigtet?
  • Bruges masken for tæt eller for løst?

Hvordan man bestemmer den rigtige masktype?

Der er 6 typer masker, der kan bruges i åndedrætsværn: næsekanyle, næsemaske, oral maske, næsemaske og hel ansigtsmaske. Deres design er forskellige fra hinanden. Ikke alle typer masker er velegnede til enhver patient. Hvilken sort kan bruges på lægens anbefaling skal bestemmes.

Næseunderlagsmasker produceres i meget lille og let form. De fleste modeller har ikke dele i kontakt med ansigtet. Den leverer luften fra enheden direkte til næseborene. På grund af de små silikoner, der dækker næseborene, kaldes det en maske med næsepuder. Det er ikke egnet til brug med høje behandlingstryk, da det blæser luft direkte ind i næseborene. Når det bruges med højt tryk, kan det forårsage tørhed og sår i næsen. Når det bruges med lavt tryk, kan det sjældent forårsage klager som tørhed og sår. I sådanne tilfælde skal du skifte til forskellige masker. Nasepudemasker er en af ​​de masker, som folk, der bruger næsemasker, kan foretrække. Det er faktisk en slags næsemaske.

Næskanyler er produkter, der ligner visuelt iltkanyler, der anvendes i iltterapi. Forskel fra iltkanyle bredere det er. Anvendes i high flow-terapi. Denne teknik anvendes med åndedrætsværn på hospitaler til behandling af sygdomme, der påvirker lungerne, såsom COVID-19. Næskanyler sender luften fra enheden direkte ind i patientens næsebor.

Næsmasker placeres over brugerens næse og fastgøres bag hovedet. Det overfører luften fra åndedrætsværnene til patienten gennem næsen. Patientens mund er eksponeret. Personen skal holde munden lukket, mens han bruger enheden. Hvis han åbner den, forårsager luften, der kommer ind gennem næsen, ubehag ved at forlade munden.

Orale masker er designet nøjagtigt det modsatte af næsemasker. Det giver vejrtrækning ved at dække lige over munden. Brugerens næse er eksponeret. Det giver luften fra åndedrætsapparatet til patienten gennem munden. De er meget sjældent anvendte masker.

Ora-nasal masker er som en kombination af både nasal og oral maske. Det er fastgjort til ansigtet, over munden og næsen. Det giver samtidig administration af luften, der kommer ud af åndedrætsværn både gennem munden og næsen.

Alle ansigtsmasker bruges mest i intensiv pleje. Det foretrækkes også af brugere af åndedrætsværn, der fortsætter deres behandling derhjemme. Hvis brugeren ikke er fortrolig med ora-nasal masker alle ansigtsmasker kan prøves. Disse masker dækker hele ansigtet fra pande til kinder og hage.

Hvordan vælger man den rigtige maskestørrelse?

CPAP-BPAP masker fås i størrelser, der varierer alt efter brugernes fysiske tilstand. Disse varieres som små, mellemstore og store, såsom tøjstørrelser. Nogle mærker producerer endda størrelser som XXsmall, Xsmall, Xlarge og XX large. Nogle modeller er i en størrelse. Den har ingen typer, den har standardstørrelser. Brugere foretrækker masker, der passer til hoved- og ansigtsstrukturer. Ellers passer masken ikke ordentligt, og der kan forekomme luftlækage. Det kan også forårsage smerte og rødme i de områder, det rører ved.

Er den dyreste maske den bedste maske?

Der er mange maskemærker på markedet. Nogle producenter producerer også masker. Der er også producenter, der ikke producerer enheder og kun producerer masker. Nogle maske modeller kan være dyrere end enheder. Generelt mener brugerne, at dyre masker kan være mere kompatible med dem, og at de kan bruges mere komfortabelt med dyre masker. Dette er dog ikke tilfældet. Dyre masker er måske ikke mere behagelige end billige.

Der er mange mennesker, der er tilfredse med nogle modeller. Dette betyder ikke, at disse masker passer til alle. Sådanne masker er mindre risikable, de passer til de fleste mennesker. Der er dog bestemt mennesker, der ikke er tilfredse med dem.

På markedet dyreste maske det er muligvis ikke den bedste maske for brugeren. Maskevalg er en dyr og psykologisk udfordrende proces. Af denne grund er det mindre trættende at starte med maskemærker, som er blevet prøvet og ønsket af flertallet. Denne metode kan forsøges for at undgå at spilde både penge og tid.

Hvordan bidrager den rigtige maskeindstilling til behandlingsprocessen?

Behandlingsprocesser for luftvejssygdomme tager lang tid og bør være uafbrudt. Behandlinger, der varer i et par år eller livslang, ikke 1-2 uger, kan nævnes. Patienten skal bruge udstyret som anbefalet af lægen og fortsætte behandlingen uden afbrydelse. Masker bliver meget vigtige på dette tidspunkt. Den del, der berører huden under behandlingen, er masken. Hvis patienten ikke er fortrolig med den maske, han bruger, kan han endda opgive behandlingen. For eksempel, hvis patientens hud har sår forårsaget af masken, kan det være nødvendigt at afbryde behandlingen, indtil disse sår heler. Dette betyder, at integriteten af ​​behandlingen brydes.

Hvilke materialer er masker lavet af?

De fleste CPAP-BPAP masker er lavet af silikone og plastmaterialer. De fleste af de masker, der findes på markedet, er lavet af silikone, mens resten er plastik. Til disse silikone maske Hedder. Der er også masker lavet af gelignende materiale, der er blødere end silikone. Til disse også gelmaske Hedder. Masker fremstilles af materialer, der ikke skader sundheden. Nogle modeller kan dog forårsage irritation og sår på en følsom hud. I et sådant tilfælde skal forskellige masker prøves.

Hvad er funktionerne i piskede og ikke-piskede masker?

Et andet træk ved maskerne er flygtning Veya lækage fri er, at de er. Til disse viskose Veya uden whisky kan også kaldes. Der er små huller på maskerne med lækage, dvs. vispir. Når patienten trækker vejret ud, ledes luften, der er ophobet i masken, gennem disse huller. Således akkumuleres kuldioxid ikke i masken. Viskosemasker bruges i alle åndedrætsværn, såsom CPAP-BPAP. I nogle tilfælde påføres mekaniske ventilatorer på patienter gennem en maske. I et sådant tilfælde anvendes viskosefri masker. Der er ingen huller på masker uden whisky. Åndedrættet fra patienten når enheden igen, og efter at målingerne er foretaget, smides den ud over enheden.

Denne funktion, der kaldes utæt eller ikke-lækage, bør ikke forveksles med problemet med luftlækage, der undgår fra siderne af masken, forstyrrer patienten og påvirker behandlingen negativt. Det er en maskefunktion, der foretrækkes i henhold til det anvendte åndedrætsværn.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar