Osmangazi Bridge kører til toppen i udgift

osmangazi er den næstdyreste bro i verden
osmangazi er den næstdyreste bro i verden

Da folks indkomstmagt hurtigt faldt, fik turen til broer og motorveje stor reaktion. Med stigninger betaler en borger 8 gange mere end broer i lande som Japan, Frankrig og USA på national indkomst for at passere gennem Osmangazi.


Ifølge nyheden i avisen SÖZCÜ; ”Mens borgerne var bekymrede for, at deres indkomst faldt med pandemien og den økonomiske recession, begyndte det nye år med ublu vandreture, broer og motorveje blev annonceret med en stigning på 25 procent. Denne sats, der er meget højere end mindstelønnen, arbejdere og pensionister, har styrket titlen på vores broer og motorveje som de dyreste i verden. med betalingsbroer og motorveje i andre lande betales til Tyrkiets build-operate-transfer (BOT) -projekt af afgifternes grovhed på baggrund af national indkomst sammenlignet med den opståede situation. IYI Party Local Administrations Formand Advisor Dr. Suat Sarı sagde, at denne forskel er 8 gange, og præsenterede billedet.

Gulv på gulv

Ifølge tabellen er vejafgiften pr. Kilometer på Osmangazi-broen på 2.7 kilometer steget til 7.38 dollars. Dette gebyr ligger langt over vejafgifterne for lignende broer i verden. Den eneste bro tæt på dette tal er Danmarks Öresund, og der er en 4 kilometer undersøisk tunnel inkluderet i denne pris. Den største slående forskel fremgår imidlertid af sammenligningen baseret på national indkomst. borgere i Tyrkiet i elleve årlige indkomster pr. indbygger på grundlag af nationalindkomst fra 8 kan passere denne bro kan krydses med 1.2 i elleve af broen kommer fra et lignende britisk territorium. En dansk kan bruge broen i sit land med kun 1/8 tusind af sin indkomst. Sarı sagde, ”Vi betaler ca. 9 gange mere end landene i Europa og USA i henhold til vores indtjening. "Denne vejafgift er uacceptabel for en borger i et land med en årlig nationalindkomst på omkring XNUMX tusind dollars."

osmangazi er den næstdyreste bro i verden

Vi hælder vores fremtid i beton

Suat gul, selv i lande, hvor mindstelønnen er mere end 6 gange, sagde han, at han var under omkostningerne ved brokonstruktion Tyrkiet. Dr. Sarı understregede, at den togrute, der er planlagt på Yavuz Sultan Selim Bridge, stadig ikke fungerer, mens driftsomkostningerne ved denne jernbane også er inkluderet. Om at Yavuz Sultan Selim kun tog 12-15 procent af lasten på de to andre broer på trods af forpligtelsen til at passere busser og lastbiler, sagde Sarı: ”Var der et behov for at låne penge fra udlandet, da vi ikke havde penge? Hvad ville der ske, hvis vi gjorde det ti år senere? Andre lande gør det, når det er nødvendigt. Det gøres ved at låne fra udlandet med vores penge, som vi ikke havde for længe siden. Prioriteterne er forkerte, vi begraver vores fremtid i beton og jern ”. Gul har også ugentlige og månedlige abonnementsapplikationer med broer og tunneler i verden på samme dag rundtur spurgt om årsagerne til sådan praksis i Tyrkiet.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer