1 million TL-tilskud fra GEKA til Fethiye Underwater History Park Project

million tl tilskud fra Gekadan til Fethiye undervandshistorieparkprojekt
million tl tilskud fra Gekadan til Fethiye undervandshistorieparkprojekt

Fethiye Underwater History Park-projekt fra Fethiye Chamber of Commerce and Industry (FTSO), der vil genoplive dykningsturisme og være vært for 10 tusinder af havdyr, har fået tildelt 1 million TL-tilskud fra South Aegean Development Agency (GEKA). Om, at projektet, der vil blive realiseret med en samlet investering på 3 millioner lira, vil være det nye attraktionscenter i regionen, sagde FTSO bestyrelsesformand, Osman Çıralı, ”Vi vil genoplive Fethiyes historie under vand med tematikken undervandsudstilling, der afholdes i Fethiye-bugter inden for rammerne af vores projekt. De historiske værdier i Fethiye, Kayaköy, Lycian Tombs og Amintas Rock Tombs vil blive genoplivet med rev under vandet. Projektet, der vil afsløre vores regions potentiale for dykningsturisme, vil også være i stand til at være vært for titusinder af havdyr. " sagde.FTSOs GEKA 2020-indkaldelse af projektforslag modtog maksimal støtte fra GEKA til projektet "Fethiye Underwater History Park", som det anvendte inden for rammerne af programmet for alternativ turismeinfrastruktur. Inden for rammerne af projektet, der har ret til at modtage et tilskud på 1 million TL fra GEKA, etableres en tematisk undervandshistorisk park på 3 forskellige steder i Fethiye-bugter. De 2500 år gamle historiske værdier i Fethiye og Kayaköy vil blive fremmet ved dramatisering ved hjælp af artefakter og skulpturer, der skal nedsænkes under vandet. Ved at etablere et nyt tiltrækningscenter vil det årlige antal dyk, der var 100.000 i de sidste år, men faldet til 20.000 i de senere år, således øges igen, og hundreder af arter får ly. Der vil også blive bidraget til målet om at sprede turismen til 12 måneder.

Dyk ned i historien i Fethiye

FTSOs formand for bestyrelsen for FTSO, Osman Çıralı, erklærede, at med projektet "Fethiye Underwater History Park", der modtog støtte fra GEKA til den maksimale tilskudsrate, vil de historiske værdier i Fethiye blive genoplivet med undervandsrev og undervandsverdenen og Fethiye-historien vil være sammen. Han sagde, at det er for at afsløre potentialet for dykningsturisme.

I erklæringen om, at tilskudsstøtten fra GEKA vil blive realiseret i partnerskab med Fethiye Kommune og İMEAK DTO Fethiye-filialen, vil Fethiye Underwater History Park give turismen en ny pust i regionen, fortsatte Çıralı som følger:

”GEKA donerede 1 million TL til den maksimale støtterate til projektet“ Fethiye Underwater History Park ”udarbejdet af vores kammer. 3 millioner værd af projekter, der er planlagt til at blive gennemført inden for rammerne af temaet, sætter vores undervandsudstilling i karakteren af ​​"Fethiye Underwater Historical Park" med vores projekt, Fethiyemiz dykningsturisme i Tyrkiet, og vi sigter mod at være et attraktionssted i verden. Vores projekt giver en langsigtet fordel for undervandsbefolkningen med sin naturvenlige side. Med projektet tilstræber vi også at øge antallet af turister, der opholder sig i vores region og deres gennemsnitlige opholdstid ved at sprede turismen til 12 måneder.

Naturvenligt projekt

Den enorme biologiske mangfoldighed under vandet og den undersøiske befolkning i vores bugter tiltrak lokale og udenlandske turister til vores region i begyndelsen af ​​2000'erne med 100.000 dyk om året. I løbet af tiden blev havengene imidlertid ødelagt i første omgang på grund af menneskelige indgreb såsom bådankere, utidig og ukontrolleret jagt, amatørfiskeri; så forsvandt vores biologiske mangfoldighed under vand. Som et resultat i den tematiske undervandshistoriske park, som vi vil realisere med det formål at øge antallet af dyk, der er faldet til 20.000 i dag, i vores bugter; De historiske værdier i Fethiye, værdierne i vores Fethiye, Kayaköy, Lycian Tombs og Amintas Rock Tombs vil finde sted. Vores afdeling er ansøger af projektet, der skal støttes inden for rammerne af GEKA 2020 indkaldelse af forslag, alternativt turistinfrastruktur finansielt støtteprogram. Fethiye Municipality og İMEAK DTO Fethiye Branch er vores projektpartnere. Deltagere i projektet er Fethiye District Governorship, Muğla Provincial Directorate of Culture and Tourism, Muğla Provincial Directorate of Agriculture and Forestry, Fethiye Underwater Association, TURSAB Western Mediterranean BYK.

Der blev modtaget udtalelser fra interesserede parter om ansøgningsområderne.

FTSO's bestyrelsesformand Osman Çıralı, Fethiye viceborgmester Oğuz Bolelli, İMEAK Shipping Chamber Fethiye Branch President Şaban Arıkan, Fethiye Agriculture and Forestry District Manager, for at bestemme anvendelsesområderne inden gennemførelsen af ​​projektet 'Fethiye Underwater History Park' udarbejdet af FTSO. Et møde med deltagelse af Şaban Sarıkaya, TÜRSAB Western Mediterranean BTK-præsident Özgen Uysal, FTOS næstformand og ÇALIÇ-DER-formand Mete Ay, Fethiye Underwater Association (FETSAD) Præsident Bülent Taşan, Fethiye Tourism Information Office Manager Saffet Dündar og Fethiye dykkere Redigeret.

Den videnskabelige rådgiver for projektet var Prof. Dr. Introduktionen af ​​kunstige koralrev i Altan Lok, kunstig koralrev i verden og arbejde i Tyrkiet, fordelene og ulemperne ved kunstige koralrev gav informative præsentationer om emnet for virkningerne af fiskeri og dykningsturisme. På mødet, hvor deltagerens spørgsmål også blev besvaret, blev udtalelserne fra repræsentanterne for dykkersamfundet modtaget vedrørende de områder, hvor projektet vil blive gennemført.

De placeringer, der bestemmes ved at tage hensyn til de meninger og forslag, der bringes på dagsordenen på mødet, vil blive markeret på kortet og den videnskabelige konsulent for projektet, Prof. Dr. En forundersøgelse vil blive udarbejdet for disse placeringer under ledelse af Altan Lök. I gennemførlighedsundersøgelsen; Egnetheden vil blive bestemt med hensyn til geografisk bundstruktur og jord, undervandsflora og fauna, dykningsegnethed, klarhed, bundstrøm og vindretning, søtrafik i regionen, intensitet af fiskeaktiviteter.

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar