Et andet udstyr produceret til Akkuyu NGS er i marken

Et andet udstyr produceret til akkuyu ngs er i marken
Et andet udstyr produceret til akkuyu ngs er i marken

Den første store komponent i dampturbinenheden i Akkuyu Atomkraftværk blev leveret til marken. Høj- og mediumtrykscylinderrotoren, der vejer mere end 107 tons og en længde på mere end 12 meter, ankom til stedet den 20. marts.Brugen af ​​moderne høj- og mediumtrykscylindre er et unikt træk ved konstruktionen af ​​Arabelle-dampturbiner, der skal installeres i 4 kraftenheder fra Akkuyu NGS. Denne struktur sikrer, at turbinelokaleudstyret drives på det højeste besparelsesniveau, og effektivitetskoefficienten når op til 38%. Dette er en rekordværdi i verdens atomkraftindustri med hensyn til effektivitetskoefficienten for kernekraftværket.

Atomenergianlægets turbineenhed er en stor kraftig varmemotor. Cylinderrotoren er en af ​​hovedkomponenterne i denne motor: Højtryksdampstrømmen fra dampgeneratorerne i reaktorkammeret ankommer til rotorbladene. Den komprimerede og opvarmede vanddamps potentielle energi omdannes til mekanisk energi, der overføres til turbogeneratoren, som roterer rotoren og genererer den elektriske strøm.

Høj- og mellemtrykscylinderrotoren blev produceret hos GE Steam Power (filial af det amerikanske baserede General Electric-selskab) i Belfort (Frankrig). Efter at have opnået tilladelse til at starte produktion fra Nuclear Regulatory Authority (NDK) tog rotorproduktionen ca. 1 år og 4 måneder. I januar 2021 bekræftede repræsentanter for udstyrsleverandøren AAEM LLC (joint venture fra Atomenergomash Inc. og GE Steam Power) og AKKUYU NÜKLEER A.Ş. vedtagelsen af ​​udstyret på fabrikantens fabrik, og at produktionsteknologi i tråd med høje kvalitetsstandarder blev observeret. Efter accept blev rotoren opbevaret på fabrikken i 2 måneder, derefter lastet på skibet og sendt til Akkuyu NGS-byggepladsen ad søvejen.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Generaldirektør Første stedfortræder - NGS Construction Works Director Sergei Butckikh, "Akkuyu af cylinderrotoren til levering af Arabelle dampturbine NPP byggeplads, vores projekt er ikke begrænset til Rusland og Tyrkiet, er en begivenhed, der tydeligt demonstrerer den brede internationale adgang. Dampturbineanlæggets hovedudstyr er fremstillet af et amerikansk datterselskab i Frankrig. Producenterne af projektet, udstyrsleverandørerne og generelt deltagerlisten i vores projekt inkluderer virksomheder fra mange lande. Der er bestilt ordrer fra Ungarn, Tjekkiet, Italien, Spanien, Polen og Japan til produktion af pumpe, varmevekslere, elektroteknisk og andet ekstraudstyr. Uafhængig teknisk tilsyn med byggearbejderne på marken udføres af den internationale ingeniørgruppe Assystem, der opererer i 17 lande i Europa, Mellemøsten og Asien ”.

Fra og med i dag er lavhastighedsbufferturbinen den mest kraftfulde turbine på markedet i sin klasse: turbineens effekt kan nå 1900 MW, mens rotorernes svejsede design sikrer høj korrosionsbestandighed og lang levetid for hovedkomponenterne (mindst tres år) og forlænger intervallerne mellem planlagt vedligeholdelse og reparation.

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar