Måder at beskytte tænderne mod karies

Måder at beskytte tænderne mod buler
Måder at beskytte tænderne mod buler

Æstetisk tandlæge Dr. Efe Kaya sagde, at nogle regler burde følges for henfaldsfri tænder og oplistede de ting, der skal overvejes for henfaldsfri tænder, som følger.1. Børst dine tænder efter morgenmaden: De fleste børster tænder, så snart de står op om morgenen, fordi de lugter i munden. Den lugt, der opstår, når vi vågner om morgenen, skyldes spytstrømningshastigheden, der sænkes om natten. Bakterier bliver midlertidigt aktive på grund af den langsomme spytstrømningshastighed og forårsager lugt. Denne situation vil vende tilbage til normal efter en vis periode efter at være vågnet. Korrekt børstning udføres ved at rengøre madresterne omkring tænderne efter morgenmaden.
2. Undgå klæbrig mad i snacks: Sukker er hovedkilden til kariesdannelse Sukkerrester, der ikke kan rengøres omkring tænderne, forårsager hurtigt henfald af tænderne.

3. Spis ikke efter børstning af dine tænder om aftenen: Mad, der spises før og efter søvn, øger forfaldshastigheden 3 gange. Årsagen er, at rådnebakterier er mere aktive end normalt under søvn. Før du sover, bør tænderne børstes, og der skal ikke være nogen plak omkring tænderne.

4. Brug tandtråd: Grænsefladerne på tænderne, hvor børsten ikke kan nå, er de områder, hvor tandforfald er mest almindeligt. Tandtråd bør bestemt bruges efter børstning af tænder.

5. Brug alkoholfri mundskyl: Det er ekstremt vigtigt at bruge mundskyl en gang dagligt, da det vil bremse kariesbakteriets aktiviteter.

6. Udskift din tandbørste hver 3-4 måned: Deformerede tandbørster bør bestemt udskiftes, da de ikke kan rengøre ordentligt.

7. Tag træning i børstetænder: Det bør ikke glemmes, at der kun gives en ordentlig rengøring, når der anvendes en korrekt børstningsmetode. Årsagen til tandforfald, der ikke kan stoppes på trods af kontinuerlig børstning, er forkert børstning. Kontakt din læge for børstetræning.

8. Tandbørste bør bruges uden at blive fugtet med vand: Når børsten fugtes med vand, falder fluorforholdet i tandpastaen. Fluor stopper og forhindrer tandforfald. Tandpasta skal påføres tandoverfladen med en tør børste.

9. Fluor, der indeholder tandpastaer, skal bruges.

10. En tandlæge skal besøges hver sjette måned: Regelmæssig kontrol er meget vigtig med hensyn til tidlig diagnose af karies, der er ved at forekomme. Det bør ikke glemmes, at karies er reversibel på et tidligt tidspunkt.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar