Jubilæumsceremoni afholdt for Dumlupınar-martyrer!

Mindesceremoni blev afholdt for dumlupinar martyrer
Mindesceremoni blev afholdt for dumlupinar martyrer

Ubåden Dumlupınar var en stålgrav for 68 søfolk for 81 år siden. Dumlupınar, der sank ned til en dybde på 4 meter som følge af påvirkningen fra et svenskflagget fragtskib ud for Nara Burnu i Çanakkale den 1953. april 87, blev den tyrkiske flådes mest ulykke efter Ertuğrul-katastrofen. Tyrkiet faldt aldrig fra dagsordenen Dumlupýnar-martyrer huskedes med ceremoni den 4. april hvert år.Om morgenen den 04. april 1953 blev vores Dumlupınar-martyrer, som vi betroede Dardanelles dybblå som følge af en ulykke, fejret af personalet i vores TCG ÇANAKKALE ubåd ved at lægge en krans til havet, ud for Nara Kap, hvor ulykken fandt sted.

Ceremonien blev også afholdt for vores Dumlupınar-martyrer ved Barbaros Martyrs 'Memorial. På 68-årsdagen for deres overgang til evigheden mindes vi med barmhjertighed, taknemmelighed og respekt for vores martyrer, der ofrede deres liv til hjemlandet ved at sige "Lad fædrelandet være i live", og som vi altid lever i vores hjerter.

TCG Dumlupınar

TCG Dumlupınar, en tyrkisk ubåd, der sank med et besætning på 4 mennesker den 1953. april 86, mens han vendte tilbage fra NATOs blåhavsøvelse i Middelhavet med I. İnönü ubåd. Han tjente den tyrkiske flåde mellem 16. november 1950 og 04. april 1953.

USS blæser

Electric Boat Co. for den amerikanske flåde i 1944. Det første navn på Balao klasse ubåd produceret af Groton Connecticut var USS Blower (SS-325). Ankommer til Pearl Harbor den 16. december 1944 blev ubåden repareret og revideret af II. Han påbegyndte sin første patruljemission under Anden Verdenskrig den 17. januar 1945. Efter at have afsluttet tre separate patruljemissioner på Java Island og Sydkinesiske Hav anker han i den australske havn Fremantle den 28. juli 1945. Han deltager i øvelser i området Marianerne i september 1945. Det forblev forbundet med Stillehavsflåden mellem 1946-1949. Han deltog i radar- og sonarøvelser i Alaska fra august til september 1948. Ubåden, der blev overført til Atlanterhavsflåden i 1950, kommer til Philadelphia den 3. marts og går i vedligeholdelse. Tyrkisk flådestyrkes personale får træning i ubåden, der ankommer til Connecticut den 27. september. Den 16. november 1950 overføres ubåden, der fjernes fra den amerikanske beholdning, til den tyrkiske flåde i henhold til Joint Defense Support Act mellem USA og Tyrkiet og tager navnet USS Blower.

Dumlupınar katastrofe

I 1953, mens hun så fra vandet om natten, der forbinder 3. april til 4. april, omkring klokken 2.10, kolliderede hun med et svensk fragtskib ved navn Naboland ud for Nara Cape i Dardanellerne. Naboland ramte Dumlupınar fra styrbordssiden af ​​torpedokammeret. 8 personer på dækket af Dumlupınar faldt i havet på grund af volden fra kollisionen. 8 ud af 2 mennesker blev fanget i en propel, og en døde ved drukning.

Toldmotoren kom først til scenen. De 5 overlevende blev ført til Çanakkale af toldmotoren og indlagt på hospitalet. Ubåden sank så hurtigt, at kun 81 af de 22 mennesker om bord kunne tage ly i det agterste torpedorum. 22 mennesker fanget her kastede den sunkne bøje op til overfladen. Med solopgangen blev bøjen set af fiskerbådene, der vandrede rundt. Toldmotoren kom straks til bøjen. Selim Yoludüz, toldmotorens andet hjul, ventede på et svar ved at løfte håndsættet på bøjen og sige "Hej". Underofficer Selami Özben, som svarede fra ubåden; Han rapporterede, at strømmen blev skåret ned, skibet lænet 15 grader mod styrbord side, at der var 22 mennesker i det agterste torpedorum. Selim Yoludüz sagde, at Kurtaran-skibet kommer. Omkring 11.00:72 ankom Kurtaran til stedet. Arbejdet fortsatte non-stop i XNUMX timer. Undersøgelserne var imidlertid ufattelige på grund af den alvorlige udledning i halsen. Håber gik tabt for dem på ubåden nu.

De 81 mennesker, der døde i ubåden, mindes den 4. april hvert år.

Søfarende, der mistede deres liv på TCG Dumlupınar

Officerer 

 1. Commodore Staff Oberst Hakkı Burak,
 2. Machine Senior Captain Captain Naşit Öngören,
 3. Maskinkaptajn Affan Kayali,
 4. Dækløjtnant İsmail Türe,
 5. Maskinsløjtnant Fikret Coşkun,
 6. Dækløjtnant Bulent Orkunt,
 7. Dækløjtnant Macit Şengün
 8. Maskinløjtnant Ahmet Er

Underofficer Senior Advokater General 

 1. Astsb. Kd. Shh. Ali Tayfun,
 2. Astsb. Kd. Shh. Emin Akan,
 3. Astsb. Kd. Shh. Mehmet Denizmen,
 4. Astsb. Kd. Shh. Omer Oney,
 5. Astsb. Kd. Shh. Sait Yildirim,
 6. Astsb. Kd. Shh. Şevki Özsekban,
 7. Astsb. Kd. Shh. Hasan Tahsin Cebeci,
 8. Astsb. Kd. Shh. Mehmet Fidan,

Underofficer Sergeant Major 

 1. Astsb. Shh. Cemal Kaya,
 2. Astsb. Shh. Cemaleddin Denizkıran,
 3. Astsb. Shh. Hüseyin Uçan,
 4. Astsb. Shh. Kemal Acun,
 5. Astsb. Shh. Naci Özaydın
 6. Astsb. Shh. Saladin Cetind,
 7. Astsb. Shh. Smart udgift,
 8. Astsb. Ucvs. Sabri Gudeberk,
 9. Astsb. Shh. Ulvi Erhazar
 10. Astsb. Shh. Fevzi Gürsan,

Underofficer Sergeants 

 1. Astsb. Çvş.Bahri Sertesen,
 2. Astsb. Çvş.Hamd Reis,
 3. Astsb. Çvş.İbrahim Altıntop,
 4. Astsb. Çvş.İhsan Aral,
 5. Astsb. Çvş.İhsan Coşkun,
 6. Astsb. Çvş.İhsan İçdemir,
 7. Astsb. Sergent Mehmet Ali Yılmaz
 8. Astsb. Çvş.Mustafa Doğan,
 9. Astsb. Çvş.Necdet Yaman,
 10. Astsb. Çvş.Samim Nebioğlu,
 11. Astsb. Çvş.Selami Özben,
 12. Astsb. Çvş.Şaban Mutlu,
 13. Astsb. Çvş.Tuğrul Çabuk,
 14. Astsb. Çvş.Zeki Açıkdağ,

Skatteyder Sergeanter 

 1. Sergent Ramazan Yurdakul, (fra Rize)
 2. Çvş.Veysel Saygılı, (Karasulu)

Skattepligtige korporaler 

 1. Emin Suzen, (fra Bodrum)
 2. Mehmet Kızılışık, (fra Bodrum)
 3. Murat Yildirim, (fra Trabzon)
 4. Niyazi Giritli, (fra Milas)
 5. İbrahim Processor, (fra Istanbul)
 6. Zugfer Ceylan, (fra Istanbul)

Privatpersoner 

 1. Ahmet Günal, (Lapsekili)
 2. Ahmet Özkaya, (Inebolu)
 3. Ali Aslan, (fra Edremit)
 4. Ali Kökçü, (Bigalı)
 5. Bekir Sarı, (fra Şileli)
 6. Enver Uçar, (Çanakkaleli)
 7. Feridan Kırcalı, (fra Izmir)
 8. Intellektuel udbyder, (Tekirdağlı)
 9. Galip Yılmaz, (Giresunlu)
 10. Hasan Arslan, (onsdag)
 11. Hasan Bozoğlu, (Çanakkaleli)
 12. Hasan Kelleci, (slægtning)
 13. Hüdai Çağdan, (Çorlulu)
 14. Huseyin Kayan, (fra Bartin)
 15. Huseyin Sayim, (Bigali)
 16. İbrahim Aksoy, (fra Bursa)
 17. İsmail Özdemir, (Ordulu)
 18. Kadir Demiroğlu, (Lapsekili)
 19. Kenan Odacioglu, (fra Izmir)
 20. Mehmet Aydin, (Rizeli)
 21. Mehmet Demir, (fra Giresunlu)
 22. Mehmet Demirel, (Çanakkaleli)
 23. Murat Suyabatmaz, (fra Inebolu)
 24. Mustafa Özsoy, (Sökeli)
 25. Mustafa Tasci, (fra Bartin)
 26. Necati Kalan, (fra Foçalı)
 27. Nurettin Alabacak, (fra Antalya)
 28. Nuri Acar, (fra Marmaris)
 29. Ömer Yalçın, (fra Bandırma)
 30. Ülfeddin Akar, (Lapsekili)
 31. Yusuf Demir, (Surmeneli)
 32. Tarik Gediz (Yozgat)

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar