Pirellins hårdeste dæk gør første gang på banen ved F1 portugisiske Grand Prix

Pirellis hårdeste dæk rammer for første gang sporet ved f portugal grand prix
Pirellis hårdeste dæk rammer for første gang sporet ved f portugal grand prix

Efter to løb midt i serien, hvor de samme dæk (C2, C3 og C4) blev anbefalet, blev de hårdeste C1 cementerede P Zero White hårde, C2 sammensatte P Zero Yellow medium og C3 sammensatte P Zero Red bløde dæk valgt til Portugal . Sporets egenskaber var afgørende for udvælgelsen af ​​dæk, der blev anbefalet med de samme muligheder i 2020. Portimao-banen er tilbage på racingkalenderen, kort efter at den først blev inkluderet i Formel 1-programmet i oktober sidste år.Et sæt hårde dæk blev tilføjet de dæk, der blev tildelt Portugal (og Tyrkiet) sidste år, mens et sæt bløde dæk blev reduceret. I år vender vi tilbage til den sæsonlange standard i Portugal; otte bløde, tre mellemstore og to hårde dæksæt tildeles.

På denne tid af året kan vejret i Algarve være ret varmt. Især i området væk fra havet, hvor landingsbanen er placeret, kan temperaturen forventes at overstige 20 grader. Sidste år kørte løbet under kølige forhold og lejlighedsvis i let regn.

Runway funktioner

Portimao ligner et klassisk spor, selvom det åbnede relativt for nylig som 2008. Banens layout, hvor de skiftende skråninger er rigelige, er ikke tilgivende. At banen er ret bred muliggør forskellige sekvenser og hjælper også i krydsninger.

Sporet, der inkluderer forskellige typer kurver såvel som en lang lige, tester bilens fulde kompetence. Det kræver også intens bremsning, mens der stilles laterale og langsgående krav til dæk. Banen, der var vært for det første Formel 1-løb sidste år, blev brugt til test i tidligere år.

En af de hårdeste sving, Portimao-sving svarer til Acque Mine i Imola Grand Prix. Ud over disse to midterste højre drejninger er mange af bøjningerne på Portimao-kredsløbet blinde, hvilket øger vanskeligheden.

Nyt i sidste års løb var jorden overraskende med sit meget lave greb. Vejhold kan være steget, da asfalten modnes i år.

Lewis Hamilton slog rekorden ved at tage 2020 mesterskaber i sin karriere i 92-løbet, hvor hans one-stop og medium-hårde strategi vandt. Det lave nok dækslitage og forringelse gjorde det muligt for Esteban Ocon at gennemføre 53 omgange med et mellemdæk.

Mario Isola-F1 og direktør for bilspil

”Dækstyring og sikring af, at hårdere forbindelser kan bruges inden for driftsområdet var et af hovedtemaerne i Portimao-løbet sidste år af nogle årsager. I år kan forskellige vejrforhold og muligvis skiftende landingsbaneoverflade dog være en anden udfordring. Den nye dækstruktur klarede sig godt i de første to løb i 2021. Nu er den hårdeste dej i serien for første gang på banen. Disse muligheder blev valgt for at imødekomme de unikke krav, som banen stiller til dæk og øges med varmere vejr. I sidste års løb blev alle tre dej brugt med forskellige strategier. Vejret var køligt og blæsende med lejlighedsvis let regn; Baneforholdene varierede også i weekenden. Mens den nye grund var den vigtigste faktor, der påvirkede lavt greb, var opvarmning og kornethed de to afgørende faktorer med hensyn til dækpræstation.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar