Spøgelsesnet genbruges til fremstilling af hvidevarer

Spøgelsesnet genbruges for at producere hvidevarer
Spøgelsesnet genbruges for at producere hvidevarer

“Ghost Networks”, en af ​​de største trusler mod havlivet, genbruges under sponsorering af Şenmak Makina, der opererer inden for plastmaskinsektoren, og føjes til den nationale økonomi som et sekundært råmateriale.Med Marmara Islands Ghost Networks Project sigter det mod at yde et betydeligt bidrag til det akvatiske økosystem med et spøgelsesnet på 25 tusind kvadratmeter i størrelsen 95 basketballbaner, der skal fjernes fra 40 placeringer i Balıkesir Marmara Islands Region. De redskaber, der skal udvindes, genbruges og bringes til den nationale økonomi som sekundær plastråmateriale.

Marmara Islands Ghost Networks Project, der startede i juli 2020 med initiativ fra Hüseyin Semerci, formand for Şenmak Makina, finder sted på 25 steder bestemt som et resultat af indledende undersøgelser udført med dykkere.

Mens alle parametre for undersøgelserne blev evalueret af Balıkesir University fakultetsmedlemmer og Balıkesir provinsdirektorat for landbrug og skovbrugspersonale, Assoc. Dr. Dilek Türker, fiskeriingeniør Abdulkadir Ünal, Dr. Projektrapporten udarbejdet af Ahmet Öztener og ekspertbiolog Kadriye Zengin modtog godkendelse fra Ministeriet for Landbrug og Skovbrug.

I projektet, der sigter mod at bruge netene, der skal ekstraheres som sekundære råmaterialer i industrien i stedet for at ødelægge dem i bortskaffelsesfaciliteterne, og til at bringe dem ind i økonomien, godkendte ministeriet for miljø og urbanisering "genbrug af plastik affald til økonomien i overensstemmelse med affaldskoder ". Spøgelsesnet, der vil blive produceret inden for Marmara Islands Ghost Networks Project, vil blive konverteret til genbrugsfirmaer og brugt til produktion af hvidevarer.

640 tusind tons spøgelsesnet efterlades hvert år til havene

Spøgelsesnetene, som fiskerne måtte falde i havet som et resultat af at fastgøre deres garn til klipperne i bunden af ​​havet, mens de fiskede, bevæger sig langs en lang afstand, driver med strømmen i årevis og jager alt i foran dem som en morder. De er ansvarlige for at dræbe millioner af dyr hvert år, såsom redskaber, hajer og havfugle, der fanger små fisk og tiltrækker deres rovdyr til området. Spøgelsesnet forårsager yderligere skade ved at vikle levende koraller, drukne rev og tiltrække parasitter og invasive arter til revmiljøer.

Ifølge data fra De Forenede Nationers fødevare- og landbrugsorganisation; Hvert år kommer 640 tusind tons spøgelsesnet ind i havene, og 100 meter spøgelsesnet forårsager mindst 300 havdyrs død.

Det akvatiske økosystem er truet

At bemærke, at plasten, der anvendes til produktion af redskaber, der skiller sig ud med deres robusthed, er en vigtig del af menneskelivet, påpegede Şenmak Makina bestyrelsesformand Hüseyin Semerci, at det kan tage mange år at opløse og forsvinde som følge af forkert og ubevidst brug af plast, der tilføjer værdi til menneskelivet på grund af deres overlegne træk, siger han, at det er for at forhindre, at plast bliver affald.

Om at de sigtede mod at bidrage til det fattige undervandsliv og fiskeriaktiviteter, sagde Semerci: ”Vi vil bidrage til det akvatiske økosystem ved at fjerne spøgelsesnet fra 25 punkter i Marmara Islands-regionen Balıkesir. Vi genbruger og genbruger netværksaffaldet, der skal fjernes fra at være affald. Med vores projekt vil vi både betale vores gæld til havet og være et eksempel. Ca. 40 tusind kvadratmeter netto, som vi opretter med vores Marmara Islands kunstige revprojekt, behandles i et genbrugsanlæg og behandles i en hvidvareproducent og omdannes til hvidevarer, som er en integreret del af vores daglige liv. " findes i beskrivelsen.

Semerci: "Projektet skal starte fra Marmarahavet og spredes over hele landet"

At bemærke, at der er et enormt bybelastning og transporttrafik i Marmara-regionen og Marmarahavet, som er vært for mere end 30 procent af landets befolkning, sagde Semerci, at spøgelsesnetværk forårsager alvorlig skade på fauna og flora ved at dække havbunden. Med fiskepopulationen ved vi ikke længere bare, at dette er et meget alvorligt spørgsmål, men vi lever også. Med vores projekt ønsker vi at skabe en national bevidsthed i den offentlige mening, startende fra Marmara-regionen. Spøgelsesnetene, der er blevet trukket i vores have i årevis og slagtet alle levende ting, udgør en alvorlig trussel mod vores have og befolkningen i arten, vi er kilden til dette problem, vi skal løse det. "

Marmara Islands Ghost Networks Project; Det drives af Balıkesir provinsielle direktorat for landbrug og skovbrug, sponsoreret af Şenmak Makina, med støtte fra Marmara Island Gündoğdu Village Development and Beautification Association.

Armin
sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar