TAV startede driften af ​​Almaty lufthavn

er begyndt at drive den tempererede lufthavn
er begyndt at drive den tempererede lufthavn

TAV Lufthavne overtog driften af ​​Almaty Lufthavn, den vigtigste indgangsport til Kasakhstan. TAV, der opererer 15 lufthavne i otte lande, vil fordoble kapaciteten i Almaty, et af de største centre for den moderne "Silk Road", med en investering på 200 millioner dollars.TAV Lufthavne overtog driften af ​​Almaty, den kommercielle hovedstad i Kasakhstan og lufthavnen med den travleste trafik. Konsortiet dannet af TAV og VPE Capital underskrev i maj 2020 for at købe Almaty lufthavn og tilhørende mad- og drikkevarer og brændstofvirksomheder. TAV har en andel på 85 procent i konsortiet.

Almaty ligger i den sydøstlige del af landet i centrum af projektet "Bælt og vej", der kaldes den moderne Silkevej. Halvdelen af ​​landets samlede passagertrafik passerer gennem Almaty Lufthavn.

TAV Airports CEO Sani Şener sagde, ”Vi er glade for at tilføje Kasakhstans Almaty lufthavn, som er en af ​​de største transitknudepunkter mellem Asien og Europa, til vores portefølje. Vi begyndte at betjene et af de vigtige stoppesteder på den moderne 'Silk Road', som blev etableret fra luften fra Asien til Europa og Afrika. Mens vi gennemgår en af ​​de mest alvorlige kriser i luftfartshistorien, er gennemførelsen af ​​dette projekt med udenlandsk finansiering også vigtig med hensyn til at demonstrere TAV's troværdighed.

Kasakhstan, det største land i Centralasien geografisk og økonomisk, har dybt rodfæstede forbindelser med Tyrkiet og en handelsvolumen på ca. 3 milliarder dollars. Vi mener, at vi vil yde et væsentligt bidrag til de kommercielle og turistmæssige forbindelser mellem Kasakhstan og Tyrkiet og økonomien i begge lande.

Vi er også stolte af følelsen af ​​at drive en lufthavn i de lande, hvor vores forfædre boede før deres migration til Anatolien, ved foden af ​​Altay og Tanrı-bjergene. Ved hjælp af vores 21 års erfaring inden for lufthavnskonstruktion og -styring vil vi gøre Almaty lufthavn til en af ​​de vigtigste lufthavne i regionen sammen med vores investerings- og marketingaktiviteter. sagde.

Lastcenter

Almaty Lufthavn, hjemmebase for landets luftfartsselskab Air Astana, betjente 2019 millioner passagerer i 13 med en stigning på 6,4 procent sammenlignet med året før. Lufthavnen, der betjente 2020 millioner passagerer i 3,6 på grund af pandemiske begrænsninger, afsluttede derimod året med overskud.

Bek Air, SCAT Airlines og Qazak Air bruger også lufthavnen som base. Turkish Airlines og Pegasus har regelmæssige direkteflyvninger mellem Istanbul og Almaty.

I 2019 organiserede 26 passager- og otte fragtflyselskaber flyrejser fra Almaty. Halvdelen af ​​passagertrafikken håndteres af Air Astana, mens THY tager førstepladsen i fragt.

Efter at have startet sine aktiviteter i 1935 er Almaty den travleste lufthavn i Centralasien med hensyn til trafik. Lufthavnen har to landingsbaner.

Ny terminalinvestering

Konsortiet betaler 365 millioner dollars for købet. I henhold til tilbagevenden til trafikken, der er berørt af pandemien, vil der blive betalt yderligere 50 millioner dollars i de kommende år.

TAV vil bygge en ny international terminal med en investering på ca. 200 millioner dollars. Den nye terminal er planlagt til at blive afsluttet og taget i brug inden for to til tre år. Med den nye terminal fordobles lufthavnens kapacitet og overstiger 14 millioner passagerer årligt.

International Finance Corporation (IFC) og Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD) yder finansiering til halvdelen af ​​aktiekøbssummen og hele den nye terminalinvestering. Finansieringsaftalen forventes underskrevet i tredje kvartal i år.

Centralasiens økonomiske centrum

Almaty, den tidligere hovedstad i Kasakhstan, producerer 20 procent af landets bruttonationalprodukt og er den største by med en befolkning på 2 millioner.

Med en samlet befolkning på 18,9 millioner er Kasakhstan det niende største land i verden med 2,7 millioner kvadratkilometer.

Tyrkiske statsborgere kan rejse til Kasakhstan uden visum i op til 30 dage.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar