Gule citroner, der slutter sig til Mersins offentlige transportflåde, bestod en prøvekørsel

Gule citroner sluttede sig til Mersins offentlige transportflåde bestået prøvekørslen
Gule citroner sluttede sig til Mersins offentlige transportflåde bestået prøvekørslen

En nøglefærdig ceremoni blev afholdt for det første parti på 87 køretøjer med 30 miljøvenlige CNG-køretøjer, som Mersin Metropolitan Municipality har erhvervet for at styrke sin flåde til offentlig transport og gøre det muligt for borgerne at rejse hurtigt, økonomisk og komfortabelt. Præsident Seçer, der modtog repræsentantnøglen ved ceremonien, tog rattet og foretog den første testkørsel af "Gule citroner". Borgmester Seçer sagde, at de betragter offentlig transport inden for socialkommunens rækkevidde, at de vil tilføje 100-120 flere køretøjer til flåden.

Borgmester Seçer, Mezitli borgmester Neşet Tarhan, MTSO bestyrelsesformand Ayhan Kızıltan, MTSO forsamlingspræsident Hamit Izol, Karsan General Manager Muzaffer Arpacıoğlu, Metropolitan kommunes bureaukrater, forsamlingsmedlemmer og repræsentanter for politiske partier deltog i overdragelsesceremonien i området for den gamle bus Station.

"Vi leder efter måder at transportere folk på den mest bekvemme, sikre, komfortable og overkommelige måde."

Tale ved den nøglefærdige ceremoni af 'Gule citroner', som vil tjene folket i Mersin med sloganet 'Citron til transport til Ayıla Gazoz', sagde præsident Seçer: Vi er sammen ved ceremonien for at tilføje vores nye CNG-busser, som vi ser som et træk til vores flåde. Siden den dag, vi tiltrådte, især Mersin-trafikproblemet, som er et integreret problem, der ikke kan betragtes uafhængigt af trafikproblemet. Ved hjælp af disse kommunale busser søger vi de mest komfortable, sikreste, mest komfortable og billigste måder at transportere folk fra dette sted til det andet i de nuværende Mersin-forhold med den første etape på 13.4 kilometer underjordisk jernbanesystem, som består af tre etaper, som vi udfører i morgen. Vores mål er at sikre, at vores folk kan transporteres i Mersins sommervarme, i det kølige, varme vejr om vinteren uden at blive koldt eller blive varmt. Til dette er det naturligvis det nyeste system, der er behov for moderne offentlige transportbiler. Selvfølgelig skal du betale en pris for dette. Vi leder efter måder at gøre dette på, ”sagde han.

"Vi vil købe et køretøj mere mellem 100-120 i alt"

Præsident Seçer sagde, at de vil købe 87-100 nye busser bortset fra de 120 busser, der for nylig vil blive føjet til flåden, "Vi vil købe yderligere 87-100 køretøjer i tillæg til de 120 nye køretøjer, vi vil erhverve . Vi opnår dette med de midler, der leveres af Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling. Der er opnået en låneaftale på 22 millioner euro. 7 millioner euro af dette vil være et tilskud, det skal betales i 10 år. I vores Mersin Metropolitan Council fik jeg denne lånoptagelsesmyndighed med støtte fra vores rådsmedlemmer, men nu foran præsidenten for republikken skal han underskrive, han skal medtage den i investeringsprogrammet. Senere skal vores finansminister Lütfi Elvan godkende dette. Vi venter på denne proces. Meget af vores tid er gået. Jeg håber, dette vil ske på meget kort tid, ”sagde han.

"Vi mødte vores 87 køretøjer med vores eget budget"

Præsident Seçer sagde, at den eksisterende flåde til offentlig transport skulle fornyes og talte om funktionerne i de købte busser. Seçer sagde følgende:

”Vi har i alt 263 køretøjer i vores flåde. 18 af disse er artikulerede og 205 er standardbiler. Disse opererer i centrum, andre i vores perifere distrikter. Vores flåde skal dog fornyes. I øjeblikket har vi en gennemsnitsalder på 26 køretøjer, hvoraf 160 er midibusser. Disse skal fornyes. På den ene side skal der åbnes nye ruter. Der er brug for nye værktøjer der. På den anden side er vi nødt til at forynge vores nuværende flåde. Vi dækkede 17 køretøjer med vores eget budget. Karsan firma udførte dette salg og produktion. Vi købte disse køb for et stykke tid siden. Ifølge tallene for den periode var de allerede passende tal, men nu er de blevet meget mere passende tal. Under normale omstændigheder havde vi købt 87 køretøjer, men vi krævede 73% jobforøgelse fra Karsan ved at bruge vores juridiske ret. De accepterede også denne anmodning, og vores 20 køretøjer var 73 leddelte, 10 standardtyper. Nu tilføjes 63 nye køretøjer til vores flåde med 75 standardbiler og 12 ledbiler. "

"Jeg ser offentlig transport inden for social kommune"

Borgmester Seçer understregede, at de betragter offentlig transport ikke som en kommerciel aktivitet, men som en socialkommunetjeneste, ”Desuden ønsker vi at have køretøjer på 8.5 meter. Nye værktøjer. Vi har den tilgængelig. Især i vores Tarsus-distrikt. På nogle ruter er vores passagergennemsnit meget lavt, men vi er nødt til at sætte køretøjer på de ruter, der opstår af nødvendighed. Jeg vil sige en sætning her, dette er ekstremt vigtigt; Jeg ser offentlig transport inden for socialkommunen. Offentlig transport skal ikke ses som en kommerciel aktivitet. Som borgmester ser vi dette som en tjeneste. Lad mig give de endelige tal lige nu; Med 2020-tal subsidierer vi som kommune 80 millioner TL i offentlig transport på en måde årligt. Så vi giver det ud af lommen. Jeg ønsker, at dette skal være kendt som sådan, ”sagde han.

”Vi køber i øjeblikket 56 køretøjer. Specifikation er under udarbejdelse "

Præsident Seçer sagde, at alle 87 køretøjer ankommer i september, at de begyndte at købe 56 køretøjer og sagde: ”Vores køretøjer på disse ruter er forældede. Det er spild af sind, så at sige. Store store busser bruger 100-40 liter diesel pr. 42 km. Faktisk bruger de gamle forældede, gamle køretøjer meget mere. Det er dyrt på grund af foringen. Vi køber i øjeblikket 56 køretøjer. Specifikationen er under udarbejdelse. Jeg håber, vi vil bringe dette til vores flåde under passende forhold. 87 køretøjer, 30 af dem er nu ankommet. Indtil den 19. maj kommer de resterende 43 stykker fra første etape. Ved du, vi øgede jobbet bagefter; den resterende del er indtil udgangen af ​​september. Med andre ord, 87 af vores køretøjer er partipartier, 30 i april, 43 i maj, og vores nytilkomne køretøjer, med andre ord 14 køretøjer mere i alt, vil slutte sig til vores flåde i september, ”sagde han.

"Vi vil købe 58 enheder på 8.5 meter"

Præsident Seçer tilføjede, at de vil gå til nye indkøb for at forny flåden, sagde: ”Vi vil købe 58 8.5 meter køretøjer, og så snart de er inkluderet i IBRD-investeringsprogrammet, er hans penge klar, og vi vil byde på ham . Jeg taler om Mersin i alt, vi vil have 350 køretøjer i vores flåde. Fordi vi trækker nogle gamle køretøjer eller køretøjer, der er udløbet af vores flåde. 270 af disse vil tjene i centrum, de andre vil fortsætte med at tjene i vores distrikter, ”sagde han.

"Vi får en årlig brændstofbesparelse på 87 millioner lire fra 10 køretøjer"

Understreger, at de vil give brændstofbesparelser på 87 millioner lira årligt med 10 nye køretøjer tilføjet til flåden, Seçer sagde: ”Hvis vi købte disse 87 køretøjer som diesel, ville vi have en ekstra 10 millioner lira-brændstofudgifter. Yderligere 10 millioner lira ville komme til vores årlige omkostninger. Vores brændstofforbrug har en betydelig plads i vores udgifter. Som med alle institutioner er energiomkostninger blandt de største udgifter for Mersin Metropolitan Municipality, især brændstof og elektricitet. Vi foretager også vigtige arbejder i denne henseende, ”sagde han.

"Der åbnes 7 nye linjer, vi giver 41 nye køretøjer til de nye linjer, der skal åbnes"

Borgmester Seçer mindede om, at bussenes farvepræference med sloganet "Soda Gazoz til transport" blev foretaget af borgerne i Mersin med spørgeskemaet. Seçer sagde, ”7 nye linjer vil blive åbnet, og vi giver 41 nye køretøjer til de linjer, der skal åbnes. Således vil tætheden af ​​de gamle linjer blive elimineret. Dette er vigtigt, det spørgsmål, vi modtager mest klager over, er passagertætheden på linjerne. Derfor påvirker dette negativt komforten i transporten. En af måderne at overvinde dem på er at øge antallet af køretøjer. Som en ny rute etablerer vi en forbindelse mellem Taş-bygningen og 2. ringvej og Kuyuluk med Mersin University og City Hospital, ”sagde han.

Metropolitans nye buscampusarbejde fortsætter

Borgmester Seçer understreger, at byggearbejdet på den nye buscampus fortsætter, ”I alt 404 busparkeringspladser, påfyldningsstationer for naturgas og fyringsolie, værksteder til vedligeholdelse af køretøjer samt et moderne transport- og campuscenter, der inkluderer en udsigtscenter, hvileområder og kontorer, til betjening af de kommunale busser. vi fortsætter byggeriet. Det bliver et smukt anlæg i Toroslar-regionen. Vi vil give vores by en meget passende og moderne campus på meget kort tid, ”sagde han.

"Vi har foretaget 51 smarte stop, siden vi tiltrådte"

Om, at smarte stop vil være udbredt i hele byen, og konceptstop er blevet etableret inden for denne ramme, fortsatte Seçer som følger:

”Vi har bygget 51 smarte stop, siden vi tiltrådte. 5 nye konceptstop, hvoraf 10 er i Tarsus, vil være i drift i de kommende dage. Det smarteste stop etableret i forummet blev taget i brug. Der er deaktiverede køretøjsenheder, telefonopladningsenheder, Wi-Fi, skærm til passagerinformation, fjernbetjening, lyd- og videoopkald ved stop. Vi udvider dem. Selvfølgelig er disse prøvekørsler. Vores indsats fortsætter med at øge antallet af smarte stop, selv de smarteste stop, i mange dele af byen. Dette sted er meget vigtigt; Vi skiftede til det smarte transportsystem. Mobilapplikation fra ulasim.mersin.bel.tr-adressen er meget snart, nu på vores smartphones. Disse vil blive taget i brug, det vil være meget hurtigere for os at få information i offentlig transport med disse applikationer, og det vil være en applikation, der sparer os tid. Et nyt bevægelsescenter er etableret i AMATEM-Soli-området. Søgningen efter et sted fortsætter nogle steder efter nye afgangssteder. "

"Held og lykke med vores citroner til Mersin"

Borgmester Seçer sagde, at alle enheder i Metropolitan Kommune arbejder flittigt på alle områder for Mersin og sagde: ”Vi prøver at gøre gode ting og gøre gode ting, men vi vil gøre meget bedre. Vi synes, at vores folk er det værd. Efter et stykke tid tager vi vores busser med på en rejse. Du har støttet os her. Held og lykke med vores citroner i Mersin ”.

Karsan General Manager Muzaffer Arpacıoğlu forklarede de tekniske egenskaber ved køretøjerne og sagde: ”I dag er vi alle sammen ved leveringsceremonien for de første 87 køretøjer i vores 30-køretøjsflåde. I betragtning af kravene fra det kommercielle team i vores kommune gjorde vi vores allerede teknologiske køretøjer endnu mere teknologiske. Vi udstyrede vores køretøj med kamerasystemer, bagkamera, kollisionssensorer og et klimaanlæg med høj kapacitet, så ingen ville besvime i denne varme, især baseret på dit motto. Vi har anvendt friskluftindtag klimaanlæg på vores køretøjer, både på førersiden og på passagersiden. Jeg ønsker dig alt det bedste af vores nye køretøjer, ”sagde han.

Efter talerne præsenterede Karsan General Manager Muzaffer Arpacıoğlu en nøglefærdig og plak til præsident Seçer som en repræsentation. Bagefter kom præsident Seçer bag rattet og fik oplysninger om køretøjerne fra firmaets embedsmænd. Ceremonien sluttede, efter at præsident Seçer tog et billede med chaufførerne med offentlig transport, og de 'gule citroner' gik på ekspeditionen med bifald.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar