Mitsubishi Electric udvikler radarbaseret kunstig intelligens til at forudsige tsunamier

mitsubishi udvikler radarbaseret kunstig intelligens til at forudsige elektriske tsunamier
mitsubishi udvikler radarbaseret kunstig intelligens til at forudsige elektriske tsunamier

Mitsubishi Electric udviklede i samarbejde med Japan Foundation for Support of Civil Engineering en kunstig intelligens-teknologi, der bruger radar-detekterede tsunamihastighedsdata til at forudsige oversvømmelsesdybder i kystområder.Ved hjælp af Mitsubishi Electrics MAISART-teknologi vil denne kunstige intelligens-teknologi producere nøjagtige forudsigelser i kun få sekunder efter at have opdaget en tsunami og vil støtte den hurtige gennemførelse af evakueringsplaner for at forhindre mulige katastrofer i kystområder.

MAISART estimerer oversvømmelsesdybden med en høj hitfrekvens umiddelbart efter, at en tsunami er opdaget.

Kunstig intelligens teknologi; Han lærer forholdet mellem tsunamihastighed og oversvømmelsesdybder ved hjælp af simuleringer af data som epicentret, graden og retningen af ​​fejludsving. Kunstig intelligens estimerer nøjagtigt oversvømmelsesdybder med en fejlmargin på ca. 1 meter.3 Estimationen foretages inden for få sekunder efter at radaren registrerer tsunamihastigheden og retningen. Takket være hurtig estimering vil det være muligt at forhindre eller reducere katastrofer som et resultat af hurtigere planlægning og implementering af evakueringer.

Resultater af simuleringsevalueringer ved hjælp af forskellige testmiljøer, der simulerer potentielle jordskælv i Nankai Trench

Evalueringer til dato har fokuseret på hypotetiske jordskælv ved Nankai-grøften, en større fejllinje, der løber omtrent nordøst / sydvest langs Japans kyst. Med den udviklede teknologi vil det være muligt at tage endnu et skridt og undersøge hypotetiske jordskælv i andre dele af Japan og arbejde på, hvordan tsunamier kan påvirke forskellige havne såvel som andre kyststrukturer og kommuner. Ud over forskydning af fejl vil undersøgelsen også undersøge tsunamier forårsaget af ubådsskred, som er meget vanskelige at forudsige med traditionelle metoder.

Som et jordskælvsland er Japan bekymret over den mulige skade, tsunamier kan forårsage kystområder. For at gennemføre effektive evakueringsforanstaltninger skal oversvømmelsesdybder estimeres hurtigt og præcist, før tsunamien når land. Med traditionelle metoder kan dybden af ​​oversvømmelsen estimeres på få minutter med en margin på tre meter, men den nye teknologi, der er udviklet af Mitsubishi Electric, producerer estimater på få sekunder og understøtter hurtig implementering af evakueringsplaner.

Nøjagtig estimering af oversvømmelsesdybder kræver viden om havoverfladestrømme over et bredt område. Mitsubishi Electric udviklede teknologien efter at have lært, at denne information kunne indsamles i et 50 km-område ved hjælp af en speciel radarenhed.4 Ved at kombinere den nye radarteknologi med Mitsubishi Electrics MAISART kunstige intelligens-teknologi blev det muligt at foretage nøjagtige forudsigelser af oversvømmelsen i bare et par sekunder.

Da den nye teknologi først blev udviklet, havde den brug for simulering af mulige tsunamiforhold (jordskælvscentre, fejlforskydningsgrad og retning osv.), Men kunstig intelligens lærte disse resultater over tid og begyndte at forudsige oversvømmelsesdybder med høj hastighed, når en reel tsunami blev opdaget.

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar