Rengøringsafhængighed starter i ungdomsårene

Afhængighed af rengøring begynder i ungdomsårene
Afhængighed af rengøring begynder i ungdomsårene

Klager som personens manglende evne til at rense, indre nød, når han ikke rengør, utilpashed og ikke er i stand til at have glæde af noget kan være tegn på rengøringsafhængighed. Eksperterne, der siger, at personen kun har det godt, når de rengøres, og denne situation er blevet en cyklus som rygning eller alkoholafhængighed, bemærker, at rengøringsafhængighed forekommer i unge aldre, især i ungdomsårene. Ifølge eksperter bør familier tage børns og unges besættelse af renlighed alvorligt.

Üsküdar University NPİSTANBUL Brain Hospital Psychiatrist Prof. Dr. Gül Eryılmaz foretog evalueringer om den stigende afhængighed af rengøring i dag.

At bemærke, at afhængigheden af ​​rengøring øges i dag, siger Prof. Dr. Gül Eryılmaz sagde, ”I dag er afhængigheden faktisk stigende. Denne situation kan være relateret til mange årsager såsom skiftende levevilkår og skiftende psykologiske forhold for mennesker. " sagde.

Hun føler sig kun god, når hun renser

Sagde, at rengøringsafhængighed ikke adskiller sig fra andre afhængigheder såsom alkohol eller cigaretter, siger Prof. Dr. Gül Eryılmaz siger, ”Afhængighed af rengøring, en persons manglende evne til at klare sig uden rengøring, når de ikke renser, har de klager som indre nød, utilpashed og ikke at kunne nyde noget. Det er tilstanden af ​​at føle sig godt og kun glæde, når en person renser. Denne cyklus øges gradvist i rengøringsafhængighed og infiltrerer alle livets områder. Fordi overalt, hvor du går, vil der være en indre nød og et ønske om at rense. Denne situation giver en person en fornøjelse ligesom at ryge og drikke alkohol. Efter denne fornøjelse er der behov for at vente i kort tid og rense igen. Dette adskiller sig ikke fra alkoholafhængighed eller anden afhængighed. Fordi i andre afhængigheder, når det ønskede ikke tages, fremkommer en proces i form af en indre nød, en spænding, tildeling af penge til at købe, hvis det er nødvendigt, forlader sit sociale liv, familie, job, dvs. næsten ofre sig selv. . han snakkede.

Afhængighedscyklus forekommer også i rengøringsafhængighed

Om, at den cyklus, der opstår i andre afhængigheder, også har erfaring med rengøringsafhængighed, fortæller Prof. Dr. Om, at afhængighed er en hjernesygdom, sagde Gül Eryılmaz:

”Efter at have taget stoffet, er der en cyklus med glæde i kort tid, en ventetid efter kort tid med glæde, og behovet for at tage stoffet igen og glæden taget fra det. Kort sagt kan dette kaldes afhængighedscyklus. I afhængighed har personen en undskyldning for at tage stoffer eller tage stoffer. Afhængighed er en hjernesygdom. Ligesom skjoldbruskkirtlen er en sygdom i skjoldbruskkirtlen; afhængighed er også en hjernesygdom. Derfor, hvis personen giver et løfte, sværger og siger, at det ikke vil ske igen, vil trioden ikke være godt for afhængighed. Uanset hvor motiveret personen er, gentages denne cyklus, når de ikke ved, hvordan man behandler denne hjernesygdom eller ser, at det er en hjernesygdom. Personen vender tilbage til begyndelsen igen ved at bruge noget som en undskyldning, og cyklussen starter fra starten. Rengøringsafhængighed er ikke forskellig fra dette. "

Prof. Dr. Gül Eryılmaz erklærede, at mange forskellige typer afhængighed opstod i dag og opførte dem som træningsafhængighed, madafhængighed, spilafhængighed, forholdsafhængighed og partnerafhængighed.

Nydelse og glæde blandes i rengøringsafhængighed

At bemærke, at hjernen i rengøringsafhængighed som i andre afhængigheder konstant har travlt med rengøring. Dr. Gül Eryılmaz sagde: ”Når der kommer en rengøringsanmodning, er der en kortvarig lettelse ligesom indtagelse af alkohol eller stof, og så fortsætter den lignende cyklus. Især i rengøringsafhængighed forveksler hjernen glæde med glæde. Fornøjelse er kortvarig, god for hjernen, et klik over fornøjelse, men kortvarig. Langsigtet mellemlang sigt klarer sig ikke godt. På den anden side er fornøjelse en tilstand, der er meget bedre og permanent, varer i lang tid, forårsager positiv udskillelse af nogle kemikalier i hjernen, men afhængighed nydes ikke, men nydes. Det er det samme med rengøringsafhængighed. " sagde.

Det forekommer i en ung alder

Om, at rengøringsafhængighed normalt forekommer i en ung alder, prof. Dr. Gül Eryılmaz sagde, ”Nylige undersøgelser viser, at det er opstået siden ungdomsårene. Når vi ser på frekvensen, kan vi sige en sats på 1-4%. Når vi ser på psykiatriske sygdomme, dækker det en meget vigtig gruppe. " sagde.

Rensning af afhængighed påvirker personens liv negativt

Om, at den pandemiperiode, vi befinder os i, har skabt negative forhold, især for rengøringsafhængighed, siger Prof. Dr. Gül Eryılmaz sagde, ”Først og fremmest befinder vi os i en periode, der ikke er psykologisk godt for denne afhængighed. Rengøringsafhængighed kan forekomme efter tab af en elsket, seksuelt traume og en intens stressende periode. Rensning starter meget langsomt i starten, men gradvist er hjernen så afslappet fra den modtagne glæde, at den elsker så meget, at den begynder at øge dette beløb. Det øges så meget, at personen ikke længere kan forlade huset. En af mine patienter vågnede kl. 8 for at gå på arbejde kl. 3. Han rensede først køleskabet og gik derefter på arbejde. Selvom han gik på arbejde, kunne han ikke få effektivitet fra arbejde. Derfor er det en situation, der påvirker menneskeliv meget. " han snakkede.

Det er en familiesygdom

Om, at rengøringsafhængighed ikke kun vedrører den person, men også hans familie og umiddelbare omgivelser, fortæller Prof. Dr. Gül Eryılmaz sagde: ”Hvis du er forælder, påvirkes din kommunikation med børnene, din kommunikation med din ægtefælle påvirkes. På den ene side, hvis man ser på det, er det faktisk en familiesygdom. Som med al afhængighed kan rengøringsafhængighed starte hos en person først, næsten som stråling, men det påvirker hele familien. Familie, især unge og ægtefæller, bliver også syg i denne forstand og ved undertiden ikke hvad de skal gøre. Først hjalp de noget med gode hensigter, men efter et stykke tid begynder vrede som 'Dette forstår ikke, vil ikke, han gør det med vilje, han vælger ikke os, han foretrækker det' og efter et stykke tid personen begynder at blive ensom. Familier begynder også at blive ensomme. " han snakkede.

Rengøringsafhængighed læres af forældre

Om at rengøringsafhængighed for det meste forekommer i ungdommen, fortæller Prof. Dr. Gül Eryılmaz sagde, ”Hvilken slags forhold har barndommen specielt med hensyn til disse afhængigheder? Barndomstraumer eller barndomsindlæring kan være effektive. Hvis der er noget, som din mor eller far tilskriver overdreven renlighed, værdsætter du også renlighed. Fordi børn ubevidst lærer denne adfærd fra underbevidstheden. Efter et stykke tid lærer børn, at det er vigtigt at være ren, at det at være sundt er sundt og at det at være snavset er usundt. Så de køber modeller. Naturligvis bliver genetisk disposition også en vigtig faktor. " sagde.

Perioden med intens konkurrence kan også være effektiv.

At bemærke, at den alder, vi er i, også er effektiv i starten af ​​rengøringsafhængighed, siger Prof. Dr. Gül Eryılmaz sagde, ”Vi er i en periode med intens konkurrence og en succesorienteret læringsmodel. Derfor kan vi tale om mobning af unge. Der er endda mobning af børn, ikke unge. For hvis du går til de parker, hvor tre eller fire-årige går og foretager en fjernobservation, kan du se, at børnene virkelig er dårlige over for hinanden. Med andre ord er de meget traumatiseret under disse forhold. Rengøring er meget bedre for folk. Fordi der på den ene side også er en psykogen side ved rengøring, idet man mener, at det rydder alt, hvad der kommer fra at rense hjernen. Der er også en sådan opfattelse af sindet mod renlighed. Derfor ser det det også som en kur, men alt har en dosis. Generelt i kulturer som vores er rengøring også en favorit ting. Det kommer fra tro, og det er en dyrebar ting, men igen er der en situation relateret til dosis. Når teenagers besættelse af renlighed begynder, kan forældre i første omgang lide det. Det belønnes for at være pænt og rent. Denne adfærd hos personen forstærkes således mere. I sådanne tilfælde er forældrenes ansvar imidlertid at følge denne situation. Hvis det stiger, skal det siges, at de har pligt til at have information om dette emne, at blive oplyst og at få hjælp, hvis det er nødvendigt. " advarede.

Forsøg ikke at påtvinge folk

Under henvisning til det faktum, at begrebet rengøring i rengøringsafhængighed er "en rengøring forkert kodet af sindet", fortæller Prof. Dr. Gül Eryılmaz sagde, ”Fordi denne rengøring ikke er en rengøring udført på et bestemt tidspunkt. Det har intet at gøre med virkeligheden. Det er en slags fantasivirkelighed. Hjernen accepterer det bare ikke og begynder at vaske det igen og igen, og det får også glæde af det. Så det adskiller sig ikke fra en afhængighed. Alkoholmisbrugere ved også, at dette er unormalt, men de drikker det igen og igen. Der er heller ikke brug for at overtale personen til rengøringsafhængighed. Personen skal behandles. " sagde.

Afhængighedsbehandling har tre vigtige søjler

At bemærke, at der er en tredobbelt trivet i afhængighedsbehandling, prof. Dr. Gül Eryılmaz sagde, ”Det første skridt er at evaluere sygdommen godt biologisk. For hvis vi kan opdage nogle netværk og kemikalier i hjernen godt, er det nødvendigt at udføre den specifikke behandling godt. Det andet ben har brug for en god psykoterapi. Familien har også brug for en god psykoterapi. Fordi hvordan familien opfører sig, hvad man skal gøre eller ikke at gøre, har lige så stor værdi som medicin. På den tredje fod taler vi om behandlingen, der spredes over flere år, startende fra den periode, hvor personen er delvis godt, efter de perioder, hvor han har det godt og meget bedre. " sagde.

Pas på barnets rengøringsafhængighed

Prof. Dr. Gül Eryılmaz opregnede også sine anbefalinger til familier som følger: ”Familier bør helt sikkert få hjælp, være opmærksomme på dette emne eller læse om det, når der er en situation relateret til rengøring, især hos unge. For når en afhængighed ignoreres, åbner den døren for anden afhængighed. Både angst og besættelse kan åbne døren for anden afhængighed. Så det er nyttigt at være forsigtig. " sagde.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar