723 år gammel Çobandede Bridge blænder med sin første dags herlighed

cobandede bro blænder med sin første dags herlighed
cobandede bro blænder med sin første dags herlighed

Den 5-årige Çobandede-bro, en af ​​Tyrkiets ældste 723 broer bygget på den historiske Silkevej i Erzurum, blænder med sin første dags ære. Kun fodtrafik er tilladt på broen, som er lukket for køretøjstrafik.

Çobandede Bridge er den historiske bro over Aras-floden i Köprüköy-distriktet i Erzurum. Broen blev bygget i slutningen af ​​det 13. århundrede af Emir Coban Salduz, Ilkhanianernes vizier. Den historiske bro, som er en af ​​de vigtige strukturer i perioden, bruges ikke i dag, fordi den er under beskyttelse og er blevet restaureret.

Broen er i regionen, hvor Bingöl Stream og Pasinler Stream slutter sig sammen til Aras-floden. Det er i Aras-flodbassinet.

Da indskriften på broen er blevet beskadiget, er det ikke klart, hvem der byggede broen. Det blev bygget med 7 buer i Ilkhanianernes tid. Broen udsættes for oversvømmelser i august, når strømningshastigheden når sit højeste niveau i Aras-floden og Hasankale-åer. Under en oversvømmelse i 1729 blev broen beskadiget og repareret. I 1872, igen på grund af en oversvømmelse, blev en af ​​buerne ødelagt og repareret og lukket helt. 6 bælteøjne har overlevet til i dag.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar