Hvad er bremsesystemerne og køretøjstyperne?

Hvad er bremsesystemerne og køretøjstyperne
Hvad er bremsesystemerne og køretøjstyperne

Bilsikkerhed og teknologier har vist store forbedringer, især i de senere år. Køretøjerne og kabinedelene på køretøjerne styrkes, airbags bliver standard, og der tilføjes forskellige sikkerhedselementer til køretøjerne. Bremsesystemer, som er en kritisk del af disse systemer, forhindrer mulige kollisioner og ulykker og beskytter både os og andre chauffører og fodgængere i trafikken.

Derfor vil vi i denne artikel undersøge bremsesystemerne i køretøjer og se på deres typer. Men først og fremmest, hvad er bilbremsesystemet, lad os starte derfra, hvis du ønsker det.

Hvad er bremsesystemet?

Bremse henviser til den mekanisme, der bruges til at reducere hastigheden på et køretøj eller stoppe dets bevægelse. Bremsesystemer definerer derimod systemer, der mest bruges i motorkøretøjer og har mere komplekse strukturer.

Denne mekanisme til at bremse eller stoppe køretøjet bør ikke være svag, fordi et svagt bremsesystem ikke er nok til at bremse køretøjet sikkert. Under konstruktionen af ​​dette system tages der højde for køretøjets tilstand, og bremsesystemet føjes til køretøjet på den mest passende og afbalancerede måde.

I primitive og gamle bremsesystemer, når du trykker din fod på bremsepedalen, blev hjulene låst ved hjælp af skiver. Imidlertid anvendes moderne bremsesystemer i nutidens biler, og takket være disse systemer forsøges det at forhindre situationer som at køretøjerne smides, låses eller vælter.

Så hvordan fungerer bremsesystemerne i biler? Lad os undersøge det sammen.

Hvordan fungerer bilbremsesystemer?

Jo stærkere og mere afbalanceret bremsesystemerne i køretøjerne er, desto sikrere er køretøjerne. Forskellige systemer bruges sammen for at give denne sikkerhed i moderne køretøjer, der bruges i dag.

Men dybest set ændres placeringen af ​​hydraulikvæsken i systemet, når der trykkes på bremsepedalen, og denne ændring overføres til bremseskiverne ved hjælp af et stempel. Effekten af ​​friktionskraften på disken får også køretøjet til at bremse og stoppe.

Jo mere kraft der påføres, jo mere tryk bremseskiverne udsættes for, og jo langsommere drejer hjulet. Skivebremser er for det meste placeret foran på køretøjer, men skivebremser findes på alle fire hjul. Men hvor bremserne er af største vigtighed, er forrest. Fordi bremsning bedst udføres af forhjulene, og bremseeffekten mærkes hovedsageligt på forhjulene.

I henhold til arbejdsprincippet for bremsesystemer kan vi gå videre til typerne af bremsesystemer.

Typer af bremsesystemer

Bremsesystemer og typer; varierer alt efter køretøjernes model, størrelse eller egenskaber. De mest anvendte bremsesystemer i dag er som følger:

● Hydraulisk bremsesystem

Den hydrauliske bremse anvender hydraulisk olietryk, mens køretøjet kører bremsesystemet. Funktionsprincippet for dette system er ret simpelt. Når bremsen trykkes, bevæger stemplet sig, og kaliberne lukkes med olietrykket i den hydrauliske mekanisme.

Når tykkelsen er lukket, klæber bremseklodser og skiver på hjulene til hinanden. På denne måde sænker eller stopper køretøjet.

● Luftbremsesystem

Luftbremsesystemer bruges ofte i køretøjer kaldet tunge køretøjer eller tunge erhvervskøretøjer. Dette system fungerer med en enhed kaldet en luftkompressor, og luften frigøres, når bremsen trykkes ned. Evakueringen af ​​luften muliggør bremsning.

Når olien løber tør i hydrauliske bremsesystemer, er det ikke muligt at bremse. Dette er dog ikke tilfældet med luftbremsesystemer. I dette system forsøger køretøjet at stoppe, når luften er tom.

ABS-bremsesystem

ABS-bremsesystemet, der bruges som "Anti-lock Braking System" på engelsk og "Anti-Lock Braking System" på tyrkisk, forhindrer hjulene i køretøjerne i at låse under pludselig bremsning.

Dette bremsesystem, som blev opfundet for at forhindre, at hydrauliske bremser låser køretøjets hjul, er beregnet til at give styringskontrol. Dette system drejer et hjul mindre end de andre eller aktiveres, når det ene hjul ikke drejer, hvilket reducerer bremsningen på det hjul.

● ASR-bremsesystem

ASR-bremsesystemet er et system udviklet til at forhindre køretøjet i at dreje rundt. ASR, som betyder "Anti Skid System", fungerer sammen med ABS-systemet og aktiveres, når køretøjet begynder at dreje.

ESP-system

"Elektronisk stabilitetsprogram" eller kort tid ESP-bremsesystemet er et system udviklet til at forhindre køretøjet i at glide. Dette system fungerer dog i overensstemmelse med ABS- og ASR-systemer. Dette system, der følger førernes bevægelser, aktiveres i tilfælde af ustabilitet eller udskridning og sikrer, at køretøjet forbliver sikkert på vejen.

● EBD-system

EBD-systemet, der står for "Electronic Brake Force Distribution" på engelsk og oversat til tyrkisk som "Electronic Brake Force Distribution System", tjener til at udligne effektfordelingen i de bageste og forreste bremser. Under normale forhold, når man bremser, styrer køretøjet bagfra og foran. Takket være EBD-systemet reguleres styrken af ​​køretøjets bremser, og den bageste del nærmer sig jorden.

● BAS-system

BAS-systemet er et system, der aktiveres i nødstilfælde. Dette system, der har til formål at give førere tid under pludselig bremsning, hjælper med at reagere, selvom der påføres et lavt tryk på bremsen.

● Magnetisk bremsesystem

Magnetisk bremsesystem, også kendt som motorbremse, er det generelle navn på decelerationskræfterne i køretøjet. Motoren begynder at bremse, når gaspedalen slippes og stopper efter et stykke tid på grund af disse decelerationskræfter.

● MSR-system

MSR-system er en forkortelse af "Engine Brake Regulation System". Dette system forsøger at forhindre køretøjet i at glide på glatte overflader.

● Hill Start Support System

Hild Holder, også kendt som "Hill Start Assist System", er det generelle navn på bremsesystemet, der forhindrer køretøjet i at glide i en skråning eller en skråning. Når du vil starte dit køretøj i en skråning eller på en skråning, anvender Hild Holder-systemet bremserne på køretøjets koblingsindgrebspunkt. Når du trykker på gassen, ophører bremsningen, og dit køretøj bevæger sig sikkert.

EPB-system

I EPB-systemet, også kaldet "Elektronisk parkeringsbremse", er bilens og motorens bremsekaliber forbundet. Dette system er specielt udviklet til personbiler. Det bruges til at holde køretøjet stabilt på lige veje og ramper.

EPB-systemet bruges traditionelt som parkeringsbremse og aktiveres ofte med en knap på konsollen. Dette system erstatter dybest set håndbremsen.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar