Er overdreven offer et psykologisk problem?

Er overdreven altruisme et psykologisk problem
Er overdreven altruisme et psykologisk problem

Psykiater / Psykoterapeut Asst. Assoc. Dr. Rıdvan Üney gav oplysninger om emnet. Offer betyder at opgive sine egne interesser for et formål eller for alt, hvad der ønskes opnået.

Ofre; Det har forskellige betydninger med hensyn til at gøre og gøre. Vi har bragt forskellige ofre i vores liv. Vi ofrer for vores forældre, for vores børn, for vores ægtefælle, for vores søskende, for vores slægtninge, for vores ven, for vores job, for vores land, for vores chef. At lave altruisme giver folk tilfredshed og får dig til at føle dig godt. Men hvor meget af dette der er godt for os, hvor meget af det generer os, det er det største problem.

Uanset hvem offeret er til, hvis det er over et bestemt niveau, hvis det er ubegrænset, gør det ondt for den person, der gør det. Fordi man er nødt til at opgive sine egne interesser for andres interesser. Vi ofrer for vores børn fra fødslen. Når han er syg, sover vi ikke til morgenen, vi udsætter vores egne måltider for at fodre ham, vi opgiver vores egne behov for skolebehov. Dette er naturlige og sunde situationer. Vi er ligeglade med os selv, mens vi bringer disse ofre. Når vi ser de positive resultater af disse, betyder det faktisk ikke noget.

Folk vænner sig ofte til at trøste. Derfor, når overdreven offer bringes, vil den anden part ikke længere bekymre sig om det. Han finder det ikke værdifuldt. På trods af dette giver altruisten ikke op på dette. Han forstyrrer sit eget arbejde for andre. Han kan aldrig afslutte sit arbejde. Nogle gange bemærkes denne situation af andre og misbruges.

På trods af alt dette er grunden til, at man ofrer, overdreven angst, intens frygt, tvangstanker og ekstrem anger.

Overdreven ofring ses i nogle psykologiske og psykiatriske lidelser. I en besættelse eller angstlidelse mener personen, at hvis de ikke bringer et offer, vil der ske noget dårligt for dem eller deres kære, at nogen vil være syg eller dø. Selvom han finder denne situation absurd, kan han ikke forhindre hans tænkning. Han føler en dyb anger. Han fortsætter med at ofre for at komme ud af denne situation. Hans liv bliver sværere og mere kompliceret.

Ikke alle ofre er et problem. Men hvis personen er alt for selvopofrende og ikke kan forhindre dette, hvis denne situation påvirker hans / hendes liv, vil det få hans liv lettere at få psykologisk eller psykiatrisk støtte.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar