Hovedstadens borgere får moderne busser efter 8 år

kapitalister får deres nye bus efter år
kapitalister får deres nye bus efter år

Den insisterende kamp fra Ankara Metropolitan borgmester Mansur Yavaş for køb af en ny bus til Başkent har givet resultater. Efter afslutningen af ​​to-trins udbudsprocessen for køb af nye busser blev underskrifter underskrevet med de virksomheder, der vandt udbuddet. Yavaş, der deltog i kontraktunderskrivelsesceremonien og gav den gode nyhed, at der vil blive købt 19 nye busser ud over antallet af busser, der skal købes i overensstemmelse med lånebeløbet, sagde: ”Vores Ankara vil have moderne busser, der passer til alderen ”.

Ankara Metropolitan borgmester Mansur Yavaşs insisterende kamp for køb af nye busser har givet resultater og understregede ved enhver lejlighed, at det sidste buskøb i hovedstaden blev realiseret i 2013, og at de eksisterende busser i drift er dobbelt så gamle som verden. Efter modtagelsen af ​​pristilbud med det sidste udbud den 9. april 2021 blev der underskrevet kontrakter med de vindende virksomheder.

Underskrivelsesceremonien afholdt i Metropolitan Municipality Conference Hall; Ankara Metropolitan Kommune Borgmester Mansur Yavaş, EGO General Manager Nihat Alkaş, Mercedes Benz-Türk A.Ş Administrerende direktør Süer İsmail Sülün, Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. General Manager Serdar Görgöç og ASKİ General Manager Erdoğan Öztürk, Metropolitan Kommunes generalsekretær Reşit Serhat Taşkınsu, Ankara stedfortrædere, ABB forsamlingsgruppens vicepræsidenter og medlemmer, bureaukrater og politiske partirepræsentanter.

SLOW: "VORES PRIORITET ER MENNESKELIG"

Yavaş, som startede sin tale med at sige "I tråd med vores principper passerer vi endnu et trin i vejen for at betjene offentligheden" angående buskøbsprocessen inden underskrivelsesceremonien sagde:

”Da vi tiltrådte, stødte vi på et skævt billede. Mens befolkningen i Ankara er steget med 2013 procent siden 12, er antallet af aktive køretøjer inden for Generaldirektoratet for EGO faldet med 21 procent. Hvis ressourcerne blev brugt til fordel for offentlig transport, ville både vores landsmænds transportproblemer falde, og vores busflåde ville blive udvidet og fornyet. Vi siger altid, og vi vil fortsætte med at sige: Vores prioritet er menneskelig ... Hvordan kan vi gøre ham fredelig, hans liv lettere, hvordan øger vi hans velfærd, hvordan beskytter vi hans helbred, hvordan beskytter vi naturen, mens vi tjener, og hvordan gør vi tjener vi uden forskelsbehandling? vi tænker. "

ANTAL BUSSER, DER SKAL TAGES, ER 301

Borgmester Yavaş sagde information om de busser, der skulle leveres, og forklarede, at der er mulighed for at købe yderligere 19 nye busser under udbudsprocessen:

”Når processen er afsluttet, tilføjer vi 168 busser, hvoraf 273 er leddrevne, og 28 dieselbusser, der drives af naturgas, til vores flåde med offentlig transport. For det første meddelte vi, at vi i alt ville købe 282 busser. Som et resultat af al denne gennemsigtighedspraksis vil jeg gerne give folket i Ankara følgende gode nyheder. I tråd med vores lånebeløb steg antallet af nye busser, der skal købes, med 19 til 301. Ud over disse, når vi beregner 3 elektrisk drevne busser, 51 midibusser og 22 busser, som vores BELKA-firma vil konvertere fra diesel til elektrisk med sine egne midler, vil 377 køretøjer være tilgængelige for befolkningen i Ankara. Efter fremstillings- og leveringsprocesserne, der finder sted mellem ca. 6 måneder og 1 år, vil vores Ankara have moderne busser, der er egnede til alderen. "

FARVE OG DESIGN BESTEMMES AF BORGERE

Borgmester Yavaş sagde, at de udvendige design af de nye busser vil blive bestemt af stemningerne fra Ankara-beboerne i overensstemmelse med deltagelsesprincippet, ”Vi vil bestemme den endelige version af de udvendige påklædningsdesign sammen med vores medborgere. Designene åbnes for undersøgelsen, og vi, som beboere i Ankara, beslutter sammen om farven og designet på vores busser, ”sagde han.

ALKAŞ: "VI FORTSÆTTER AT ARBEJDE FOR AT FORØGE VORES SERVICEKVALITET"

EGOs generaldirektør Nihat Alkaş, der sagde: "Vi har lavet alsidige forsknings- og projektundersøgelser for at ændre skæbnen for en by, hvor busser ikke er købt i mange år under hensyntagen til vores eksisterende muligheder," foretog følgende evalueringer på underskrivelsesceremonien:

”Til sidst startede vi forhandlinger med Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD). På meget kort tid besluttede vi at købe 90 (282 CNG, 254 diesel) busser, hvoraf 28% er naturgas (CNG), og at bygge 2 naturgas (CNG) tankstationer. Vi anmodede om et lån fra EBRD til 57 millioner euro i ekstern finansiering. Det er aftalt som en 2-årig periode med en 10-årig afdragsfri periode. Det er muligt at sige, at det er et meget passende lån med hensyn til modenhed, rente og grænse modtaget på det internationale marked. Det var ikke muligt at få et lån fra en indenlandsk bank med disse vilkår og priser. En anden grund til, at vi valgte dette lån, var, at det var muligt at bruge tilskud til nogle projekter. Nogle af disse tilskud er faktisk blevet brugt, og resten vil blive brugt udelukkende i processen. Vi arbejder på at øge vores servicekvalitet, og vi vil fortsætte med at arbejde med al vores styrke fra nu af. "

"VI VIL LEVERE KØRETØJER SOM KORT TID"

Mercedes Benz-Türk A.Ş. Chief Executive Officer Süer İsmail Sülün sagde, at Mercedes Benz-Türk A.Ş. administrerende direktør Süer İsmail Sülün ønskede, at kontrakten var til gavn for befolkningen i Ankara, ”Vores pligt starter fra i dag. Jeg håber, vi leverer disse busser på meget kortere tid end de datoer, du viser. At sige "Tak til alle dem, der bidrog", Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. General Manager Serdar Görgöç sagde, ”Vi følger nøje Ankara Metropolitan Kommunes kamp for at yde bedre service. Vi er meget glade for at have et sådant bidrag som industriister. Vi vil se, at vores køretøjer skal bygges så hurtigt som muligt og sættes i tjeneste for befolkningen i Ankara, som vores præsident sagde: "Vi ønsker at se dem levere effektiv, nyttig og miljøvenlig service."

Efter indlæggene anførte borgmester i Ankara Metropolitan Kommune Mansur Yavaş, EGOs generaldirektør Nihat Alkaş, Mercedes Benz-Türk A.Ş Administrerende direktør Süer İsmail Sülün og Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. General Manager Serdar Görgöç underskrev kontrakten om at bringe Başkent til sine nye busser.

I ALT TJENES 377 BUSSER TIL ANKARA

Ankara Metropolitan Municipality har i alt 2022 nye og 168 konverterede elektriske busser, herunder 105 leddrevne naturgas, 28 naturgas solo, 51 leddrevne diesel, 3 midibusser købes fra DMO, 355 elektriske busser med EU-tilskud for at lette offentlig transport i hovedstaden. sigter mod at tilføje til den offentlige transportflåde.

Under bestemmelsen af ​​bussernes egenskaber blev sikkerhed og komfort prioriteret. De nye busser vil være egnede til transport af cykler med passagerinformationssystem, panikknap, sporingssystem til køretøjer, velegnet til ældre, gravide og handicappede, sikkerhed og kamerasystemer.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar