Gulfarvede tænder forhindrer griner!

gulfarvede tænder forhindrer griner
gulfarvede tænder forhindrer griner

Tandlæge Burcu Cebeci Yıldızhan gav oplysninger om emnet. Det er unikt for personen som tandfarve, øjenfarve og hårfarve. Forholdet mellem elementerne i tanden og hinanden bestemmer tandens farve. Emaljeoverfladen har en lille perforeret struktur, der er usynlig for øjet. Af denne grund kan tandens naturlige farve ændre sig over tid ved at blive påvirket af eksterne faktorer.

  • Den største faktor, der forårsager gulfarvning af tænderne, er rygning og tobaksbrug. Nikotin og tjære i tobak indeholder kemikalier, der kan forårsage gulfarvning af tænderne.
  • En anden vigtig årsag til gulfarvede tænder er mad og drikke. Stort forbrug af produkter som kaffe, te, cola med højt indhold af sukker og syre forårsager gulfarvning af tænderne.
  • Utilstrækkelig tandpleje og forsømmelse af brugen af ​​tandtråd forårsager pletproduktion på tænderne. Pladen akkumuleret i tænderne forårsager således misfarvning af tænderne.
  • Selvom det gavner tænderne ved at forhindre tandforfald, kan fluorescens (tandpasta, drikkevand) forårsaget af store mængder fluor forårsage pletter på tænderne.
  • Af genetiske årsager kan en permanent gulsot ses i tænderne. Med stigende alder bliver tandlaget tyndere over tid og forårsager gulfarvning af tænderne.

Hvor lang tid varer tandblegningseffekten?Virkningen af ​​tandblegning varierer normalt mellem 1-2 år. Hvis du ikke ryger stærkt og ikke spiser for meget mad, der farver tænderne, vil denne periode være længere.

Desuden kan perioden forlænges, hvis den hvidblegningsprocedure, der udføres i klinikken, understøttes af hvidblegningsproceduren derhjemme hver 3-6 måned.

Kan enhver patient anvende hvidt?

Blegemidler er materialer, der er effektive på tandens øverste lag, emaljen, og som ikke beskadiger emaljen. Hvis vævet under emaljen, kaldet dentin, af en eller anden grund er blevet eksponeret i tanden, skal dette område enten være dækket med fyld eller isoleret af lægen.

Blegemiddel bør aldrig påføres dentinvæv. Det er ikke altid muligt for patienten at bemærke det eroderede emaljevæv og det nye dentinvæv. Hvis patienten bruger blegeprodukter på markederne uden at konsultere lægen, og dentinen udsættes for, kan han blive ansat med en tandfølsomhed, der ikke forsvinder.

Af denne grund bør kridtningsmidler anvendes under tandlægenes kontrol.

Efter blegning er det fordelagtigt at holde sig væk fra fødevarer, der kan farve tænderne som te, kaffe, cigaretter, rødvin, kirsebærsaft. At være opmærksom på generel oral pleje forhindrer også gentagelse af misfarvning.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar