Hvor og hvordan skal man gå til Huber Mansion? Hvornår blev Huber Mansion bygget?

Hvor er huber kosku, og hvordan man kommer derhen, hvornår var huber kosku
Hvor er huber kosku, og hvordan man kommer derhen, hvornår var huber kosku

Huber Mansion ligger på Rumeli-siden af ​​Bosporus syd for Tarabya-bugten og på vejen Yeniköy-Tarabya. Den har en lund på ca. 64.000 kvadratmeter, der dækker hele skråningen, der går ned til Bosporus. Huber Mansion er faktisk et palæ bestående af en stor lade og en vogn, tjenerbolig, to små hytter og et drivhus uden for hovedbygningen. Det har været brugt som præsidentens palæ for Republikken Tyrkiet siden 1985.

Efter Florya Sea Mansion, som Atatürk havde bygget i 1935, blev ubrugelig og blev overført til de nationale paladser, var der behov for et nyt sted for præsidenterne i Istanbul.

Tarabya-campus, som blev tildelt formandskabet i 1985, og som er en af ​​de mest spektakulære palæer i Bosporus med dets arkitektur og historie, ligger i Tarabya Campus, som blev brugt til at imødekomme dette behov.

Efter den delvise renovering af Huber Mansion mellem 1986-1988 brugte 7. præsident Kenan Evren dette palæ i to måneder om sommeren. Opførelsen af ​​en pool i den historiske have (1987), opførelsen af ​​et personalehus med 20 lejligheder og en servicebygning til 150-personers militærpoliti og tjenere (1988) er inden for anvendelsesområdet for disse regler.

Ud over behovene i sommerboliger og arbejdskontorer, formandskabets erhvervelse af et unikt bygningskompleks, der inkluderer grundlæggende og supplerende rum, hvor udenlandske statsoverhoveder vil være vært, og store receptioner vil blive afholdt, går tilbage til en periode med intenst arbejde mellem 1993 og 2000.

I genoprettelsesprocessen, der startede med instruktioner fra 9. præsident Süleyman Demirel, havde det til formål at beskytte landets historiske, kulturelle og naturlige værdier, at designe og implementere nye bygninger, der er miljøvenlige og værdig formandskabet uden at overskride den eksisterende bygningstæthed. Til disse formål i præsidentens Tarabya Mansion Campus;

Opførelsen af ​​komplekset bestående af præsidentens bopæl, det udenlandske præsidentskabs gæstehus, receptionsområder, gæstehuset og det sociale center blev afsluttet, og en højtydende designydelse blev vist.

1. Præsidentens bopæl

Det ligger på landets sydvestlige bakke i et område på 1000 kvadratmeter. Gulvarealet er 820, og det samlede konstruktionsareal er 2.643 kvadratmeter. Bygningens plan består af fire blokke og en central hal, der forbinder disse blokke.

Hovedindgangen, der kombinerer fire blokke, er planlagt i en vægt, der passer til bygningens funktion. Denne hal, hvor indgangene til blokkene er arrangeret, åbner til Bosporus under den midterste gårdhave og den ovale spisestue, der broer foran denne gårdhave. Servicestigen forbinder det nederste havegulv, kælderen, hvor køkkenet er placeret, og tagterrasser.

I enhedens receptionssale er der planlagt receptions- og gæstfrihedssale, der opfylder præsidentens residens vigtigste funktion. Disse haller, der er fordelt på to etager og er forbundet med naturen fra hver facade med en central trappe og elevator, er forbundet med den anatoliske side af Bosporus fra fronten til modtagelsesområderne og puljerne arrangeret på to plateauer fra nordpå og til indre gårde prydet med høje træer i andre retninger.

Receptionssalerne er forbundet til studierummet med en bro, der passerer gennem træerne og til spisesalen til 20 personer i centrum på frontfacaden.

En af de fire blokke er den, hvor de største soveværelser er placeret. Det er designet til at være præsidentens private blok. Den anden er en anden privat bolig, også designet uafhængigt, der indeholder soveværelser til præsidentens pårørende. Den tredje er receptionslokalerne, hvor møder med udenlandske gæster vil finde sted, og den fjerde er studieblokken, der er forbundet med receptionssalene. I integriteten af ​​fire blokke og den centrale hal er der gårde, der åbner i fire retninger, hvor den grønne struktur og gamle træer er koncentreret.

2. Pensionat for udenlandske statsoverhoveder

Det er en bygning med et gulvareal på 600 kvadratmeter og et konstruktionsareal på 596 kvadratmeter, placeret på et areal på 2.100 kvadratmeter på landets sydvestlige bakke. Denne struktur blev designet som en udvidelse af præsidentens bopæl for at være vært for udenlandske statsoverhoveder.

Nogle områder, der ikke er placeret i præsidentens bopæl, såsom konference- og pressekonferencehallen, er også inden for denne struktur. Salerne i gæstehuset er planlagt til at blive brugt som spisesale til præsidentens residens, når det er nødvendigt.

Struktur; Mødelokaleenheden består af halblokke, gæsteformandstudieenhed og soveværelse sektioner.

3. Modtagelsesområder

Det ligger mellem præsidentens bopæl og gæstehuset ved at sprede sig over plateauerne, der sidder på to niveauer. Disse områder, hvor receptioner på 3-4 tusind mennesker kan afholdes, understøttes af en servicestruktur, der er indstillet under et sæt til at tjene denne kapacitet.

4. Social Center Building

Det ligger på Kalender Hill lige til venstre for hovedindgangen til præsidentpaladset. Det imødekommer det sociale centerbehov for formandskabets øverste personale og supplerer især det fælles rumbehov i Guesthouse-bygningen. Med denne funktion tjener den også udenlandske gæster.

Bygningen, der har fået en anden dimension med de originale værker af værdifulde billedhuggere placeret i de åbne områder, har en cirkulær planlagt åben og lukket café, ledelse, udstilling og sportshal omkring bygningen.

5. Pensionat

Det er en struktur designet til højtstående præsidentpersonale og embedsmænd på højt niveau til at ledsage udenlandske statsoverhoveder. Bygningen i to etager ligger mellem gæstehuset og socialcentret. Bygningen indeholder en central hal, der åbner mod himlen med et taglys og i alt 12 suiter og fire soveværelser med dobbeltsenge placeret rundt om galleriet.

Fra indgangspladsen til præsidentpaladset på Kalender Hill er aksen, der nedad vinkelret på Bosporus og indgangsbygningen, der er placeret som to små blokke på begge sider af hovedindgangen, forbundet med et baldakin, der passerer over vejen. Værelserne i disse små blokke er planlagt til sikkerhedsenhederne, hvor soldater og politibetjente er placeret.

historisk

Palæet, der blev bygget af Huber Brothers, våbenmægleren, der repræsenterer de tyske Mauser- og Krupp-virksomheder i slutningen af ​​det 19. århundrede og begyndelsen af ​​det 20. århundrede, er stadig kendt med samme navn i dag. Hubers foretrak især dette palæ, fordi det er tæt på Tysklands sommerambassadebygning. Efter det andet konstitutionelle monarki blev palæet, hvis ejerskab blev overført til den egyptiske prinsesse Kadriye og hans kone Mahmut Hayri Pasha indtil 1932, efter at Huber Brothers vendte tilbage til deres land, det doneret til Notre Dame de Sion School og registreret i gerning i navnet Therese Clement og Marie Aimee Odent.

Palæet og dets jord overført fra Clement og Odent til hans arvinger blev solgt til Boğaziçi İnşaat Turizm Anonim Anirketi i 1973 og blev eksproprieret i 1985 og tildelt formandskabets generalsekretariat.

Mellem 1997-2000 blev palæets facade, tagrenovering og landskabspleje lavet med historiske skulpturgrupper.

Arkitektonisk struktur

Huber Mansion er et palæ, der består af to bygninger knyttet til hinanden, phaetonhouse bestående af stald- og vognafsnit, Setüstü Mansion, jagthytte, drivhus, vegetation og skulpturgrupper dannet af værdifulde træer, vægge og nicher i den nordlige del af palæet.

Arkitekten og byggedato for den første bygning kendes ikke nøjagtigt. Imidlertid blev nogle tilføjelser til hovedbygningen i anden fase af bygningen bygget af den italienske arkitekt Raimondo D'Aranco, der skabte vigtige værker i sin tid i Istanbul. D'Aroncos arrangementer gav Huber Mansion sit nuværende monumentale udseende og et unikt perspektiv.

Økonomforfatter Orhan Erdenen beskriver et træk, der adskiller dette palæ, hvis arkitektoniske karakter defineres som art nouveau, fra andre palæer på Bosporus og gør det næsten unikt i verden: ”Dens arkitektur er en blanding af kinesisk, indisk, iransk, Islamisk, osmannisk og europæisk stil. Det er næsten som om arkitekter fra forskellige nationaliteter arbejdede skiftende for at færdiggøre bygningerne ... ”

Ud over de arkitektoniske træk bevarer Huber Mansion stadig sin egenskab af at være et af de største grønne områder i Bosporus med sin 34 hektar store lund.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar