Seneste situation i Kanuni Boulevard og Maçka Tunnel!

Den vigtigste del af den lovlige boulevard i Trabzon blev åbnet for trafik
Den vigtigste del af den lovlige boulevard i Trabzon blev åbnet for trafik

Formand Zorluoğlu afgav erklæringer om Kanuni Boulevard og Maçka Tunnel på maj-rådsmødet i Trabzon Metropolitan Municipality.

Trabzon Metropolitan borgmester Murat Zorluoğlu, der gav oplysninger om vejarbejder udført i begyndelsen af ​​mødet, brugte følgende udsagn; ”Fra kl. 11.00 om morgenen undersøgte vi de nye veje bygget i Kanuni Boulevard, Değirmendere og arbejdet med at tage Maçka-vejen ind i tunnelen med vores regionale direktør for motorveje og vores team i ca. 3 timer. Der var detaljerede oplysninger. Og jeg skal med glæde sige, at selvom vores stat gennemgår en noget besværlig økonomisk proces på grund af pandemien, fortsætter disse undersøgelser uden at bremse. Jeg vil gerne besøge disse værker med vores rådsmedlemmer. Når vi ser det, kan vi forstå mere klart, hvad der kan gøres. Vejen fra Maçka retning vil blive ført til en tunnel på ca. 2 km. Det tunnelarbejde startede i retning af Maçka. Der bygges to forskellige 1980-sporet tunneler på ca. 3 meter. Det er 58 procent komplet. Ekspropriationsarbejdet, der kræves ved tunnelens udgang af byen, fortsætter intensivt. Efter en vis afstand fra tunnelens udgang foretages der et krydsningsarrangement på det sted, hvor Vardallars bygning ligger. Og når den vej kommer ud af tunnelen med en viadukt over den, vil den på den ene side blive til et kryds fra bunden, og på den anden side vil den være forbundet til det nybyggede trompetkryds på stranden. På denne måde elimineres i høj grad trafikbelastningen i industriområdet, hvor Trabzon har været udsat for i mange år.

”Samtidig er der en vej, der forbinder til Çukurçayır derfra. Selvom den har en hældning på 13 procent, vil den næsten ligne en vej som Erdoğdu-vejen. Det er også designet som en delt vej. Cirka 1 km vej vil blive bygget, startende fra udgangen af ​​tunnelen i Değirmendere, og en højkvalitets højvejsvej vil blive forbundet til Çukurçayır. Ekspropriationsundersøgelser fortsætter også. Forhåbentlig bliver der hurtigt forbindelse til Kanuni Boulevard, når dette vejarbejde er afsluttet. Således vil den østlige del af byen let forbindes til de øverste højder, inden den kommer til pladsen igen. Det går også godt på Kanuni Boulevard. Der blev Bahçecik-viadukten fra Çatak, arbejdet i Arsenal-sektionen, Boztepe-tunnelen og derefter Çukurçayır-tunnellen afsluttet. Det har Gölçayır-1 og Gölçayır-2 tunneler. Fra Gölçayır 1-tunnelen ender ekspropriationsgrænsen, og derfra, med det område, der skal opnås med 18 ansøgninger, håber jeg, at vejen vil blive forbundet til Maçka-vejen med Gölçayır-1 og Gölçayır-2-tunneller. Jeg så heller ikke noget problem i den undersøgelse. Processen med ekspropriationer fortsætter. Forhåbentlig, når både Kanuni Boulevard og dens forbindelser er afsluttet, vil Trabzon give en meget vigtig bekvemmelighed for de øverste højder med hensyn til transport. Samtidig vil trafikbelastningen på pladsen og stranden blive reduceret. "

”Som borgmester for Trabzon Metropolitan Kommune vil jeg takke vores transportministerium og vores transportminister, hr. Adil Karaismailoğlu, for at fortsætte denne indsats omhyggeligt selv i denne vanskelige tid. Igen takker vi oprigtigt vores tidligere transportminister, Cahit Turhan, der underskrev igangsættelsen af ​​disse værker. Vi vil gerne takke vores anerkendte General Manager for Highways Abdulkadir Uraloğlu bror og Highways Regional Director Mehmet Aşık og hans team. Vi, som Metropolitan Kommune, arbejder i samarbejde med dem med alt, hvad vi kan for at færdiggøre disse veje og forbindelser på kort tid. Vi bruger al slags magt til at overvinde de blokerede punkter både lokalt og i Ankara. "

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar