Myter om astma

astma er ikke en smitsom infektion
astma er ikke en smitsom infektion

Præsident for Allergy and Asthma Association Prof. Dr. Ahmet Akçay talte om misforståelserne om astma og hvad der skulle være kendt om astma til verdens astmadagsbegivenhed.Astma er en sygdom, hvor der er en overdreven følsomhed som følge af beskadigelse af luftvejene i lungerne, som vi kalder betændelse på grund af allergen og miljøfaktorer i vores miljø, og denne følsomhed forårsager symptomer som tilbagevendende hoste, åndenød og knurren. Forekomsten af ​​astma hos børn er omkring 10% på verdensplan.

Årsager til øget hyppighed af astma

Forekomsten af ​​allergiske sygdomme er steget betydeligt i dag. Denne stigning har nået epidemiske proportioner. Astma er også en allergisk sygdom, og hyppigheden stiger dag for dag. Mange faktorer som genetisk disposition, livsstilsændringer for urbanisering og modernisering, luftforurening, øget brug af dieselbiler, eksponering for cigaretrøg, westerniseret diæt, fedme, stigning i kejsersnit og en stigning i tidlige antibiotikaforbrug spiller en vigtig rolle rolle som årsagerne til denne stigning.

Virkningen af ​​rengøringsmaterialer på astmaudvikling

I undersøgelser, der udføres, får rengøringsmaterialer ofte skyld i udviklingen af ​​astma. Klor i rengøringsmaterialer bliver til skadelige gasser, når det kommer i kontakt med vand og kan forårsage skade på lunger, næse og hud ved langvarig eksponering. Der er undersøgelser, der viser, at det forårsager astma, kronisk bronkitis, allergisk rhinitis og dermatitis ved at forårsage skader på luftvejene i lungerne. Derfor er det meget vigtigt at vælge nye generation af rengøringsmaterialer, der ikke har lugt eller har meget lidt, niveauet af flygtige organiske forbindelser og det totale organiske kulstofniveau og ikke skader huden ved valget af rengøringsmaterialer. Det er vigtigt at tilvejebringe sådanne egenskaber i blegemiddel, overfladerensere, rengøringsmidler og opvaskeprodukter for at forhindre udvikling af astma i fremtiden.

Astma er et vigtigt helbredsproblem

Verdenssundhedsorganisationen har erkendt, at astma er et meget vigtigt folkesundhedsproblem. Ifølge WHO anslås det, at 339 millioner mennesker verden over har astma, og i 2016 var der 417.918 astmarelaterede dødsfald i verden. Det anslås, at omkring to tusind dødsfald på grund af astma forekommer årligt i Tyrkiet.

Hvad er symptomerne på astmaanfald og astma?

Blandt de almindelige symptomer på astma; hoste, åndenød og hvæsende vejrtrækning. Disse symptomer kan variere fra person til person. Symptomer kan undertiden blive alvorlige og værre; Denne situation forårsager et astmaanfald.

De vigtigste symptomer set ved astma er:

 • Hyppig hoste og især om natten, hoste, der tager dig fra søvn,
 • Stakåndet
 • Brystsmerter
 • Høre en hvæsende lyd i lungerne,
 • Hver influenza falder ned i lungerne og symptomer på hvæsende hoste efter influenza,
 • Hoste efter at have spillet spil, hvæsende vejr i lungerne,
 • Træning, åndenød efter træning, hvæsen i lungerne, hoste,
 • Hoste på grund af influenza, der varer længere end 2 uger,
 • Tegn på at få lungebetændelse to gange eller mere kan være tegn på allergisk astma.

Astmaanfald

En person med en astmasygdom, der pludselig udvikler åndenød kaldes et astmaanfald. Det kan være en skræmmende oplevelse. Følelsen af ​​tæthed i brystet og indsnævring af lungerne forårsager en udfordrende proces. Du har lyst til at "drukne i luften", som en patient sagde.

Årsagen til et astmaanfald er betændelse og obstruktion af bronchialrørene, der tillader inhaleret luft at komme ind og ud i lungerne. Under en krise trækker musklerne omkring bronchierørene sig sammen, indsnævrer luftvejene og gør vejrtrækningen meget vanskelig. Andre almindelige symptomer er hvæsen og en strammende lyd i brystet.

Varighed af angrebet kan variere afhængigt af, hvad der forårsagede det, og hvor længe luftvejene var betændte. Mildt angreb kan kun vare et par minutter; mere alvorlige kan vare fra timer til dage.

Astmaanfald kan være fatale, men i vid udstrækning forebygges og forhindres. Hvis behandlingen af ​​astma er tidlig og korrekt og regelmæssigt kontrolleret, er det muligt at forhindre et astmaanfald.

Hvad forårsager astmarelaterede dødsfald, og kan de forhindres?

Størstedelen af ​​dødsfaldene kan forebygges og skyldes utilstrækkelig langvarig medicinsk behandling og forsinkelse i behandlingen af ​​astma og astmaanfald. I mange dele af verden har astmatiske patienter svært ved at få adgang til astmamedicin og sundhedscentre. I lande, hvor der ikke findes kontrolmedicin, er dødeligheden høj. I takt med fremskridtene inden for astmabehandling er dødsraten fra astma faldet i mange udviklede lande. Selvom astma ikke kan helbredes fuldstændigt, er det muligt at reducere og forhindre astmaanfald eller -forværringer med behandlingen.

Myter om astma

Temaet for dette års verdens astmadag er "at afsløre misforståelser om astma". Dette tema er et kald til at identificere almindelige rygter og misforståelser om astma, der forhindrer astmatiske patienter i at nyde fremskridtene i behandlingen af ​​denne sygdom med ro i sindet.

Almindelige misforståelser om astma inkluderer:

 • Astma er en barnesygdom; forsvinder over tid.
 • Astma er en smitsom infektion.
 • Astmatikere bør ikke træne.
 • Astma kan kun kontrolleres med høje doser kortison.
 • Astmamedicin kan afbrydes i perioder, hvor de føler sig bedre

Fakta om astma

Astma kan forekomme i alle aldre. Astma kan forekomme hos børn, unge, voksne og ældre. Det er ikke sandt, at astma forsvinder af sig selv over tid.

Astma er ikke en smitsom infektion. Virale luftvejsinfektioner (f.eks. Forkølelse og influenza) kan dog forårsage astmaanfald. Astma hos børn er normalt forbundet med allergi, men astma hos voksne er mindre allergisk.

Hvis sygdommen er godt kontrolleret, kan astmatikere træne og endda spille tunge sportsgrene. Der er mange atleter med astma. Sport forhindrer astma i at blive værre ved at forhindre fedme hos astmatikere. Derfor er det ikke rigtigt, at astmatikere ikke kan træne.

Astma kan normalt kontrolleres med inhalationssteroider med lav dosis. Det er ikke sandt, at astma kun behandles med høje doser kortison. Astma kan holdes under kontrol med lavdosis kortison.

Det er ikke rigtigt at stoppe med at tage astmamedicin alene, når det føles bedre. Fordi helbredende lægemidler skal bruges i lang tid og bør afbrydes, når lægen finder det passende.

For at opsummere som et resultat

 • Hyppigheden af ​​astma fortsætter med at stige dag for dag. Årsagen til denne stigning er de miljøfaktorer, som moderniseringen medfører.
 • Astma kan forekomme i alle aldre fra barndom til alderdom og kan påvirke alle.
 • Astma er ikke en smitsom infektion.
 • Hvis sygdommen er godt kontrolleret, kan astmatikere udøve og endda gøre tunge sportsgrene.
 • Det er forkert at tro, at astma kun kan behandles med høje doser kortison.
 • Det er ikke rigtigt at stoppe med at tage astmamedicin alene, når det føles bedre.
 • Dødsfald på grund af astma kan forebygges med passende behandling.
 • Korrekt behandling og regelmæssig kontrol er ekstremt vigtig ved astma.
Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar